Nyhetsbrev mars! Detta händer på Pilates Complete Göteborg

Sååå mycket har hänt!!!


Ja, nu är det redan mars! Solen börjar värma oss på riktigt och för många är årets tyngsta månader äntligen förbi! På Pilates Complete har otroligt mycket hunnit hända redan från årets alla första dagar -passionerad träning, vackra ting & nya möten!

Vi har bl.a. funnits med som utställare på Hälsodagarna i Nordstan och presenterat pilatesträning när den är som bäst för alla göteborgare! Tack alla ni som besökte vår monter och applåderade våra scenframträdanden.

Asimas mode har förgyllt studion med sina vackra hattar & mössor, och ni är många modiga kvinnor som vågat välja färgstarka huvudbonader med annorlunda design i vinter! Det gillar vi 🙂

Att samarbeta med andra ger oss glädje, mer kraft och framförallt massor av ny inspiration! Vårt samarbete med Milla Floryd visade sig under februari månad genom Yogastretch-klasser. Äntligen fick ni- alla yogasugna medlemmar- möjlighet att yoga igen. Tack Milla!

Vårt längsta samarbete har vi med Pilateskvinnan nr 1 i Sverige – Carita Lesche  – hon har lärt oss allt vi kan och vi har följt varandra i hela 12 år nu! Samarbetet fortsätter och den 9 mars håller Carita fortbildningsworkshops för STOTT PILATES-utbildade instruktörer hos oss på Pilates Complete. Vi längtar redan efter att dela med oss av allt nytt till er Pilates Complete Medlemmar!

Sist men inte minst så har vi ett spännande samarbete som ligger väldigt nära i tiden nu: Garuda Inspiration Day som vi genomför tillsammans med energiknippet Magnus Ringberg den 10 mars! En heldag med garudaträning under ledning av garudamästaren själv – James D´Silva! Vi är väldigt förväntansfulla inför dagen och lovar att berätta allt om den i nästa nyhetsmail.
Fortsätt nu att läsa om allt som händer på Pilates Complete i vår!

Hoppas att vi ses i studion snart – Jasmin & Linda

Snapshot: Vegafoto

 

Hanna Ekegren månadens konstnär

I mars månad har vi konstnären Hanna Ekegrens underbara konst på Pilates Complete. Hannas vackra måleri såg vi för första gången för ett år sedan på en utställning som hon hade på Gothia Towers och vi fullkomligt älskade den vid första ögonkastet!

Hanna bjuder oss på “vyer från en egen horisont och måleri från insidan”.

“För mig är måleri att resa inåt, att koppla bort intellektet och låta det undermedvetna styra. Att känna motivet växa fram på duken är en stor del av min egen upplevelse. Betraktaren bestämmer motivet men i var föreställande bild låter jag ‘Hanna-ansiktena’ förmedla budskapet om alltings dubbelsidighet. Vi alla har sidor att älska och sidor att jobba mer med. Alla bär de en sak gemensamt, de bör accepteras och omfamnas som en helhet av den egna individen. För mig gäller samma syn på de val man gör i livet, allting har en framsida och allting har en baksida./ Hanna Ekegren”

 

 

Helgworkshops i Tango, Garuda & Yogawings

Variation är viktigt för både kropp och själ! Ett perfekt sätt att hitta ny motivation och vårglädje är att boka in dig på någon av våra kortare helgworkshops! Låt dig inspireras av en eller flera olika träningsformer som alla är nära besläktade med pilatesen!

GARUDA SEATED MATWORK

Garuda bygger på rytm och flöde i en härlig blandning av pilates, yoga, tai chi och dans. På den här två timmar långa workshopen kommer vi att träna oss igenom sittande och liggande övningar med fokus på att öppna upp och stretcha ut kroppens stelheter.

Datum: Lördag 23/3 kl. 08.30 – 10.30

Längd: 1 tillfälle á 120 min.

Instruktör: Linda Erlandsson

Pris: 550 kr
GARUDA STANDING MATWORK WORKSHOP

På den här två timmar långa workshopen kommer vi att träna oss igenom stående  övningar med fokus på att hämta styrkan från benen och öppna upp stela fascia-områden runt bröstkorgen. Alla övningar startar med enkla rörelser för att så småningom bindas samman i flödande sekvenser.

