Pilates för fotbollsspelare

Pilates för fotbollsspelare

Till skillnad från traditionell träning ger Pilatesövningar inte bara styrka eller flexibilitet. Varje övning handlar om att synkronisera hela kroppen. Det är inte heller antal repetitioner eller hög belastning som är ett mått på resultat utan kroppshållning, placering och kontroll i alla rörelser.


Två av de mest problematiska skador som tenderar att dyka upp hos fotbollsspelare är hamstrings och ljumskskador. Dessa skador kan hålla spelare borta ifrån matcher under relativt lång tid och är ofta återkommande. Pilates har en unik förmåga att skapa muskelbalans i lumbo-pelvic regionen (bäcken/höft/länd) genom att övningarna ger styrka, smidighet och uthållighet i muskulaturen.

Ett annat problemområde hos fotbollsspelare är länd och bröstryggsproblem. Brister i bålstabilitet och corestyrka har visat sig vara en bidragande faktor för dessa typer av skador.  Traditionella ”crunches” kan skapa obalans i bålen då de inre sneda samt den raka bukmuskeln blir korta och starka, vilket gör att de yttre sneda samt den djupa tvärgående bukmuskeln försvagas och inte arbetar på ett effektivt sätt. Genom att engagera de yttre sneda magmusklerna med Pilatestekniken skapas ett bättre samspel mellan magmuskler och stabilitet i ryggen.

Utöver att vara skadeförebyggande och rehabiliterande förbättrar Pilatesmetoden även balansen, koordinationen och skapar en bra kroppsmedvetenhet. Rätt hållning, betoning på kroppskontroll och styrka i core förbättrar stabiliteten av ryggraden vilket leder till mer effektiva och smidiga rörelser.

Pilates Complete erbjuder specialuppbyggd träning för fotbollsspelare :

personlig träning, rehabiliterings-träning och grupper/lag-pass.

För mer info eller frågor om upplägg maila :

info@pilatescomplete.se eller ring 031-789 02 22


Foto: Vegafoto