Pilates Complete Nyhetsbrev Maj

Tankar, teaser & träning!

 

Är du på träning eller tränar du?

Den här veckan har vi pratat mycket om vad vi väljer att utveckla. Det vi tänker på får vi mer utav. Vilka tankar och känslor har du inför dig själv och din pilatesträning?

Vi väljer positiva tankar som ger en bra känsla i oss själva. Vi väljer att ta eget ansvar för att våra egna kroppar ska må bra och vi fyller på våra energidepåer hos vår kära vän och kollega Magnus Ringberg – TACK! för att du alltid har så mycket att ge & för att du alltid inspirerar oss!

Om din träning känns bra och rolig kommer resultaten fortare och det är ju faktiskt därför vi tränar- för att åstadkomma någon slags förändring och nå de resultat vi satt upp för oss själva. Förändringen kan ex. vara att bli rörligare, starkare, lugnare eller bygga upp kroppen inför en kommande utmaning. Välj tankar som hjälper dig – inte stjälper dig!

Vi kan redan nu ge er spännande förhandsinfo och berätta att vi kommer att ha ett privat pilatesretreat på underbaraKäringön den 5-7 augusti! Träning, boende, mat & mycket mer kommer att vara inkluderat. Begränsat antal platser – mer info kommer inom kort men boka in datumen redan nu!

I torsdags hade vi ett utav våra uppskattade medlemsevent igen. Josefine från Advanced Skin Care föreläste om kostens betydelse för att optimera hud och kropp och bjöd på goda och näringsriktiga smoothies! Läs vår blogg för att få recept och inspireras till egen vår-hälsa.

Sköna maj välkommen!

 

NYHET! Summercamps

 

Nyhet i år är att vi erbjuder 3 veckors Summercamps – intensivträning varje kväll en hel vecka i garuda, pilates & yogawings!

 

V. 27 GARUDA SUMMERCAMP

Datum: Måndag – Fredag den 1-5 juli

Tid: kl 19.30 – 20.45 ( 75 min x 5 )

Instruktör: Jasmin Salhi & Linda Erlandsson

Pris: 1500 kr

Anmälan: info@pilatescomplete.se

Garuda är en blandning av dans, pilates, yoga och taichi. Träningsformen ger ökad styrka, flexibilitet, koordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning och djupt mentalt fokus där ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Rörelserna påverkar kroppens fascior och skapar expansion och längd i bindvävssystemet.

Under dessa fem dagar kommer vi att blanda och ge fritt från:

Standing Matwork Övningar med mycket kraft och mjuka öppningar. Seated Matwork Serier med liggande och sittande övningar för hela kroppen sköna flöden. Kroppen får hitta expansion och samtidig centrering. Garuda Foamroller Övningar med stabilitetsrulle för kroppskontroll och förlängning av kroppens fascior.

 

V. 33 PILATES SUMMERCAMP

Datum: Måndag – Fredag den 12-16 augusti

Tid: kl 19.30 – 20.45 ( 75 min x 5 )

Instruktör: Jasmin Salhi & Linda Erlandsson

Pris: 1500 kr

Anmälan: info@pilatescomplete.se

Pilates har över 500 grundövningar och miljarder modifieringar och variationer vilket gör att det aldrig blir tråkigt! Vi ger en fem dagars upptäcktsfärd genom kroppen och utmanar dig med nya rörelsebanor för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp. Pilates ger en oslagbar kroppsmedvetenhet och placering, bättre hållning och stabilare leder.

Kom, lär och lek med oss!

Pilates Matwork – Allsidig träning med ett nytt tema varje dag:

Teknik, Rörlighet, Styrka, Balans & Koordination!

 

V. 34  YOGAWINGS SUMMERCAMP

Datum: Måndag – Fredag den 19-23 augusti

Tid: kl 19.30 – 21.00 ( 90 min x 5 )

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 1800 kr

Anmälan: info@pilatescomplete.se

Flygande yoga en hel vecka!

Under fem tillfällen kommer vi att utforska stående asanas, bakåt böjar, inversioner, höftöppnare, restorativa övningar och mer. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Samtidigt som du blir utmanad erbjuder YogaWings en tygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova.
Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

 

Öppettider i Maj

 

Maj månad betyder många helgdagar!
På Valborgsmässoafton, tisdag den 30 april ligger grupptränings-schemat enligt nedan:

kl. 07.00 Boll/rulle
kl. 12.00 Reformer
kl. 16.00 Reformer
Pilates Complete har stängt:

Onsdag 1 maj samt Torsdag och fredag 9-10 maj (Kristi Himmelfärdshelgen)

 

Medicinsk yoga – medlemsevent i maj

 

Onsdagen den 29 maj bjuder vi alla Pilates Complete Medlemmar på en klass i Medicinsk Yoga.

Instruktör är Maria Cerboni, ägare till CORPO BY CERBONI. Hon arbetar med design, yoga, inspiration, att stärka självkänslan, förebygga ätstörningar och självskadebeteenden.

“Yogan jag förmedlar består av andningsövningar, fysiska positioner och meditation. Jag anpassar varje yoga pass efter olika utövare och vill inspirera med friskhet, sanning och närvaro utan tävling , presatationer eller krav.

/Maria”

Vad är Medicinsk yoga?

