Dominique Lonchant

Igår var jag på en workshop med Dominique Lonchant på MyrbergBjörn! I 2,5 timme fick vi lära oss mer om hur effektiv andning skapar ökad fysisk effektivitet och avslappning..

Dominique Lonchant är känd som “The Breathing Master” och har över 20 års erfarenhet av att lära ut den andningsteknik som baseras på den indiska formen som kallas Pranayama. Han började sin bana inom hälsa och fitness redan i unga år och började studera 6 månader i Buddisttemplet Hikkaduwa på Sri Lanka. Därefter flyttade han till Indien och fick stark uppmärksamhet av sin lärare som en mycket dedikerad elev. Dominique har jobbat i alla kontinenter och med många kända personligheter som ex. Madonna, Jim Carrey, Hugh Grant, Elisabeth Hurley m fl. i deras förberedelse inför koncerter, filmer och teaterföreställningar.

Dominique är efter sin långa erfarenhet nu övertygad att utan rätt andningsmönster är vi oförmögna att tänka och agera positivt med naturen. En ytlig andning påverkar hjärnan negativt och då nervsystemet är överordnat kan vi påverka flera processer positivt i vår kropp genom att andas rätt och effektivt. Vi kan påverka våra resultat genom att medvetet styra våra tankar och vara medveten om våra val hur vi vill agera. Allt genom att vi fokuserat börjar med att andas djupt och lugnt.

Bilderna kommer från Mojo.

/Linda