Vad är fitness circle, foamroller, bosu, reformer, viktbollar,wobblies mm?

Det är namnet på några av de redskap som vi använder oss av på våra gruppträningsklasser som vi har på Pilates Complete! De gör  träningen inspirerande och variationsrik. Utmaningen för kroppen blir större ju fler sätt du tränar pilates på och resultatet blir en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp!

De här klasserna hittar du på vårt pilatesspäckade gruppträningsschema!

  • MATWORK Grundläggande träning för att förstå pilatestekniken, lär dig STOTT PILATES uppvärmning essential- samt intermediateövningar. Få bättre kroppskontroll, placering och teknik. På den här klassen använder vi enbart den egna kroppen som redskap.
  • BOLL/RULLE Utmana din balans och träna de djupa stabiliserande musklerna i kroppen. På den här klassen använder vi redskapen Pilatesboll och Foamroller samt Flexband och Toning Ball.
  • PROPS Förbättra koordination, styrka och rörlighet samt forma kroppen på ett effektivt sätt. På den här klassen använder vi redskapen Wobblies, Mini Stability Ball, Flexband, Fitness Circle och Toning Ball.
  • BOSU Få upp pulsen och träna kroppens viktigaste muskel, hjärtat, med intervallträning. På den här klassen använder vi redskapet Bosu och varvar styrke- med konditionsträning och balans.
  • REFORMER Uppnå optimala resultat för hela kroppen med denna fantastiska Pilatesmaskin. På den här klassen använder vi SPX Max Reformer med box för flexibilitet, styrka och uthållighet. NYHET! Nytt redskap för våren 2013 är box med straps och platform.
  • REFORMER/PROPS Uppnå optimala resultat för hela kroppen med denna fantastiska Pilatesmaskin. På den här klassen använder vi småredskapen Fitness Circle, Toning Balls, Wobblies & Mini Stability Ball på SPX Max Reformer med box för utmanande styrkeövningar, balans och uthållighet.
  • JUMPBOARD Pulshöjande och högintensiv träning med hopp i pilatesmaskinen reformer. Intervallklass där cardioträning varvas med styrke och rörlighetövningar. OBS! JUMPBOARD kräver baskunskaper i reformern. Du bör ej ha nack eller ländryggsproblem.
  • TEMAKLASS Variation och inspiration utmärker denna klass, varje månad byter vi tema för att utmana kroppen på nya kreativa sätt. Våga prova!

Inpireras här!

[vimeo video_id=”35747711″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]