Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

KOMMANDE WORKSHOPS I DECEMBER

Global Yoga – Chakra Harmoni

Pilates Complete Global Yoga savasana

Chakra – 7 ”hjul” längs din ryggrad som eftersträvar balans men oftast snurrar några av dem lite trögt eller på tok för snabbt. De interagerar även med varandra på ett delikat och intressant sätt. Genom att lyssna och känna kan vi balansera och skapa harmoni genom våra chakra. I denna workshop får du först skriva och jobba med tanken för att sedan släppa tankarna och fokusera på känslorna med kroppen som redskap.

Datum: 8 december

Tid: 19.15 – 21. 15, 45 min workshop och 75 min klass

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr

 

KOMMANDE KURSSTARTER JANUARI 2017

Förmiddagsklubben 60+

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: Vecka 4, Måndag 23 januari kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: Vecka 4, Torsdag 26 januari kl. 10.30

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Alina Arcari

Pris: 2250 kr

 

MammaBebis Pilates Fortsättning

_mg_2610

I denna kurs vänder vi oss till nyblivna mammor som har gått en mammabebiskurs tidigare eller har tränat pilates länge. Fokus ligger på att bygga upp kroppen igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

 

Kursstart: Vecka 4, Tisdag 24 januari kl. 10.15

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Alina Arcari

Pris: 2250 kr

 

Yogawings Restorative

yogawings

Flygande yoga!

Under åtta veckor kommer vi att utforska svävande asanas med fokus på avslappning och vila, d.v. s. restorativa övningar. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. YogaWings erbjuder en trygghet att vara i positioner som kanske inte är möjliga för dig annars. Det här kommer vara de snabbast flygande timmarna du någonsin upplevt på Pilates Complete. Varje gång en klass slutar kommer det kännas som den just börjat.

Kursstart: Vecka 4, Tisdag 24 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

 

Pilates Matwork Props Nybörjare

towel

Denna kurs passar både dig som är nybörjare eller har tränat länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och som vill lära dig grundläggande pilates lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES grundprinciper och matworkövningar med olika redskap som bl.a.  flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Kursstart: Vecka 4 , Onsdag 25 januari kl 18.15
Längd: 8 tillfällen a 5 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Pilates Matwork Props Fortsättning

ankle-tubings

Denna kurs passar både dig som har tränat pilates länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och hur du kan utveckla grundövningarna till att bli mer utmanande. Vi går igenom STOTT PILATES matworkövningar på både essential och intermediatenivå med olika redskap som bl.a. flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre koordination, uthållighetsstyrka och rörlighet.

Kursstart: Vecka 4 , Tisdag 24 januari kl 18.15
Längd: 8 tillfällen a 5 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: Vecka 4, Torsdag 26 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Lindqvist

Pris: 2250 kr