STOTT PILATES CEC’s workshops

spinal rotation

I helgen har vi på Pilates Complete haft besök av instruktörstränare Carita Lesche från Stockholm Pilates Center för att få ny inspiration,förkovra oss och få höra om nya rön inom pilatesträningen. Varje år behöver vi som STOTT PILATES-instruktörer medverka på ett antal workshops och föreläsningar för att kvalitetssäkra samt bibehålla vår certifiering.

Ab prep DSC_0081Denna dag innehöll två STOTT PILATES workshops; den första var Intermediate Matwork cueing and correction som handlar om hur man kan utveckla Essential matwork dvs steg 1 till Intermediate matwork steg 2, hur och när man väljer att gå vidare och utmana med fler och mer koordinativa och stärkande övningar. Vi pratade också mycket om korrigeringar och om att ge “rätt nycklar” för en effektiv och säker träning.

jack knife DSC_0111

Den andra workshopen var Precision and control with the fitnesscircle. Fitness Circlen är ett fantastiskt redskap som kan användas för att utmana kroppen ytterligare både för att göra övningarna tyngre och mer intensiva men också ett redskap för att hjälpa till på traven för att hitta rätt teknik och göra övningarna enklare.

fitnesscircle DSC_0121 DSC_0125

Tack Carita och alla pilatesinstruktörer och Personliga tränare som var med i lördags! Nu har vi fårr mycket ny inspiartion som vi kan dela med oss av till våra medlemmar!

Snaphots: Pilates Complete