Pilates och windsurfning

När jag var i Guadeloupe för att hålla pilates och yogakurser testade jag för första gången windsurfning! En fantastiskt rolig sport som kräver massor av balans och envishet!

En av min kursdeltagare var Fredrik Ivarsson som jobbar på Sail and Surf på Langley Resort Fort Royal på Guadeloupe. Han har upptäckt fördelarna med Pilatestekniken och hur han kan använda den för att förbättra sin windsurfingteknik!

Fredrik har windsurfat i ca 5 år och klarade efter endast några få träningstillfällen med pilatestekniken ett surftrick som han ej klarat på flera år trots att han var helt ny inför pilatesmetoden.

Det är fantastiskt vad kroppsmedvetenhet och andning kan göra för att förbättra windsurfningen säger Fredrik. I windsurfning behöver man ha mycket tålamod. Windsurfing kräver kraft, styrka och muskulär uthållighet och hel del balans.Windsurfing är en blandning av dynamisk och statisk träning som tränar hela kroppen.

Pilatesträning är ett bra sätt att förbättra en vindsurfares prestationsförmåga eftersom det leder till ökad styrka, snabbhet, uthållighet, förbättrad muskulär motorisk förmåga, balans samt koordinationsförmåga. Med hjälp av andningstekniken kan man också lättare hitta kraft och fokus för att fånga upp vinden.

Många av pilatesmetodens redskap som reformern,bosu, boll och rulle är perfekta redskap för att träna styrka, uthållighet och balans.

Fredrik instruerar inför första windsurfingturen!