Veckans instruktör: Martina Edström

Foto: Vegafoto

“För mig är pilates perfektionism, den ultimata träningsformen om man vill uppnå kroppskontroll. Man lär känna sina styrkor och svagheter och ges möjlighet att arbeta väldigt målinriktat med sin träning.

Jag är pilatesfrälst sedan många år tillbaka. Träningsformen har ökat min kroppsmedvetenhet, begränsat skadeutrymmet och optimerat förmågan vid utövandet av annan typ av träning.

Jag är av uppfattningen att pilates oftast burits fram av dansare som komplementär träning. Min väg har varit en annan. Det har alltid funnits rörelse i mitt liv, jag är hästtjejen som blev fotbollstjejen som därefter provade mig igenom de flesta gruppträningsformerna. Under mina 10 år i Trollhättan kom jag i kontakt med träningsformen Control, fastnade och fick möjlighet att utbilda mig till instruktör inom detta. Grundaren av Stockholms Pilatescenter, Carita Lesche drev träningsformen i Sverige (inte helt olik pilates). Hon var den som fick mig att gå över till pilates och utbilda samt licensiera mig via STOTT. Under några år försökte jag etablera formen i Trollhättan där jag höll ett antal klasser och kurser. Via STOTT-nätverket hade jag lärt  känna Linda & Jasmin så när jag flyttade till Göteborg för några år sedan fick vi möjlighet att jobba lite mer ihop, vilket jag är väldigt tacksam över.

På Pilates Complete trivs man, medlemmar såväl som instruktörer.

Jag vill dela med mig av min känsla för pilates. Min förhoppning är att ge er är stöd i att hitta rätt samt utmana er att försöka lite extra.”

Vi ses snart, Martina