Fysisk träning med mentalt fokus is the thing!

I Dagens Industri gick igår (2010-10-18) att läsa om Yvonne Lin och Anatoli Grigorenko som driver hälsocentret Ylab och som med sin “wellcaremetod” är först i Sverige med en vetenskaplig metod för att bromsa livsstilrelaterad ohälsa. De skräddarsyr helhetshälsoprogram med träning, kostråd och mental träning för privatpersoner och företag som vill ha mätbara resultat och som vill förbättra både sin fysiska och mentala prestationsförmåga.

I artikeln går också att läsa att många som jobbar inom näringslivet och människor som har hög aktivitetsgrad gärna vänder sig till denna typ av träning där både den fysiska och mentala biten möts. Anatoli Grigorenko säger bland annat “Det finns ett samspel mellan god fysik och god mental hälsa som en ledare behöver för att kunna hantera alla krav som ställs”.

Vi på Pilates Complete ser också att just personer med ett hektiskt liv i form av krävande arbete och många järn i elden söker sig till oss. Många av dem upplever en stor skillnad i sitt vardagliga liv. Då inte enbart en starkare och smidigare kropp utan även en ökad mental kapacitet och ett djupare fokus och bättre prestation i sitt arbete.

Vidare säger Anatoli Grigorenko att “Många studier visar exempelvis att passiv avspänning, när man bara lägger sig ned och försöker slappna av, ger sämre resultat än en aktiv avspänning som innehåller rörelser” samt att “andningen har en väldigt stor betydelse för den praktiska orken. Forskning visar att andningen inte bara påverkar fysiologiska prestationer utan även mentala.”

Mycket spännande tycker vi som jobbar mycket med andningen inom Pilatestekniken!

I november startar Högskolan Dalarna en treårig högskoleutbildning till livsstilscoach baserad på Ylabs wellcaremetod. De 20 utbildningsplatserna har lockat över 100 sökanden.

Pilates Complete gillar att fler vill jobba med hälsa och livsstil!!!