Datum: Lördag 13/4 kl. 09.30 – 11.30

Längd: 1 tillfälle á 120 min.

Instruktör: Linda Erlandsson

Pris: 550 kr
YOGAWINGS WORKSHOPS

YOGAWINGS – Styrka, stabilitet, stamina.
I den här klassen kommer vi att använda YogaWings trygghet och viktavlastning för handstående, underarmstående och huvudstående. Övningar som ökar uthålligheten och byggstenar för en stark core ger dig självförtroendet du behöver för inversioner och en snygg hållning!

Datum: Söndag 24/3 kl. 09.30 – 11.30

Längd: 1 tillfälle á 120 min

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 650 kr

YOGAWINGS – Flöde, flexibilitet, frihet.
Flygande vinyasa, flera positioner sammanlänkande där du knappt vidrör golvet. I den här klassen utmanar dig att lita på din grace och styrka, öppna ditt hjärta och flyga fritt!

Datum: Söndag 24/3 kl. 14.00 – 16.00

Längd: 1 tillfälle á 120 min

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 650 kr

Erbjudande! Om du bokar dig på båda Yogawingsworkshopsen betalar du endast 1100 kr för 240 min.
TANGO WORKSHOP

This April, Pilates Complete and Itscoldupnorthdancetango collaborate to help you apply some of the basic principles of Pilates to Argentine Tango! Combine the core stability of Pilates with the beauty and fluid movement of Tango in a beautiful old factory building in the center of Göteborg.

The April weekend for absolute BEGINNERS consists of two workshops related to each other to give you a head start into dancing Argentine tango. Unfortunately, it’s not possible to attend a single seminar. For more information about the project, see http://www.facebook.com/Itscoldupnorthdancetango.

Seminar 1, April 6: 14:00 – 17:15 pm
Embracing and Walking

Seminar 2, April 7: 14:00 – 17:15 pm
Basic tools to navigate the social dance floor.

Other important information:
– Smell gorgeous.
– Mail your registrations to info@pilatescomplete.se stating your name, partner’s name (optional), and telephone number.
– Both of the seminars above are related to each other, and cost 1000 SEK.
– Registrations with a partner preferred, but not required.
– Wear loose comfortable clothing and smooth soled shoes that slide easily on a wooden floor.

Anmälan till alla workshops sker via: info@pilatescomplete.se

Vid bokning av plats på workshop vänligen uppge faktureringsuppgifter: namn, adress, telefonnummer samt e-postadress. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och kurser.

 

Nya kursstarter v 16

Vi startar nya kurser efter påsk – golf, reformer, mammabebis, gravid & spinal movement!

Kursformen är bra för dig som vill träna i en liten trygg grupp med samma deltagare varje gång där ni lär känna varandra och där instruktören gradvis bygger vidare med nya övningar för varje kurstillfälle. Ett perfekt tillfälle att lära dig pilatestekniken från grunden eller fördjupa kunskaperna du lärt dig tidigare.

GOLFPILATES

Förbättra svingen med pilates! I ett samarbete mellan ForsDahlman och Pilates Complete på Vallda GK våren 2013 erbjuder vi en kurs där du medveten om dina obalanser, och lär dig korrigera dem. Pilatesträning gör att du blir starkare och får en bättre kroppskontroll och placering. Ta ditt golfspel till en högre nivå!

Datum:

Kurs 1 – v 16,17,18,19 – start 21/4 Söndagar kl 09.30 – 11.00

Kurs 2 – v 21,22,23,24 – start 26/5 Söndagar kl 09.30 – 11.00

Instruktör: Tove Gustavsson / Maria Möckborn

Längd: 4 tillfällen á 90 min

Pris: 1800 kr

Plats: Stora studion på Vallda GK

 

SENIORPILATES

Pilateskurs som är anpassad till dig som är lite äldre och vill få en bättre balans, ökad styrka och rörlighet. Många äldre upplever att deras flexibilitet och uthållighet har minskat över tiden. Pilates är en perfekt träningsmetod för att förebygga detta.

