Garuda på Stockholm Pilates Center & besök på e2elements

Under helgen som varit har vi besökt Stockholm Pilates Center för att vidareutbilda oss och få ny inspiration!

I fredags när Pilates Complete var stängt för renovering passade vi på att delta i James D´Silvas Garuda workshop i Reformer. Många nya övningar och rörelse-serier kan lätt anpassas från Garudamaskinen till Pilatesmaskinerna och vi ser fram emot att få utveckla Garudan på Pilates Complete.

Lördagen startade vi med planering av vårschemat för att sedan gå till SPC och gå igenom en ny workshop med STOTT PILATES instruktörstränare Carita Lesche. Vi lärde oss många nya övningar med maple pole som vi redan använder på Reformerklasserna och även med redskapet platform extender som gör många avancerade pilatesövningar lite enklare och säkrare.

Lunchen intogs på fantastiska e2elements – en ny träningsstudio som drivs av systrarna Lena & Åsa Engman. De har skapat en underbar oas med plats för behandlingar, träning och tom en supermysig liten juicebar!

På lördag eftermiddag var det dags för en ny Garudaworkshop med James, denna gången med foamroller. Rullen används i Garudan precis som i pilatesen för att utmana balans och styrka men också för att stretcha ut och öka rörligheten runt bröstkorg och ryggrad.

Foamroller-workshopen fortsatte på söndag och efter den satte vi oss mjuka, sköna och otroligt inspirerade på tåget hem till Göteborg igen!

Nu är längtar vi efter att dela med oss av våra nya kunskaper till er!

 

Kärlek

Linda & Jasmin