Här får du svaret på varför Pilates är så populärt!

Varför har Pilates egentligen en sådan genomslagskraft just nu?

Pilatesmetoden har sin grund i forskning inom biomekanik, andning, styrka
och rörelse. STOTT PILATES har stort renommé inom fitness och hälsobranschen  och strävar efter att förse sina samarbetspartners med vetenskapligt baserade program, stort utbildningsomfång och maskiner och redskap med hög kvalitet.

Vi på Pilates Complete har valt att arbeta med STOTT PILATES då de har utvecklat de säkraste och mest effektiva träningsprogram som finns att tillgå på marknaden.

 Metoden är omvittnat effektiv, eller som Joseph Pilates brukade säga:

“Efter tio lektioner känner du dig bättre, efter tjugo ser du bättre ut, efter trettio har du en helt ny kropp.”

Detta är möjligen något överdrivet – men inte långt ifrån sanningen.

Jämförelsevis med andra snabbt ihopsatta träningsprogram ger Pilates ett bestående resultat på grund av den djupa förankringen i fysiologi och träningslära. Träningen kvalitetssäkras genom att instruktören hela tiden noggrant leder kunden igenom övningarna.

Tills skillnad ifrån exempelvis gruppträningsklasser på vanliga gym och träningsanläggningar där man enbart visar rörelsen som ska utföras, så kontrollerar och påminner Pilatesinstruktören på en Pilatesstudio om att ständigt träna med rätt placering. Detta för att undvika skador och uppnå optimalt resultat.

Svaret på frågan varför Pilates är så populärt blir därför:

Pilates är helt enkelt intelligent träning som ger exceptionella resultat!