Fördjupa dina kunskaper om kroppen med Pilates & behandlingar!

Syftet med varför vi tränar , och varför vi tränar just Pilates är många.

Vissa av oss vill faktiskt bara hålla oss form och tycker att Pilates träningen därför är en ypperlig form som erbjuder både variation & resultat. Andra av oss vill gå  djupare och verkligen lära oss varför vi gör vissa övningar, varför gör vi dem i just den specialla ordningen och hur hänger allt ihop?

Tidigare har man i olika träningsformer utgått från en specifik muskel eller muskelgrupp och enbart tränat den i varje enskild övning. Nu utgår all holistisk och funktionell träning från hela kroppen, och så har även pilatestekniken från början varit utformad. Allt hänger ihop, kropp, själ & tanke!

Vår kropp är fantastiskt utformad,allt hänger ihop på allra bästa sätt och muskler, vävnader och benbitar är gjorda för att hjälpa varandra och kroppen att fungera optimalt.

Pilatesens övningar är alltid gjorda för att hela eller stora delar av kroppen skall tränas och aktiveras, vi utgår aldrig enbart från en muskel och låter resten av kroppen vila.

Att kroppen mår bra av Pilatesträningen är ingen nyhet , inte heller att kroppen mår väldigt bra av behandlingar av olika slag. Det är faktiskt så att vissa stelheter, låsningar eller begränsningar i kroppen kan man inte korrigera enbart med träning. Ibland behöver man ta en behandling för att kroppen ska kunna ta sig ett steg vidare.

Vi vill därför idag ge er några tips på hur ni faktiskt kan förbereda kroppen på höstens träning, eller om ni någon gång känner att ni inte kommer vidare…. hur ni kan arbeta med kroppen på annat sätt för att komma vidare i styrka rörlighet och smidighet med Pilatesen.

Vårt första tips är en underbar kollega som heter Liselotte Reivén http://www.movementcenter.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4som ger fantastiska behandlingar i form av Revolving massage! Ett perfekt komplement till din pilatesträning några ggr /år!

Tips nr två är att gå till en osteopat för att kontrollera och korrigera att allt ligger på plats och även behandla inre organ, vår tips är Linda Persson i Göteborg  – hon är väldigt duktig!

Slutligen om du själv vill läsa mer om kroppen och vill lära dig att lokalisera muskler, ben m.m. i  kroppen att köpa boken Trailguide to the body – www.booksofdiscovery.com

Work smart – less is more!

L&J