Nyckelorden: läkekonst, forskning, botemedel, medvetenhet och balans sammanfattar på ett tydligt sätt vad Medicinsk Yoga, eller MediYoga® som det också heter, i grunden handlar om och syftar till. MediYoga är en terapeutisk yogaform som utgår från klassisk kundaliniyoga, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet, med rötter i den tantriska traditionen, en av de äldsta former av yoga människan känner till. In i denna yogaform har det vävts grundläggande aspekter från Ayurveda, den mångtusenåriga indiska läkekonsten och komponenter från TKM – den traditionella kinesiska medicinen.

Välkommen onsdag den 29 maj kl 19.30-20.45.

Boka din plats på: info@pilatescomplete.se, begränsat antal platser!

 

 

TEMAklass Afrodans!

 

Maj månads TEMAklass är Afrodans med Jessica Skårbratt!

Afro är en fysisk dans som utmanar konditionen och din inre core. Den bygger på stora lekfulla rörelser som får dig att falla ur ekorrhjulet ner på jorden till rytmen av härliga trummor. Vi dansar barfota.

Afro är en dans som utgår ifrån inre kraft och känsla. Varje torsdag kl.17.15 hela maj går vi från grundläggande teknik till fri flödande och svettig dans. Vi fördjupar rörelserna och koreografin allteftersom från bassteg till mer lekfullhet.

Denna TEMAklass utlovar svettiga pannor, underbar träningsvärk och en härlig känsla av styrka!

TEMAklassen bokas via vårt bokningssystem.

 

Emma Fred – månadens konstnär

 

I maj månad  är vi glada över att presentera Emma Fred som månadens konstnär på Pilates Complete!

Emma Fred skapar sina konstverk i allt från tusch och akvarell till akryl och tryck. På Pilates Complete kommer hon framförallt att ställa ut sina akryltavlor. Välkommen till oss för att njuta av hennes verk from den 6 maj!

“Jag har länge tyckt om att måla och det har blivit både som ventil och rekreation. I början målade jag bara akvarell men under min föräldraledighet, -04, med mitt första barn började jag teckna och måla med tusch och då i linjeform. Senare har jag också gått in på akrylmåleri och verkligen fastnat för materialet.

Känner en frihet och kreativitet att kunna välja material efter känsla och behov att uttrycka mig. Autodidakt.

/ Emma”

 

Internationella pilatesdagen 4/5

 

Den första lördagen i maj firas varje år den internationella pilatesdagen och det uppmärksammar vi på Pilates Complete med att bjuda in till gratis pilatesklasser för alla!
Den här dagen är en riktig inspirations-injektion, rörlighets-boost och perfekt prova-på-dag för dig som vill se vad Pilates Complete kan erbjuda! Kom och träna med oss! Om vädret tillåter tränar vi utomhus på vår härliga terrass!

Dagens schema:

Kl. 10.30 Matwork Flow – FULLBOKAD!

Flödande och sköna sekvenser i en förkoreograferad klass på mattan. Mjuka öppningar och stretch för hela kroppen.

Kl. 12.00 Pilates Acroboll

Lekfull och rolig klass med pilatesboll. Akrobatiska övningar mixas med stabiliseringsteknik och balans.

Kl. 13.30 Advanced Matwork

Avancerad mattklass med kroppen som enda redskap. Utmanande STOTT PILATES-övningar på högsta nivå!

Kl.15.00 Advanced Reformer

Uppnå optimala resultat för hela kroppen med denna fantastiska Pilatesmaskin. Avancerad klass med koordinativa styrkeövningar för full kroppskontroll.

Pilatesinstruktörer denna dag är Jailton Carneiro Utbildad pilatesinstruktör via Cirque du Soleil och Tove Gustafsson fullt certifierad STOTT PILATES instruktör.

Eventet är gratis och öppet för alla! Passar både dig som har tränat pilates under en längre tid och vill utmanas eller till dig som aldrig tidigare provat och är nyfiken på pilatesträning!

För bokning av plats maila din anmälan med namn, telefonnr och emailadress till info@pilatescomplete.se

Först till kvarn! Begränsat antal platser!

Eventet är gratis och  anmälan är bindande.

OBS! Vid försenad avbokning eller uteblivet deltagande debiteras 200 kr / klass. Avbokning skall ske senast den 3 maj kl 15.00 till info@pilatescomplete.se.

 

 

 

Boosta tekniken inför golfsäsongen!

 

Förbättra svingen med pilates!

I ett samarbete mellan ForsDahlman och Pilates Complete på Vallda GK våren 2013 erbjuder vi en kurs där du medveten om dina obalanser, och lär dig korrigera dem.

Vi utmanar din balans och stabilitet samt ökar rörligheten där du som bäst behöver den i ditt golfspel. Pilatesträning gör att du blir starkare och får en bättre kroppskontroll och placering. Ta ditt golfspel till en högre nivå!

Datum:

Kursstart  v 21 Start 26/5

4 söndagar kl 09.30 – 11.00

Instruktör: Tove Gustavsson

Pris: 1800 kr för 4 tillfällen á 90 min

Plats: Stora studion på Vallda GK

Boka din plats senast 17/5 på info@pilatescomplete.se

 

Våra fina foton & snapshots i nyhetsbrevet är tagna av : Vegafoto, Corpobycerboni & Emil Skårbratt.