Månadens konstnär är Corpo by Cerboni

 Månadens konstnär är Corpo by Cerboni – Maria Cerboni!

I juni månad ställer CORPO BY CERBONI ut sin konst samt sina smycken på Pilates Complete.

Grundaren Maria Cerboni arbetar med design, yoga, inspiration, att stärka självkänslan, förebygga ätstörningar och självskadebeteenden. Maria är en livsglad och lycklig kvinna, tacksam för att få ta del av livet men livet har inte alltid varit så enkelt.

“I cirka 13 år led Maria Cerboni utav ätstörningar; ortorexi samt anorexi det tog hennes liv till toppen och botten. Hon tävlade i landslag, tränade och reste men hon var alltid under en ständig press då det fanns en “ätstörningshäxa” som betygsatte allt hon gjorde och bestämde vad hon fick och inte fick äta och göra, den enda som skadades var hon själv.

Under den mörka tiden fann hon dock den skapande, närvarande och kreativa kraften. Marias kreativitet hade alltid funnits inom henne och under sjukskriven så flödade den mer.

Maria började skapa små figurer och blev hela tiden missnöjd då hon inte fick figurerna perfekta, men tillslut så stannade hon upp och en figur fick henne att skratta. Det var nog den mest oproportionerliga gubben som hon hade sett men DET SPELADE INGEN ROLL, figuren var UNIK. Kroppen var sig själv, även fast det ena benet var långt och det andra kort och likadant med armarna.

Den var helt UNIK och det är just så vi människor är. Ingen är vi perfekt men alla är vi unika och perfekta i våra egna kroppar! Gubben fick vara sig själv och det var då symbolen CORPO BY CERBONI föddes.”