Månadens konstnär: Gunnel Wright

Månadens konstnär på Pilates Complete är Gunnel Wright!

Vi har valt att visa två av hennes vackra kviltade konstverk som både vunnit fina priser och varit omslagsbild i tidningar!

“Jag har sytt lapptäcken och kviltat i ca 30 år. Det är fascinerande med de oändliga möjligheter som finns i detta hantverk. Speciellt spännande är det att kvilta, att genom små förstygn sy ihop ovansida med ett lager vadd och en baksida och på så sätt få en tredimensionell yta. Jag tycker också om att sy böjda former, vilket visar sig i dessa två täcken.


“Romerska bågar” är mitt bidrag till en nordisk tävling på temat “att bygga broar”. Jag tänkte på romarnas broar och designade ett block som jag sedan upprepade. När det var färdigt såg jag att det passade perfekt med namnet romerska bågar, öppningen under bron påminde mig om chokladen med samma namn och som faktiskt finns med apelsinsmak. Mitt bidrag vann andra pris i tävlingen.


“Frökapslar” är också en egen design. Den gjorde jag till en utställning som jag deltog i på Botaniskas utställningslokal Floras rike.”

Gunnel är med i en förening för lapptäcksintresserade som heter Lapphexorna, som i år firar 25 -årsjubileum. Det firas först med utställning Palmhuset i Trädgårdsföreningen den 16/6-1/7 och senare i höst på Surte glasbruksmuseum den 4/11-24/11.

Gunnel är också med i en grupp som kallar sig Fria Tyglar. För att läsa mer om Gunnel och kviltning, gå in på:

www.lapphexorna.com

www.friatyglar.wordpress.com