Träna pilates hemma med flexband!

Pilatesträning med flexband är roligt & utmanande och redskapet tillåter en stor mängd övningar för armar, axlar, skuldra och rygg som man inte hittar i de vanliga matworkklasserna. Flexbandet, eller gummiband alt. theraband som de också kallas hjälper till att jobba mer och tyngre med extremiteterna ( dvs armar och ben) och avlastar många gånger coremuskulaturen vilket gör det lättare att artikulera  – rulla genom ryggraden kota för kota – i övningar som ex. roll-up.

Bandet är också perfekt för att stärka upp muskulaturen kring fotleder, fötter och handleder som många av oss är svaga i. Dessutom kan man på enkla sätt komma in i djupa stretchpositioner med flexbandet som man kanske inte klarar av utan hjälp av en PT eller instruktör.

Flexbandet är det allra lättaste, minsta och smidigaste hemmagymmet du kan tänka dig och du kan alltid ha det med dig på resan, i väskan eller rent av i fickan! Var du än befinner dig kan du alltid träna igenom hela kroppen med stående, sittande och liggande övningar. En total kroppsträning från topp till tå!

Vi på Pilates Complete gillar verkligen flexbandet som pilates-redskap och vi kan hjälpa dig med övningar för hemmabruk om du vill träna oftare än när du besöker oss! Boka in en PT-timme och köp med dig ett pilatespaket med matta&band hos oss och börja redan i morgon!

Som en yogaguddinna sa tidigare idag: Om ett år kommer du att önska att du hade börjat just idag!

See you at Pilates Complete!

 

Foto: Vegafoto