Veckans instruktör: Tove Gustafsson

“Mitt namn är Tove och jag är född och uppvuxen i Karlstad. Jag flyttade till Göteborg 1996 nr jag började på Chalmers och har bott här sedan dess.

Jag har arbetat som spinninginstruktör och cirkelträningsintruktör på gym sedan 2004 och började instruera pilates nu i höstas.

Jag upptäckte pilatesen i samband med en knäskada för fyra år sedan. Jag gick länge på sjukgymnastik men det var först när jag började träna pilates som jag märkte att det äntligen gick framåt med träningen och att mitt knä blev bättre – framförallt Reformern är min favorit!

Det är fantastiskt när man kan hitta en träningsform som verkligen ger resultat. Jag spelar en hel del golf på min fritid och har märkt hur mitt spel blivit bättre av pilatesen – jag har fått tillbaka längd i mina slag och fått ett mer stabilt spel. Även cyklingen fungerar mycket bättre tack vare pilatesen.

För mig är det viktigt att känna glädje i träningen och det har jag verkligen hittat med pilates. Jag gillar detaljer och jag hoppas kunna förmedla ut pilatestekniken till er i mina pass!”