Ajna chakra – 3e ögat

Regnet öser ner över Göteborg och kvällen är perfekt att spendera med thé, en stor skön filt & en bok i soffan. Vill du inte läsa är ett förslag att rulla ut yogamattan och meditera över morgondagens tema :

6e chakrat Pannchakrat eller tredje ögat heter på sanskrit:

AJNA CHAKRA.


Färgen är Indigo/Lila och elementet är Rymd/Ljus.

Inom Ajna finns vår inre visdom och att lita på vår intution . Här finns även vår intelligens, förmågan att komma ihåg saker, och förmågan att minnas och lära oss nya saker. Även livsfilosofierna hör hit.

Om man vill balansera pannchakrat, är det bra att stimulera synen. Ge dig ut i naturen och njut av skönheten. Titta på konst. Meditation kan hjälpa personer  som har svårt att fokusera att finna balans i tankarna, genom att man lär sig att slappna av.

Affirmationer:

“Jag ser det som är viktigt.”

“Jag har tillgång till insikterna som jag behöver.”

Vi ses i morgon bitti – Namasté Linda