Anahata chakra & kärlekserbjudande i morgon på alla hjärtans dag

I morgon är det Alla Hjärtans Dag & vi firar med specialtema Anahata chakra – Hjärtchakrat på morgonens yogaklass.

Varmt välkommen att öppna ditt hjärta med oss kl. 8!

Läs om hjärtchakrat & vad man inom yoga traditionen anser att det är förknippat med.

Sanskrit namnet Anahata betyder ”oslagen”. Hjärtchakrat strålar ut från ryggraden och fram genom bröstbenet, lite ovanför hjärtat. Det är förbundet med thymuskörteln som styr kroppens förmåga att växa, den reglerar även lungor och hjärta. Elementet är luft.

Hjärtchakrat hjälper oss att visa medlidande, att söka fred och här finns även vår förmåga att heala oss själva genom kärlek. Här finns vår rätt att både ge och få kärlek. Via hjärtchakrat börjar vi utveckla en andlig medvetenhet.

Om hjärtchakrat fungerar dåligt så blir man lätt deprimerad och har svårt att hitta glädje i livet. Det kan finnas mycket förträngd gråt och sorg här, detta kan leda till sjukdomar som astma, allergier, lungproblem, cirkulationsproblem. Obalans i hjärtchakrat kan även visa sig som avundsjuka, hysteri och självmedlidande. Om vi inte har kärlek inom oss kommer vi att känna ångest. När man inte får den kärlek som man vill ha eller när man förlorar någon, blir man ledsen. När någon annan får det som man älskar, blir man “grön av avund”. Inom hjärtchakrat finns därmed även vår förmåga att “släppa taget”.

Ett hämmat hjärtchakra kan göra oss oemottaglig för kärlek. Oavsett hur mycket kärlek och omtanke vi får av omvärlden, så påverkar den oss inte och vi söker ständigt efter mer. Om vårt inre är svultet på kärlek så känner vi rädsla som i sin tur kan leda till ångest och ilska. Kärlekens motpol är just rädsla.

Sjukdomar som kan uppstå p.g.a. hjärtchakrats obalans är hjärtinfarkt, astma, allergier, lungproblem, bronkitis, lunginflammation, samt problem i överryggen och skuldergördeln.

Vi balanserar vårt hjärtchakra genom att känna omtanke för andra, samt kunna ta och ge kärlek osjälviskt. För att kunna hysa denna kärlek, måste man kunna älska sig själv.

Nyckeltermer: Kärlek förenar, helar och frigör, att verkligen våga känna, beröra och beröras, förlåtelse och försoning.

Hoppas att vi ses i morgon bitti ………………….

Sprid din omtanke via vårt kärlekserbjudande!

( endast i morgon 14 feb 2011 )