STOTT PILATES workshops för pilatesinstruktörer

Varje år behöver en certifierad STOTT PILATES instruktör vara med på ett visst antal föreläsningar och workshops för att få behålla sin certifiering. Detta innebär att alla instruktörer kvalitetssäkrar sin utbildning och certifikation genom att bli inspirerad, lära sig något nytt och få nytt arbetsmaterial.

Dessa workshops brukar vara mycket uppskattade och är också ett tillfälle för alla instruktörer att träffas och prata, byta tankar och erfarenheter med varandra. Här får man också reda på nyheter inom pilates, forskningsrapporter mm.

Denna helg var vigd åt Föreläsning om knäts stabilitet och funktion samt en intensiv workshop med flexband. Instruktörer från hela Sverige deltog och instruktörstränare Carita Lesche från Stockholm Pilates Center höll i workshopsen.

Carita föreläser om knäet.

Palpering av Toves knän

I V2 max finns många bra sätt att rehabträna knän.

Placeringen av fötterna påverkar knät.

Flexbandet är ett enkelt och lätt redskap att använda på klasser.

Hela härliga gänget som varit med på flexbandworkshopen!