Pilates i Sydafrika !

Pilates Complete-medlemmen Karin tränar Pilates i Sydafrika! Läs hennes berättelse här:

Kapstaden 2011-01-11

För flera år sedan började jag och min familj att planera för en längre utlandsvistelse. I november blev den verklighet och vi reste till Kapstaden i Sydafrika. Ett år dessförinnan hade jag börjat med pilates (hos Linda och Jasmin) och jag ville inte släppa den träningen när vi nu åkte bort.
Med Jasmins hjälp fick jag kontakt med Lisa Palmer som är” Mrs/Ms Stott Pilates” i Sydafrika. Kombinationen Stott certifiering och komplett utrustning är svår att hitta i Kapstadsområdet. Till slut valde jag Eros Pilates och Louisa Betteridge (www.erospilates.co.za), en av två som Lisa Palmer rekommenderat.


Louisa är fd art director som har arbetat med reklamfilm, bl a för svenska försvaret. För ett antal år sedan valde hon att byta yrkesbana och det blev pilates. Studion är i Louisas hem, ett stenkast från Atlanten. Louisa har endast privatlektioner och hennes priser är något lägre (150 rand/timme) eftersom hon har kvar sin slutexamen (blir klar i början av 2011). Hit åker jag 2ggr/vecka för en timmes träning (vilket ofta blir längre). Utrustningen och grundprinciperna känner jag förstås igen men en del nya övningar har det blivit. Louisa väljer att inte arbeta efter ett fastställt program utan byter övningar ganska ofta. Hon blandar också in delar av Feldenkraismetoden.

Förutom att hon är trevlig och rolig, är Louisa också är en mycket duktig instruktör som både visar och förklarar övningarna på ett bra sätt.


Om du har vägarna förbi Kapstaden och vill träna pilates, rekommenderar jag varmt Eros Pilates och Louisa Betteridge!


Sommarhälsningar från ett varmt Sydafrika!
Karin Sverke Westerberg