Golfspelaren Linus Gillgren tränar Pilates

I höst har golfspelaren Linus Gillgren tränat på Pilates Complete då han  varit hemma i Göteborg för att rehabilitera sin handled efter en skada.

“Jag har alltid fått höra att fysisk träning är viktigt för kroppen som golfare. Men det var inte förrän jag kom till Pilates Complete som jag fick veta innebörden av helhets träning och kvalitetsträning. I januari 2012 fick jag en allvarlig handledsskada. Jag trodde att den kom från för mycket golfträning men i själva verket fick jag skadan av dålig träning i gymmet.

Jag la 50 % av min tid I gymmet där jag enbart tränade de stora musklerna. Bänkpress, frivändningar, marklyft, bicepscurls och tricepspress. Sedan hände det att jag la mig ner och gjorde lite coreträning ibland men utan något direkt fokus.Jag kände mig alltid stel i kroppen och jag kände att det enda jag fick ut av träningen var stora muskler. Sen kom skadan och jag insåg att jag behövde göra en förändring. Jag kontaktade Linda och Jasmin och jag måste erkänna att Pilates träning inte är direkt betraktat som den manligaste träningen man kan göra men jag bestämde mig för att gå dit ändå.

Efter en vecka kunde jag redan känna skillnaden. Jag rörde mig bättre, jag kände mig starkare och jag hade börjat få en fantastisk kroppskontroll. Pilates är inte bara en boll man sitter på. För mig är Pilates ett sätt att hitta inre balans och lära känna kroppen. Men det viktigaste av allt är att det är absolut det bästa sättet för att förebygga skador. Det handlar om att stabilisera de djupa musklerna vilket är precis vad en golfare behöver för att slippa skador och skapa mer kraft i svingen.

Pilates är ett fantastiskt sätt att träna och Pilates Complete har en fantastisk individbaserad träning som gör det lättare att nå sina egna mål inte andras. Jag önskar att jag hade läst om detta tidigare och jag hoppas fler golfare inser hur bra Pilatesträning verkligen är för kroppen. Sätt på er tightsen och strunta i kommentarerna på facebook. Våga gå din egen väg!”

Så här såg det ut när Linus fick sitt pilatesprogram för egenträning som han ska använda när han rest tillbaka till USA för fortsatt spel.

 

Tack till Vegafoto för snapshoten!