Att välja Pilatesintruktör och Pilatesstudio?

Om du vill börja träna Pilates är det viktigt att du tar reda på några saker innan du börjar träna. Pilatesträning är en fantastisk träningsmetod om den lärs ut på ett korrekt sätt. Om du väljer fel och provar en Pilatesklass som inte leds av en välutbildad instruktör kan du få fel uppfattning om Pilatesträning. Och det vill vi råda bot på!

Pilatesstudio eller Gym?

Om du är ute efter att träna just Pilates rekommenderar vi dig att söka dig till en Pilatesstudio istället för till ett gym som har Pilatesliknande träningsformer. På en Pilatesstudio finns alltid kompetent personal som kan vägleda dig till rätt typ av träning . Ofta görs en Introduktion med hållningsanalys, hälsogenomgång och tester för att placera dig på rätt plats. Gruppträning, Personlig Träning eller kursform passar olika typer av människor med olika behov. En Pilatesstudio kan erbjuda dig Pilates med olika redskap och maskiner för att göra träningen effektiv och varierande och rolig.

Till skillnad från många gym är en ren Pilatesstudio en behaglig och lugn plats att vistas på, där fokus ligger på dig som kund och på din träning. Detta ger i sin tur möjlighet till bra kommunikation med din Pilatesstudio så att du får ut det mesta av den tid som du lägger på din träning.

Kvalitetssäkring

När du skall välja Pilatesstudio ska du se efter vilken typ av utbildning och certifiering som den har. Det har de senaste åren kommit många kortutbildningar inom Pilates och vår rekommendation är att leta efter en Pilatesstudio med välutbildade och certifierade instruktörer. De ställen och instruktörer som har utbildning kan leda dig rätt och anpassa träningen till vad just du behöver. De har också kunskapen om att lägga upp ett träningspass med styrke, rörlighets och balansträning för hela kroppen. En bra pilatesinstruktör skall vara dedikerad, kunna vägleda dig genom passet och kunna korrigera dig så att du att du lär dig pilatestekniken på ett korrekt sätt. Titta gärna efter om Pilatesstudion har utbildning i rehab, pre och postnatalträning mm.

Vi på Pilates Complete erbjuder Pilatesträning i många olika former som Gruppträning, Personlig träning ”one to one” eller i mindre grupp, kurser och workshops. Vi har ett stort utbud av Pilatesklasser med olika redskap och maskiner som gör träningen varierande. Pilates Complete jobbar med STOTTPilates som är världsledande inom Pilates på både utbildningar och utrustning.

Läs mer om oss och våra tjänster på vår hemsida www.pilatescomplete.se