Gyrotonic skönt komplement till Pilates

Idag var jag och tränade personlig träning i Gyrotonic för duktiga Linnea på nyöppnade Body Therapy.

Gyrotonic är en träningsform som uppkom ungefär samtidigt som pilates och de påminner om varandra på många sätt, både med namn på övningar och maskinerna. Men skiljer sig åt enligt mig i förklaringssätt och  till en viss del syfte.

Min upplevelse är att den pilates vi arbetar med fokuserar mer på betona vilka muskler man ska använda för att uppnå rätt placering och en välbalanserad kropp. Vi arbetar med raka linjer och upplägget med vilka övningar vi väljer att göra med kunder baseras på hållningsanalyser & tester. Träningen är atletisk & grundad på fysiologi och anatomi.

Jag har bara provat Gyrotonic & Gyrokinesis ett fåtal gånger tidigare men gillar det verkligen!

I dessa träningsformer är rörelserna cirkulära och man använder diagonala rörelsemönster i kroppen på ett sätt som jag inte finner i pilates. Det liknar på ett sätt dansträning… Istället för att prata muskler och syfte så pratar instruktören om vilken känsla man ska ha i kroppen. Det påminner mig lite om yoga…..

Pilates är min passion men Gyrotonic är ett roligt, skönt & inspirerande komplement & äntligen finns det i Göteborg!

/ Linda