Ny kurs i YinYoga startar v.5

Yin är en passiv form av yoga, ett komplement till annan träning som vi kan beskriva som yang. Man sitter i yoga positioner, utan att vara aktiv som inom vanlig träning,
och försöker att hitta kroppens gränsläge, därifrån slappnar man av och smälter in i positionen. Genom att låta tiden göra jobbet sträcker vi ut bindväven i kroppen för att den skall återfå sin elasticitet. Man arbetar med leder och bindväv genom att vara i stillhet,
det tar 120 sek för blodet att passera genom muskeln därför håller vi positionen i mellan 3-5 minuter.

Detta blir samtidigt ett spännande möte med dina sinnen vilket är ytterligare en dimension
och en reaktion på yang träning där man fokuserar kortare perioder på rörelse eller känsla. Yang är vad vi kallar den aktiva formen av träning, i detta sammanhang jobbar man med biomekanik för att stärka våra muskler och vi har tydliga bilder av hur positionerna skall vara. Inom Yin finns inga tydliga bilder utan allt stammar från den personliga anatomin och olika skelletala förmågor. Här finns inga rätt och fel utan bara mötet med din egen kropp och ditt sinne.
Under 4 veckor kommer vi att gå igenom asanas som stimulerar de inre organen, liksom i vanlig Yangyoga, men med den förändringen att fokus kommer att ligga specifikt på positioner som riktar in sig på de inre organen som ligger längs de kanaler/meridianer/nadis där Livsenergi/ Chi/Prana färdas i kroppen. Detta hjälper till att rensa ut slaggprodukter och ger ett ökat ven- och lymfflöde då genomblödningen totalt förhöjs
i bindväven. Medicinsk forskning visar att bindvävs zonerna är förbundna med det autonoma nervsystemet och att man kan sänka sina stressnivåer genom att utöva yinyoga.

Kursstart 4/2 v. 5 ( nästa kursstart v. 11) Lördagar kl.16.00-17.30
Pris: 1650 kr (4 tillfällen à 90 min.) Kursledare: Maja Martinsson

Anmälan & info: info@pilatescomplete.se eller 031-789 02 22

Foto: Alana Da Silva