Standing pilates för bättre balans och mer benstyrka!

Stående pilatesklasser utmanar balansen, koordinationen och ger mer styrka i benen än en vanlig klass där många övningar görs liggande och sittande.

Övningen 100´d kan göras stående och balansen utmanas med att stå på ett ben och jobba, skulderstabiliseringen och bålens placering utmanas av armarnas rörelse.

Det svåra är att hålla en neutral placering i bäcken och ländrygg när ett ben lyfts upp. Att tippa bäckenet bakåt och runda ryggen är lätt att göra, så det krävs att man arbetar effektivt med sina magmuskler för att behålla positionen.

En stående Spine Twist är en komplex övning där man tränar balansen genom att rotera ryggraden, flytta blicken och stå på ett ben. Kroppsmedvetenhet kommer automatiskt in när man ska hålla armarna på samma plats, vanligt är att man rör armarna mycket och tror att man roterar ryggen. Man lär sig att stabilisera skuldra, hålla armarna och skuldergördeln på rätt plats och enbart röra ryggraden. Stärkande för magen & ryggen!

Övningen Rolling like a ball är en rolig övning där alla balansmoment sätts ihop! Vi vänder kroppen upp och ner och låter kroppen använda alla fem grundprinciper för att kunna röra sig kontrollerat och smidigt utan onödiga spänningar. Mentalt fokus och koncentration krävs – och belöningen kommer garanderat när man klarar att hålla sig stående! En riktig kick för självförtroendet – man blir bra på det man gör!

Flexband, eller Theraband används för att ge ännu mer styrketräning för överkroppen. Armar, axlar och rygg stärks och man blir skönt trött runt hela skuldran och övre delen av ryggen!

Snapshots: Vegafoto