Gyrotonicträning – Pilatesteknikens “kusin”!

Pilatesträning är fantastiskt med sitt fokus på att stabilisera upp kroppen och bygga upp en stark korsett runt bålen och leder. Jag känner mig alltid så välplacerad när jag tränar mycket Pilates, allt sitter där det ska…. axlarna öppna, knäna stabila och magen stark!

Men ibland kan jag längta efter en träning som är lite friare och mer tillåtande, som inte är lika strikt helt enkelt och där har Yogan varit ett fantastiskt komplement för både min kropp & själ. I yogan kan jag vara mer lekfull och experimentera med rörelser och kombinationer på ett sätt som jag gjorde tidigare i min dansträning.

Men kanske är den perfekta kombinationen av både Pilates, Dans & Yoga : Gyrotonic!  

Träningen bygger på mer cirkulära rörelser och man använder de diagonala linjerna i kroppen fullt ut! Sååå skönt!

Titta på klippet & inspireras:

http://www.youtube.com/watch?v=1qQpwkpo5og

I Malmö har Josefin nyligen startat en jättefin Pilates & Gyrotonic studio med både Pilates, Gyrotonic & Gyrokinesis. Det var många år sedan jag tränade Gyrotonic & Kinesis, & bara ett fåtal gånger men jag gillade det & nu är jag sugen på att prova igen!

Ha en underbar, flödande lördag!

Linda