Trappan ger Garudaträning för artister med Pilates Complete i Göteborg

Trappan ger Garudaträning för artister med Pilates Complete!

Projekt Trappan är en kompetensutvecklingsverksamhet för scenartister i regionen. Målsättningen är att ta ett samlat grepp för att bevara och stärka kulturlivet i Västra Götalandsregionen. Den regionala verksamheten syftar till att de enskilda artisterna får stöd att fördjupa och bredda sin kompetens för en bransch som ständigt utvecklas vad gäller uttryckssätt och blandformer. Om individen stärks kan hen stanna kvar i regionen och därmed bidra till utvecklingen av regionens kulturliv.

Garuda är en blandning av dans, pilates, yoga & taichi, träningsformen fokuserar på flöde & rytm vilket gör det till ett perfekt komplement till pilatesträning. Garuda är ett nytt träningssystem med fokus på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne. Träningsrutinerna/koreografin är oändliga och jobbar igenom varje del av kroppen. De är utformade för att vara roliga och utmanande.

Garuda är skapad av James D´Silva, James har arbetat som professionell dansare och koreograf over hela USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egen unika holistiska träningsform Garuda. Han har arbetat med bl.a. Madonna och Gwyneth Paltrow, och har också skapat bästsäljande träningsDVDer med Trudie Styler.

Upplägg

Två gruppträningsklasser samt fem stycken personliga träningstillfällen för tio artister.

Första gruppträningstillfället består av en presentation av Garudafilosofin och en genomgång av tekniken, uppvärmning och grundläggande övningar. Vi går även igenom hur kursen kommer att vara upplagd samt ger varje deltagare information om hur träningsverksamheten fungerar på Pilates Complete och vad som ingår vid varje träningstillfälle.

De fem personliga träningstillfällena som ges varje artist utformas av en instruktör utbildad av James D´Silva, Linda Erlandsson/Jasmin Salhi. Tillfällena är 55 minuter långa.

Sista gruppträningstillfället består av en koreograferad Garudaklass med både Stående och Sittande matworkövningar.

Period: 20 augusti – 26 november

Klass 1: 20 augusti

Tid: 14:15 – 15:15

5 individuella träningstillfällen bokas in med tränare på Pilates Complete. Tillfällena är 55 min långa.

Klass 2: 26 november

Tid: 14:15 – 15:15

Målgrupp: Artister

Antal platser: 10

Lokal: Kastellgatan 1, Pilates Complete

Anmälan görs till Trappan.

Sista anmälningsdag: 10 augusti

Ytterligare information:

TRAPPAN | Heurlins Plats 1A | 413 01 Göteborg | www.trappan.net