Veckans instruktör: Daniel Jarvid

Varje måndag presenterar vi en av våra fantastiska instruktörer, idag är det Daniels tur! Vill du träna för Daniel ska du komma på Bosuklassen kl. 17.30 på torsdagar!

DANIEL JARVID

“Jag har jobbat med träning och hälsa sedan 2003. Under årens lopp har jag instruerat de flesta gruppträningspass och koncept på marknaden och 2008 tog jag min PT-licens.
Pilates började jag träna för Jasmin och Linda 2006 och jag har faktiskt en fast träningstid i veckan med dem även idag – ALLA behöver en energi-“boost” i vardagen !!


Förutom pilates så präglas min träningsfilosofi och inställning till kroppen av yoga och meditation, som jag utövar på daglig basis, samt osteopati. Jag är osteopatstudent på Skandinaviska Osteopatskolan, en 4-årig högskoleutbildning.
Numer har jag bara ett fåtal kunder som är ute efter endast förbränning då mitt intresse ligger alltmer hos klienter som har ett gediget intresse av att hitta in lite djupare i kroppen, och patienter som måste uppnå detta för att tillvaron skall bli någorlunda dräglig igen pga ryggbesvär av olika slag, reumatiska sjukdomar, artroser osv. Vid träning av den här sortens kunder så tror jag allt mindre på att fylla träningstimmen med en uppsjö av övningar och fokusera på variation, utan snarare ett par väl valda övningar som utförs med små variationer och på så sätt skapa en förutsättning för förståelse för övningens syfte, varför just du behöver jobba med just detta (oftast relaterat till kroppshållningen) och vad som eventuellt kommer att hända om du inte jobbar med det.

Målet är att övningarna inte bara skall vara en utantill-kunskap av rörelser som följer en viss ordning och andning, utan en faktisk en känsla i den del av kroppen som övningen syftar till att öppna, och förståelse för varför det blir resultatet.

För dessa kunder är det lite varje dag som gäller, inte mycket en gång i veckan, 5-15 minuter om dagen med rätt övning/-ar kan räcka för att göra en otrolig skillnad i tillvaron, så bli inte förvånade om ni får läxor! *Ler* 

Jag bör kanske lägga till att jag och mina kära kunder skrattar en hel del tillsammans också! =)) “