Rapport från Blue Sparrow, Zenga & Merrithew Helath & Fitness!

Som ni kanske har märkt så har inte Tove varit hos oss och undervisat sina klasser på ett tag, det beror på att hon är utomlands för att söka ny inspiration och kunskap från olika pilatesstudios, STOTT PILATES & Merrithew Health & Fitness. Vi ser fram emot att hon snart kommer tillbaka och delar med sig av senaste nytt från USA & Canada till oss alla på Pilates Complete!

“På min semester i San Francisco passade jag på att besök Blue Sparrow Pilates. En liten mysig studio med reformers och wall units och en liten del för personlig träning.

Jag passade på att prova en Core klass (vi använda medicinbollar och gummiband och jag hade träningsvärk 2 dagar senare…), en klass som kallades “The Challenger” där vi tränade i reformern (gjorde en del kul sidoliggande övningar) och slutligen “The Sadistic” där vi tränade på en stor wobblie (istället för två små) samt på reformern och det var helt klart en utmanande klass!

Jag tog också en PT och passade då på att prova Gyrotonic vilket jag inte gjort förut – det var en annorlunda upplevelse men samtidigt mycket som man känner igen från pilates och garuda.”


——–

Efter en vecka i San Francisco har jag nu tagit mig till Los Angeles där Merrithew Health and Fitness har ett stopp på sin “world tour”.

Första dagen är precis klar – har gått en grundutbildning i Zenga där vi använt oss av V2Max (reformer med en halv cadillac). Zenga beskrivs som en blandning av gammal kunskap i form av meditation osv. och nya forskningsrön. Vi ägnade mycket tid idag åt att diskutera fascia och “yield” vilket är ett svåröversatt engelskt uttryck som handlar om att hitta rätt balans i energi i kroppen. Vi har pratat mycket om sjöstjärnor och kobror också vilket är bra bilder för att hitta in i positionerna! 🙂

Efter detta blir det 8 WS totalt under helgen!


 

Tove