Pilates Complete Nyhetsbrev Oktober

Nya kunskaper, redskap & medlemmar!

Den senaste månaden är det många nya pilatesintresserade som har hittat oss och vi är väldigt glada över att ni är så många som tagit steget till att bli Pilates Complete-medlemmar. Vi välkomnar er lite extra!

Hösten har med andra ord kommit igång ordentligt och vi som instruerar på studion har uppdaterat vår kunskap genom två STOTT PILATESCec´s workshop med Carita Lesche. Där lärde vi oss att instruera tydligare och ge er kunder rätt nycklar till perfekt teknik. Kvalitativ träning när den är som bäst.

Nytt i studion är den nya Garuda Chakrarollern, den längsta och största stabiliseringsrullen på markanden, framtagen av James D´Silva. Vi är bland de allra första i Sverige att använda dessa exklusiva stabiliseringsrullar och ser fram emot massor av härliga balansövningar, stretchar och styrkeövningar på våra Boll/rulle-klasser och på PT-sessionerna!
Fler nya redskap finns i studion, och för er som inte redan provat våra nya redskap  Three minute egg är de värda väntan. De nya kuddarna används både för att avlasta och utmana kroppen, dessutom är de väldigt snygga i sina knallcerisa och turkosa nyanser.

Varmt välkommen till Pilates Complete!

 

Smakfulla teer i vackra burkar

Nu har vi äntligen teer från franska Terre d’Oc till salu igen i studion!

Smakfulla och goda tesorter i vackra burkar direkt ifrån tebutiken i Montmartre i Paris!

Just nu kan du köpa smakerna vitt te med persika/aprikos, grönt te med jasminblommor, svart chai masala med kardemumma, ros och peppar samt svart te med mandel och pistage. Vi är ensamma om att ha dessa teer i Göteborg! Kom in och köp din alldeles egna vackra burk med gott te för mysiga höstkvällar!

 

Månadens Temaklass – APPI

Under Oktober månad fortsätter Amy Montgomery att undervisa på Pilates Complete!

Denna månad är TEMAklassen bestående av Essential och Intermediate Matwork efter The Australian Physiotherapy and Pilates Institutes metod ( APPI).

APPI har funnits i över tio år och är en pilatesmetod för sjukgymnaster och andra med liknande medicinsk utbildning. Övningsbanken består av matworkövningar med särskilt fokus på att träna upp och hitta tillbaka till fyra grundstenar:

Neutral placering i bäcken och ländrygg och aktivering av de        stabiliserande musklerna i detta område.
Korrekt bröstkorgs- och bröstryggsplacering.
Skuldergördelstabilisering.
Omträning av djupa nackmuskler för att stabilisera nacken.

APPIs repertoar består också av övningar som förbättrar ryggradens rörlighet, flexibilitet i bålen och benens muskulatur, kroppskännedom och medvetenhet om hållningen.

TEMAklassen är en del av Pilates Completes gruppträningschema. Klassen ligger på Torsdagar kl 17.00 och man bokar sin plats via Timecenter.

 

Uppdaterad hemsida

Vi vill passa på att berätta att vi har uppdaterat Pilates Completes hemsida!

Hemsidan är nu mer lättläst och har flera nya sidor. Bl.a. ett tydligare kalendarium där du kan läsa all information kring vad som händer hos oss. Du kan från och med nu också läsa om våra instruktörer, vad de gillar med sitt arbete och även om vilken favoritövning de har.
Som om inte detta vore nog så har vi lagt till en engelsk version av hemsidan så att all information om vårt utbud är tillgänglig även för er som inte har svenska som första språk.

Vi fortsätter som vanligt med att lägga intressant läsning både på bloggen och på facebook. Utöver detta kan du nu även se de senaste bilderna och följa oss på Instagram. Hashtagga gärna dina pilatesbilder med #pilatescomplete när du instagrammar.

 

Hitta flow i vardagen

Flrsta veckan i oktober hade vi besök av Eva Forsberg Schinkler som höll en spännande föreläsningen om att hitta flow i vardagen för våra medlemmar och andra intresserade!

Vi fick bland annat titta på våra egna styrkor och se hur vi kunde nyttja dem mer i vår vardag.

Eva kommer att under våren att finnas på Pilates Complete för att hålla i utbildningen Ayurveda Coach Training. För mer info läs här.

 

NYHET! Pilates in English Matworkcourse

Pilates in English ( Matwork)

The ideal course if you want to find out more about the Pilates technique, and gain a better body control, placing and technique. Here you learn STOTT PILATES with your own body as a training tool, and get to try Pilates with smaller props like the flex band and the fitness circle.

Date: Week 44, 29/10 Tuesdays at 19:30
Length: 8 classes, each 55 min.
Instructor: Amy Montgomery
Price: 1800 kr

För bokning av kurs maila: info@pilatescomplete.se

 

Medlemsevent i oktober

Tisdag den 22 oktober bjuder vi in till medlemskväll igen! Denna gång gästas vi av Leif Widebert  och hans kollegor från Hälsosjälen.

Hälsosjälen är en hälsocentral med ett team av terapeuter med en gemensam filosofi; att se till hela människan och att stimulera kroppens naturliga förmåga till läkning. De behandlar både fysiska, stressrelaterade och psykiska besvär samt även helt förebyggande.

Under kvällen kommer Elisabet, Lovisa och Leif att berätta om deras olika behandlingsmetoder.
Elisabet, homeopat och andningsterapeut-Berättar om och visar vad medveten andning innebär.
Lovisa, akupunktör, Psych-K och zonterapeut -Berättar om våra mentala blockeringar.
Leif, osteopat DO – Berättar om hur du i allra högsta grad kan påverka ditt hälsotillstånd genom att förbättra din hållning.

Välkommen tisdag den 22 oktober kl 19.30. Obs! begränsat antal platser. Först till kvarn!

Boka din plats på: info@pilatescomplete.se

 

 

Kursstarter i Gravidpilates, Mammabebis och Matwork och Reformer v 44

Träning+ socialt umgänge= sant!

v 44 har vi nya kursstarter på Gravidpilates, Mammabebis, Reformer och Matwork i Pilates.

Att träna i samma grupp varje vecka är både roligt, tryggt och ger en skön sammanhållning. Många går på våra kurser tillsammans med sina vänner, gör det du också och slå två flugor i en smäll!

På våra kurser får du möjlighet att i lugn och ro lära dig grunderna i Pilatestekniken och bygga upp din träning gradvis. Kurserna ligger 1 gång/vecka under 8 veckor och är 55 minuter långa.För att läsa mer om kurserna och samt anmälan läs här.