Yoga i Ile Rousse….bilder & tips!

Idag när regnet öser ner i Göteborg finns det inte längre någon tvekan om att hösten är här! Hösten kan ju vara en riktig härlig kickstart med nya träningsformer, klasser, friska promenader i klar höstluft och fasta rutiner med ordning och reda. DET gillar vi!

Men det kan också ibland kännas lite småtungt när det är mörkt som natten kl 14 på eftermiddagen…då längtar man efter sol och värme. Så idag tänkte jag bjuda er på lite ljusterapi & reseinspiration från Pilates Completes yogaresa från förra veckan. Vi har ett samarbete med Langley och våra kurser på Korsika Ile Rousse hålls på deras ljuvliga Langley Resort Napoleon Bonaparte!

Varje morgon kl 07.00 sågs vi – 16 st morgonpigga yogis – för att möta dagen med solhälsningar, pranayama och meditation….

Med havet som bakgrund är det lätta att finna inre ro….

Stela kroppar mjukas sakta upp av yogan, solen & värmen……

Yogans enda mål är att vara här och nu, det lättaste är ibland det allra svåraste…. att bara vara utan tanke på prestation eller krav……

Krigare 2 – dansande, dynamisk & statisk….. vi lirkade, letade & hittade slutligen in i de positioner som kändes rätt & lätt för kroppen att vara i…

Trikonasana A kräver tålamod av sin utövare…..

Savasana med oljemassage – total avslappning!!!

11 av 16 stolta nyblivna yogis!!!

Utsikten från hotellrummet på Langley Resort Napoleon Bonaparte går inte av för hackor!!!

Efter yogakursen finns gott om tid till att utforska Korsika på egen hand, denna gång valde vi att hyra bil…

Svindlande vägar som går precis på kanten av de brantaste klippor som går att finna! Underbara vyer och dramatiskt landskap…. helt otroligt! Om man reser med barn behöver man inte oroa sig för flera timmar i bil, det är rena rama berg och dal banan och har man bara lite fantasti så förflyttar man sig snabbt mellan Sagan om ringen, Cowboys & Indianer-miljöer, Piratvikar, Narnias världar, Rally-bilspel som Colin Mc Ray & mycket mycket mera!

Pitoreska bergsbyar där man kan köpa lokalt producerade varor som ost, skinka, citronjuice, oliver, kryddor mm mm…..

Ibland går vägarna in i bergen, och alltför ofta saknas både staket & mur mellan vägen och stupen…..

På den norra delen av Korsika Cap Corse finns svarta stränder – denna utanför Nonza.

Precis bredvid Ile Rousse ligger en fantastisk vik för både snorkling & bad – Plage d´Ostriconi

Bergen inbjuder till många stopp för både yoga, lek, meditation & fotografering….

Vill man inte åka runt på Korsika efter kursen kan man njuta hela dagen av atmosfären på det lilla torget i Ile Rousse – gott kaffe, pastis, muscat & glass!

Eller besöka någon av de små restaurangerna i “gamla stan”….paellan med skaldjur får högsta betyg!

—eller varför inte äta på de fina vita restaurangerna längs stranden……

De varma kvällarna avslutas ofta med en promenad på standpromenaden…. solnedgången bakom bergen är så vacker…..

Denna veckan finns Jasmin på plats i Ile Rousse och håller pilateskurser både för nybörjare & fortsättare – rapport från denna kommer snart.

Vill du följa med nästa gång vi åker med Langley – till Korsika eller ngn annan stans? Maila till: info@pilatescomplete.se och anmäl ditt intresse eller håll utkik på vår hemsida!

Puss & kram Linda