Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Förmiddagsklubben 60+

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: V. 35 Måndag 29 augusti kl. 10.00.
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: V 35 Onsdag 31 augusti kl 10.30

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Linda Ahlgren

Pris: 2250 kr

 

Yogawings Explorative

yogawings

Flygande yoga!

Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Samtidigt som du blir utmanad erbjuder YogaWings en trygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova. Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

Kursstart: Vecka 35 Tisdag 30 augusti kl. 18.15.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

 

Fall Kickoff Vinyasa flow

Mariell_Ehlin vinyasayoga pilates complete

Kick-starta din yogahöst med Mariell. Under 6 söndagseftermiddagar kommer vi röra oss genom kraftfulla och kreativa flöden, guidade av vårt andetag. Den dynamiska sekvenseringen som kombineras med musik ger dig möjlighet att utforska dina fysiska och mentala begränsningar i en trygg och säker miljö. Mariell är inspirerad av flera yogastilar och yogalärare. Och tillsammans med hennes egna yogaträning och livserfarenhet skapas en alldeles unik upplevelse som man inte kan missa.

Kursstart: Vecka 35 Söndag 4 september kl. 17.30.
Längd: 6 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Mariell Ehlin

Pris: 2250 kr

Pilates Matwork Props

towel

Denna kurs passar både dig som är nybörjare eller har tränat länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och som vill lära dig grundläggande pilates lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES grundprinciper och matworkövningar med olika redskap som bl.a.  flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Kursstart: Vecka 35 Tisdag 30 augusti kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Maria Barndtsson

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: V 35 1 september Torsdag 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

 

Global Yoga Kids – Yoga för barn

Global_yoga_kids_yogafoto_03_webb.175919

Global Yoga Kids fokuserar på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje. Att bli sedd, berörd och att få röra sig är för barn mycket viktiga behov. Yoga hjälper barn att må bra i kropp och sinne, bli mer medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och hitta lugn och koncentration.

Fördelar med Global Yoga Kids:

  • ett underbart sätt att röra sig
  • man blir stark och smidig och ger lederna maximal rörlighet
  • man får bättre hållning
  • kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga ökar
  • självkänsla byggs upp
  • yoga är ingen tävling
  • barnyoga är roligt och barnens fantasi blir stimulerad
  • utan prestation,
  • möjlighet att lyckas.
  • ger vila och kraft, i både kropp och sinne.

 

Datum: 4 september, 2 oktober, 6 november och 4 december.

Tid: 2-4 år med förälder kl.09.00, 5-8 år kl 10.00.

Instruktör: Alexandra Isaiu

Pris: 150 kr /tillfälle

 

WORKSHOPS

Global Yoga – Happy Hips

Pilates Complete Johanna Andersson

Höfterna är både basen och taket, länken mellan fötter och huvud som kan föra över energi och kraft när de har rätt gung men vid minsta låsning tappar vi otrolig kraft i båda riktningar. Inte bara fysiskt utan även emotionellt. I denna workshop guidar Johanna dig genom mjuka flöden som utgår från höfterna och flödar hela vägen ut i fötter, huvud och själ så att du kan gunga in i helgen med mer sway och lätthet.

Datum: 20 oktober

Tid: 19.15- 21.15, 90 min klass och 30 min workshop

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr

 

Kontaktyoga

kontaktyoga pilates complete

Yoga på ett helt nytt sätt! På denna nyskapade workshop utforskar vi flödande yogapositioner tillsammans 2 och 2. Att träna yoga tillsammans med en annan person kan både vara tryggt och skönt samtidigt som partnern också kan bli ett nyttigt störningsmoment när du tar dig in i dina asanas. Rolig, utmanande och fysisk yoga utlovas! Det kan också hända att du blir mer uppmärksam på hur du fungerar i relation till andra människor. Våga prova! Workshopen bokas en och en.

Datum: 23 oktober

Tid: 13.00 -16.00, 3h

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 950 kr

 

Global Yoga – Strong yet Soft

Johanna Andersson Pilates Complete

Yoga som redskap och praktik bär på en enorm potential. Att bygga både styrka och mjukhet i leder, bindväv, muskler men också mentalt och emotionellt. I denna workshop tittar vi närmare på övningar/tekniker så att du kan sätta ihop din egen dagliga praktik att fortsätta hemma med en lång tid framöver (målsättningen är att hålla denna praktik vid liv ända in i våra sista dagar på denna jord ).

Datum: 24 november

Tid: 19.15- 21.15, 60 min klass och 60 min workshop

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr

 

 

Global Yoga – Chakra Harmoni

Pilates Complete Global Yoga savasana

Chakra – 7 ”hjul” längs din ryggrad som eftersträvar balans men oftast snurrar några av dem lite trögt eller på tok för snabbt. De interagerar även med varandra på ett delikat och intressant sätt. Genom att lyssna och känna kan vi balansera och skapa harmoni genom våra chakra. I denna workshop får du först skriva och jobba med tanken för att sedan släppa tankarna och fokusera på känslorna med kroppen som redskap.

Datum: 8 december

Tid: 19.15 – 21. 15, 45 min workshop och 75 min klass

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr