Chakra-teman på Yogan några veckor framåt!

Nu är mars till ändå, och därmed Kundalini-temat på våra yogaklasser med gästinstruktör Josephine Gray.

TACK! Josephine för att du invigt oss i kundaliniyogans olika andningstekniker och guidat oss genom dina härliga klasser!

I morgon, måndag, startar vi en ny inriktning med på yogaklasserna kl 08.00. Vi kommer att utöva en dynamisk Hatha Yoga som tidigare, men under några veckor framöver kommer vi att koncentrera oss på de sju chakran  som reglerar vår prana, livskraft.

Det finns 7 stycken chakran som kan liknas vid energihjul eller vattenslussar som leder energin i kroppen. Vi har tre stycken stora energikanaler: Sushumna nadie – den centrala, ida nadi – den vänstra och Pingala nadi  – den högra. När alla tre möts (chakra) påverkas vi.


I morgon startar vi alltså med det första chakrat, även kallat Rotchakrat.

Dess färg är röd och elementet är jord.


Det du kan fundera över inför morgondagens klass är :

Vad behöver du för att känna trygghet?

OM SHANTI

Linda