Yin Yoga startade veckan !

Kl 08.15 i morse startade vi veckan på Pilates Complete med Yin Yoga!

Yin Yoga är ett komplement till den mer dynamiska yogan som vi vanligtvis utövar varje måndag morgon, och utmärks av att man håller ett fåtal olika positioner passivt under en längre period. Musklerna ska vara avslappnade så att man kommer åt de lite stummare strukturerna i kroppen. Bindväven runt ben, leder och organ stretchas vilket gör att smidigheten ökar. 

  

Temat för klassen var att träna på att “bara vara” . Då är Yin Yogan perfekt för när man håller positionerna under flera minuter finns mer tid för reflektion, eftertanke och närvaroträning. Att praktisera yinyoga är att aktivt vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är, att få vara.

Det kan ibland kännas svårt att vara tillåtande mot sig själv när man upplever begränsningar i kroppen, men utmaningen ligger i att bara notera utan att värdera eller bedöma.

OM SHANTI Linda