Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

WORKSHOPS

Pilates balance & control workshop

wobblies-pilates-complete

En pilate workshop där du får möjlighet att träna upp din balans med olika pilatesredskap! Balans innefattar så mycket; balans mellan aktivitet och vila, mellan höger och vänster, mellan muskler och bindväv, mellan styrka och rörlighet, mellan avslappning och muskelarbete. På den här workshopen använder vi wobblies, rulle, boll och bosu för att utmana, förbättra och leka med balansen på fler sätt än du kanske trodde var möjligt!

Datum: 22 mars

Tid: 19.30 – 21.00

Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 650 kr

COMPLETE MOVES  & GARUDA INSPIRATION DAY

complete moves pilates complete

COMPLETE MOVES Lördagen 1 april

Inspirationsträning med Linda, Jasmin och Magnus

Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dagen ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios.

  • Reformer                     Linda och Jasmin
  • Yoga                           Magnus
  • Garuda matwork          Team Linda, Jasmin och Magnus

REFORMER Allsidig och fantastisk träning för hela dig. Bli utmanad och taggad av Linda och Jasmin i deras signatur reformer-klass. Världsklass.

YOGA Magnus yogasekvenser är populära och uppskattade av många yogalärare. Hans upplägg med kunskap i rörelseanalys ger dig aktiv kontroll och en balanserad yogapraktik.

GARUDA Låt dig stärkas av en energifylld team-klass där Linda, Jasmin och Magnus undervisar en garuda matwork. Steg för steg bygger du upp tekniken med precision och förståelse.

Schema: 

  • 14:30-15:45                 klass 1
  • 16:00-17:15                 klass 2
  • 17:30-18:30                 klass 3

NÄR: Lördagen den 1 april 14:30-16:30

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

PRIS: 1.195 kr inkl. moms. I priset ingår tre inspirationsklasser.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

GARUDA INSPIRATION DAY 2017 Söndagen 2 april

Andningsträning och Garuda med James D’Silva

För femte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda. 

PRANAYAMA WORKSHOP Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.

GARUDA BRICK Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.

Schema:

  • 09:30-11:30                 Pranayama workshop
  • 11:30-12:30                 Lunch
  • 12:30-16:30                 Garuda brick (yoga block)

NÄR: Söndagen den 2 april 09:30-16:30

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

PRIS 1: Pranayama workshop 950 SEK

PRIS 2: Garuda brick 1.750 SEK

PRIS 3: Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK

PAKETPRIS: 3.495 SEK om du bokar båda dagar. I priset ingår Complete Moves lördag den 1 april med tre inspirationsklasser samt Garuda Inspiration Day söndag 2 april med Pranayama workshop och Garuda brick.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

Feng Shui workshop – Hur vi med hjälp av feng shui´s teorier inreder ett hem i balans och harmoni

inredning, feng shui konsult, inredningshjälp, kontor, hem, offentligmiljö, kungsbacka, göteborg1

Vi önskar mer än någonsin att finna balans och harmoni i våra liv i dag. Vi utsätts dagligen för intryck och våra hem ska kännas harmoniska att komma hem till och vistas i för att tanka på nya positiva krafter igen. Syftet med feng shui är att skapa sköna och hälsosamma miljöer, att utveckla och förbättra miljön i våra hem för att känna oss tillfreds. På den här workshopen ges du en unik möjlighet att få med dig ”verktygen” enligt feng shui och applicera dem i ditt eget hem. Du kommer att få jobba med ditt eget hem så ta med dig en kopia över planlösningen på ditt hus eller lägenhet. Varmt välkommen till en givande och lustfylld stund!

Datum: 9 april

Tid: 11.00-14.00

Instruktör: Rebecca Apelvi

Pris: 950 kr

 

Rygg rehab workshop

Linda Lindqvist Pilates Complete

Joseph Pilates myntade uttrycket; ​“You are only as young as your spine is flexible”.
​ Många av pilatesövningarna är inriktade på träning av bålens muskulatur och används idag ofta som rehabiliterande träning. Denna workshop riktar sig till dig som lider eller lidit av smärta och stelhet i ryggen eller till dig som vill förebygga framtida problem. Vi kommer gå igenom hur kroppen fungerar anatomiskt, vilka faktorer som påverkar ryggen i vardagen och hur obalanser och svagheter kan leda till en försämrad funktion. Dessutom kommer vi gå igenom en bank med övningar, specifikt anpassade för att stärka ryggens stabiliserande muskulatur. Pilatesträningen är vägen tillbaka till balans!

Datum: 8 maj

Tid: 18.00-19.30

Instruktör: Linda Lindqvist

Pris: 650 kr

 

KOMMANDE KURSSTARTER APRIL 2017

Förmiddagsklubben 60+

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: Vecka 17, Måndag 24 april kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid andra kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: Vecka 16, Onsdag 19 april kl. 10.30

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Anna Boström

Pris: 2250 kr

Yogawings Explorative

yogawings

Flygande yoga!

Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. YogaWings erbjuder en trygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova. Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

Kursstart: Vecka 16, Tisdag 18 april kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

Pilates Boll – Nybörjarkurs

Boll pilates complete

Denna kurs passar dig som är nybörjare och vill träna STOTT PILATES på boll.  Alla övningar utförs med den stora pilatesbollen kompletterat med mindre pilatesredskap som flexband och viktbollar. Fördelen med att träna pilates på boll är att du får kontakt med de djupt liggande musklerna direkt, de styr din balans och kontrollerar din hållning. Med andra ord tvingar du kroppen att jobba inifrån och ut vilket gör träningen effektiv från start och du kommer snabbt att känna skillnad i kroppen. Pilatesträning på boll är roligt, varierande och utmanande. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad! Alla kan vara med på den här kursen, oavsett fysisk status eller kondition. Inga förkunskaper krävs.

Kursstart: Vecka 16 , Tisdag 18 april kl 18.15
Längd: 8 tillfällen a 5 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Pilates Reformer

hundered-reformer

Pilateskurs med den fantastiska pilatesmaskinen SPX Max Reformer! Den här kursen passar både dig som tränat pilates länge men som kanske aldrig testat maskinerna, och dig som är helt nybörjare. Fokus ligger på att forma om och stärka upp kroppen med grundläggande STOTT PILATES övningar. Övningarna utförs både sittande, liggande och stående och kan varieras i oändlighet. Reformermaskinen är en kombinationsmaskin med rörliga enheter, den kan både hjälpa till att förenkla övningar när det behövs genom fjädrat motstånd men kan också utmana styrkan i hela kroppen genom tyngre belastning. Optimal styrke-, stabilitets- och rörlighetsträning för både atleter och ovana utövare. Pilatesträning när den är som allra roligast helt enkelt!

Kursstart: Vecka 16 , Onsdag 19 april kl 19.30
Längd: 8 tillfällen a 55 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: Vecka 16, Torsdag 20 april kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Lindqvist

Pris: 2250 kr