Garuda Inspiration Day

I söndags arrangerade vi på Pilates Complete tillsammans med Magnus Ringberg en heldag i Garuda. Vi hade en fantastisk dag tillsammans med 80 träningssugna deltagare!

Garuda är ett träningssystem som fokuserar på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse.Garuda är en blandning av dans, pilates, yoga och tai chi.

Garuda är skapad av James D´Silva. James har arbetat som professionell dansare och koreograf i USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han även vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egna unika holistiska träningsform Garuda.

Resultaten man får av Garuda är slående! Ökad styrka, flexibilitet, koordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning och djupt mentalt fokus där ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Rörelserna påverkar kroppens fascior och skapar expansion och längd i bindvävssystemet. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Fler bilder från dagen kommer inom kort!