Stability chair

Tredje maskinen ut i teknik-serien är STABILITY CHAIR!

När Joseph H. Pilates skapade Stability chair utgick han från en rullstol och när man ser gamla filmer där han demonstrerar stolen som ibland även kallas för Wunda Chair så ser man honom snabbt förvandla en fåtölj till träningsmaskinen Stability chair! Hans uppfinningsrikedom var helt otrolig och de övningar som han skapade på sin originalmaskin på 1930-talet görs än idag på samma sätt världen över.

Han var en riktigt smart gubbe!

Med maskinen Stability chair kan man verkligen få en riktig tuff genomkörare för hela kroppen! Men oavsett om du är ute efter att forma kroppen så att du får snygga muskler eller om du vill förbättra din teknik, golfspelande eller rehabilitera en skada så är detta maskinen för dig!

Stability chair är utformad så att man kan träna nästan alla muskelgrupper men är särskilt bra för att stärka upp de djupa stabiliserande mag- och ryggmusklerna tillsammans med armar och ben.

Fördelarna med att träna på en Stability chair är många:

Resultat!

Genom att justera fjädermotståndet så att det blir exakt rätt i varje övning tränar du hela tiden så effektivt som möjligt utan risk att skada dig! Intelligent träning helt enkelt!

Variationen!

Det är en kombinationsmaskinen vilket betyder att du kan göra flera hundra övningar på den, och övningarna går nästan att variera i all oändlighet! Allt från sittande benövningar som är perfekta för exempelvis gravida, till tuffa handstående övningar som hjälper yogis att hitta rätt teknik och bygga styrka i huvudstående och mer akrobatiska asanas.

Passar för alla!

Maskinen kan varieras och ställas in så att den passar alla, både elitidrottare som fotbollsspelare, golfare och tennisspelare till helt nybörjare som aldrig tränat förut. Anledningen till att vi kan säga det är att motståndet, övningarna och tempot varieras från lätt och sakta till riktigt tungt och snabbt!

Balansträning!

Många övningar görs stående på maskinen och där utmanas den tränande både i att kontrollera kroppen med ett rörligt underlag ( pedalen) under ena foten och ett fast underlag under den andra. Benböj, utfall och stora kliv varvat med små balansövningar där man fokuserar på att exempelvis inte låta ena knät falla inåt utan styra det rakt fram hela tiden.

Armstyrka!

Dips, push ups, placeringsövningar för skuldergördeln och mkt mkt mer kan göras på “stolen”. Pedalen kan delas i två separata delar och handtagen kan flyttas till perfekt höjd för triceps pressar och isoleringsövningar för skulderbladen.

Har du inte provat att träna på en Stability chair är det hög tid nu!