Kundreferens, Christina Nilroth

Vaje vecka fram till jul delar en av Pilates Completes medlemmar med sig av ord & tankar om sin träning hos oss. Idag är det Christina som berättar om hur hon upplever skillnaden mellan att träna i vår pilatesoas och de stora anläggningarna.

Namn: Christina Nilroth

Hur länge har du tränat Pilates?

Sedan 2005

Hur ofta tränar du Pilates?

3-4 ggr/ veckan.

 

Varför började du träna Pilates?

Jag hade tränat vattengympa, därefter Pace/cirkelträning och sedan började jag med Pilates. Jag fick möjlighet att testa ett prova på pass. Var mycket nöjd och sedan ville jag fortsätta. Jag insåg att det var ett sätt som passade mig mycket bra. Jag började med PT träning – ett mycket bra sätt om man inte vill smita från en träning. Träningsformen gillade jag då man arbetade med att stärka den inre muskulaturen men också att jag kunde fokusera på de ställen som är lite svagare och behöver förstärkas. Jag känner inte för att bara arbeta med vanliga tråkiga träningsmaskiner. Det är mycket lätt att man tröttnar. PT är en fantastik träning som jag rekommenderar flera att prova på.

 

Vad betyder Pilatesträningen för dig? Fysiskt? Mentalt?

Jag har blivit minst 10 år yngre. Har en helt annan kropp. En kropp som nu känns stark och fast. En bra hållning. Jag är mycket starkare och säkrare vid presentationer i mitt professionella liv. Är inte utseendefixerad men det spelar roll. En vältränad kropp orkar mer och jag känner mig starkare, piggare och fräschare. Jag ser min träning som en mycket väl investerad livförsäkring, inte som en kostnad.

 

Om du tränar andra träningsformer, kan du se om Pilatesträningen hjälpt dig även här?

Vi är ute och promenerar ca 40 minuter varje dag under helgerna och även under semestern. Där märker jag stor skillnad när jag kliver på stenar och ojämnt underlag. Mycket större stabilitet. Vågar mer och litar på att jag klarar det. Märker även när jag kliver i och ur båt att min kropp är mer vältränad.

 

Vad skulle du säga till andra som funderar på att börja träna Pilates?

Många säger att det är dyrt att träna, speciellt PT träning. Jag brukar alltid svara att det är min livförsäkring och kan jag undvika en operation eller andra problem är min träning värd alla pengar. Jag känner mig yngre. Pilatesträningen bidrar till att min kropp tränas och stärks på ett mycket bra sätt. Jag kan träna och öka min träning efter min egen förmåga.

 

Vad har du för tankar om Pilates Complete som träningsställe?

En fantastisk plats. Inte en plats som är som en träningsmaskin med fullt med människor och statiska maskiner. Jag upplever Pilates Complete som lyxigt, mänskligt och fräscht. Bara man öppnar dörren till Pilates Complete sjunker pulsen och jag får träningsviljan. Miljön är inspirerande och känns mycket bra. Jag känner mig både sedd och att tränarna bryr sig. Det är mycket viktiga saker.

Jag har tränat på större platser tidigare och där brydde man sig inte. Man var bara ett nummer.