Datum: Måndagar kl. 14.30. Start v 16 den 15 april

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 1800 kr
GRAVIDPILATES

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Datum: Tisdagar kl. 17.15. Start  v.16 den 16 april

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Instruktör: Martina Edström

Pris: 1800 kr
MAMMABEBIS

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund.

Datum: Onsdagar kl. 10.30. Start v. 16 den 17 april

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Instruktör: Jasmin Salhi

Pris: 1800 kr
REFORMER NYBÖRJARE

Lär dig STOTT Pilates grundprinciper samt hur du använder din pilatesteknik med maskinen reformer. Vi tränar styrka rörlighet och balans i grundläggande pilatesövningar på Reformern.

Datum: Söndagar kl. 12.30. Start v 17 den 28 april

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Instruktör: Tove Gustavsson

Pris: 1800 kr
REFORMER FORTSÄTTNING

Den här kursen riktar sig till dig som tränat pilates i Reformer tidigare och vill fördjupa din teknik eller leka med nya övningar. Fokus ligger på uthållighet, styrka samt koordination.

Datum: Söndagar kl. 11.15 Start v 17 den 28 april

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Instruktör: Tove Gustavsson

Pris: 1800 kr
SPINAL MOVEMENT

Tillsammans med Daniel Jarvid, personliga tränare och blivande osteopat, erbjuder vi nu en kurs i Daniels eget koncept Spinal Movement!

En av de vanligaste orsakerna till ryggbesvär är i grunden stelhet. När en del av ryggen/kroppen är stel måste andra delar kompensera och utsätts på så sätt för högre slitage. Kursen riktar sig till ALLA, med eller utan ryggbesvär, som vill få en ökad förståelse för hur just sin egen rygg fungerar i dagsläget och framför allt hur du skapar rörelse i det stela.

Datum: Onsdagar kl. 19.45. Start v 14 den 3 april

Längd: 8 tillfällen á 75 min.

Instruktör: Daniel Jarvid

Pris: 2100 kr

Anmälan till alla kurser görs till: info@pilatescomplete.se

Vid bokning av plats på workshop vänligen uppge faktureringsuppgifter: namn, adress, telefonnummer samt e-postadress. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och kurser.

 

Foto: Vegafoto

 

Samarbete med Urban Bambino

Vi är glada över att presentera en ny samarbetspartner i Urban Bambino!

Tillsammans med dem ger vi alla Pilates Complete Medlemmar och kursdeltagare ett lyxigt erbjudande att prova deras tjänst ” Incheckad” till halva priset . Incheckad innebär en möjlighet att lämna sina barn hos deras personal på Kungsgatan för att kunna uträtta ärenden, gå till frisören, delta i arbetsmöten etc.

Alla Pilates Complete Medlemmar erbjuds två timmar Incheckad hos Urban Bambino för endast 200 kr! (Ordinarie pris 400 kr. )

Erbjudandet gäller tom 2013-06-20 och endast vid ett tillfälle.

Urban Bambinos vision är precis som Pilates Completes att erbjuda lite guldkant i vardagen. Målet är att erbjuda småbarnsföräldrar ett helhetskoncept som kompletterar den vanliga barnomsorgen. Det gör de genom att tillhandahålla tre olika tjänster. Såhär skriver de om sig själva:

“I vår verksamhet i centrala Göteborg, som vi kallar Hos Urban Bambino, kan föräldralediga hänga med sina småttingar i en lite lyxigare miljö än den öppna förskolan, men man kan även umgås familjevishos oss tillsammans med sina vänner på helgerna. Vår personal sysselsätter barnen om föräldrarna vill koppla av med en latte, bläddra i en tidning, koppla upp sig och jobba en stund eller bara njuta av lite egentid. Vår andra tjänst kallar vi Urban Bambino Incheckad, vilket innebär en möjlighet att lämna barnen hos vår personal på Kungsgatan för att kunna uträtta ärenden, gå till frisören, delta i arbetsmöten etc. Vår tredje tjänst heter Urban Bambino Hemma, vilket helt enkelt innebär barntillsyn i hemmet, för att t.ex. underlätta vardagen med hämtning från förskola eller för att kunna unna sig en kväll på tumanhand.”

