Snapshots från vår första Garudakurs i Göteborg

Idag var sista dagen på vår 3-dagars Garudakurs!

Vi har nosat på vad Garudaträning kan vara och tränat oss igenom många sköna rörelsesekvenser baserade på James D´Silvas filosofi.

Garuda plockar principer från Pilatesmetoden, andning och asanas från yogan, elegansen och smidigheten från dansen.  Det är en holistisk, organisk och dynamisk träning med mycket variation där fokus ligger på rytm och flöde.

Träning behöver vara varierande och kreativ för att utmana både kropp och själ. Garuda är gränslös och tränar hela kroppen. Enkla rörelser som övergår i mer komplexa rörelsemönster. Under dessa tre dagar har vi gått igenom basövningar som ökar styrka, flexibilitet, koordination och uthållighet. Vi har övat på att alltid röra oss från center och ut till extremiteterna, eller tvärtom. Alla rörelser är reaktionsmässiga.

En utmaning är att alltid använda utrymmet runtomkring sig, att våga luta sig ut i luften, sträcka ut och öppna upp. För att hitta in i detta och hitta rörelsernas riktningar har vi jobbat två och två med tractions & hands on korrigeringar.

Ett av målen har varit att i alla rörelser jobba efter att bygga mer rymd i våra kroppar, och  att använda andetaget som en styrande kraft.

Viktigast och kanske svårast av allt är att respektera och älska sin egen arkitektur. Vi är alla unika och det är det enda sättet att förbättra sin egen struktur/kropp. Vi har bara en kropp och det är vårt eget ansvar att ta hand om den.

Vecka 44 startar vi en ny 8 veckors Garudakurs – vill du också vara med på den ? Maila oss på: info@pilatescomplete.se för att boka din plats!

Snapshots: Vegafoto