Jumpboard- höstens träningsnyhet!

Jump, jump, jump!!!

Höstens träningsnyhet på vårt gruppträningsschema är Jumpboard intervallträning på pilatesmaskinen Reformer!

Jumpboard är en platta som sätts fast på reformern och som du liggande på rygg, på sidan och fyrfota tränar hopp på. Det är ett roligt och pulshöjande sätt att få in konditionsträningen i Pilatestekniken.

Intervallträning på jumpboarden ger en klass med högre tempo och sätter koordinationen på test! Du arbetar med hela kroppen och förutom att pulsen höjs och att du får fantastisk benträning så får dina magmuskler jobba hårt. Så fort du lämnar fötterna ifrån jumpboarden måste de djupa bukmusklerna aktiveras för att hålla hela bålen och bäckenet stabilt.

På våra jumpboardklasser kommer hoppträning varvas med styrketräning för mage, rygg och armar. Alltså kanonträning för hela kroppen!

För att träna på våra jumpboardklasser bör du dock ej ha nack eller ryggproblem samt ha baskunskaper i reformerträning sedan tidigare.

Foto: Vegafoto

.