 

 

Pilates & Yoga på Korsika

I september åker vi tillbaka till ljuvliga Korsika på ännu en Pilates- & Yogaresa! Följ med oss till Ile Rousse där vi tillsammans med Langley arrangerar en träningsresa med superb träning, god mat och fantastisk miljö!

Att träna Pilates & Yoga på semestern gör underverk för en stel kropp! Värmen och den avstressade miljön gör att du uppnår optimala resultat för hela kroppen och kommer hem med en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.
Fakta om resan:

Vecka:  38 (avresa 14 – 21/9) 2013
Var: Langley Resort Napoléon Bonaparte, Ile Rousse.
Pris: 1 495 kr, resan till Ile Rousse tillkommer.
Längd: Yogakursen omfattar fem dagar á 75 min/dag kl. 07.00 – 08.15, Pilateskursen omfattar fem dagar à 75 min/dag. kl. 08.30-09.45

Instruktör: Linda Erlandsson

Boka resan: Gå in på www.langley.eu och boka din resa till Ile Rousse och välj sedan Pilates och/eller Yoga som tillval.

För mer information:

http://www.langley.eu/sv/solresor-sommar/korsika/temaveckor/pilates/

 

 

 

NIA – Temaklass i Mars

Varje månad byter träningsform på vår TEMAklass och i Mars månad erbjuder vi Nia!

I Nia möts Öst och Väst i en träningsform inspirerad av kampsport, dans och tekniker för kroppsmedvetenhet. Ledorden är: flödande och mjukt, kraftfullt och stärkande, rytmiskt och svettigt, meditativt och stilla.

Instruktör är Karen-Marie Slunge Buus, Cert Nia Blue Belt Instructor. Karen Marie har erfarenhet av Nia sedan 10 år tillbaka.

“Nia är inte bara träning för mig, men även en källa till livsglädje. För mig är Nia träning för kropp och själ, en plats som ger min kropp möjlighet att leka och självläka genom rörelseglädje”.

TEMAklassen ligger på Torsdagar kl 17.15 hela mars månad. Du bokar din plats som vanligt i timecenter.

 

Extrainsatta introklasser

För dig som är ny medlem på Pilates Complete och vill gå igenom grunderna i pilatestekniken ordentligt och för dig som tränat länge och känner att det är dags att repetera grundpriciperna har vi lagt in extrainsatta Introduktionsklasser i mars och april!

Klasserna ligger på Tisdagar 5/3, 12/3, 2/4 och 9/4 kl 17.15

Vi kommer att gå igenom grundprinciperna: andning, bäckenets placering, bröstkorgens placering, skuldrans rörelse och placering, huvudets och nackens placering. Tid finns också för genomgång av grundläggande uppvärmningsövningar och frågor.

Du bokar din plats som vanligt via Timecenter.

Välkommen!

 

Snapshot: Vegafoto

 

Färgstarka träningskläder

Vi säljer utvalda delar av Drop Of Mindfulness underbara vårkollektion på Pilates Complete. Lavendelblå topper, cerisa linnen och knallgula tights! Unna dig träningskläder som påminner om färgstarka påskkarameller och gör träningen om möjligt ännu finare & roligare!

När du handlar dina träningskläder från DOM ger du förutom glädje till dig själv även en god gärning!

Drop of Mindfulness skänker en del av sin omsättning till förmån för Project Playgrounds arbete med barn och ungdomar i utsatta områden i Sydafrikas kåkstäder. Project Playground erbjuder kostnadsfria aktiviteter efter skolan i en trygg miljö för att låta barn få vara barn, något som inte är en självklarhet i dessa områden. Project- Playgrounds övertygelse är att genom sport, lek och aktivitet fokusera på barnens självkänsla och motivera dem att vilja bry sig om sin framtid och att detta på sikt kan motverka droger, kriminalitet, arbetslöshet och våld.