Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Förmiddagsklubben 60+

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: V. 43 Måndag 24 oktober augusti kl. 10.00.
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: V 43 Tisdag 25 oktober kl 10.15

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Jasmin Salhi

Pris: 2250 kr

 

Yogawings Restorative

yogawings

Flygande yoga!

Under åtta veckor kommer vi att utforska svävande asanas med fokus på avslappning och vila, d.v. s. restorativa övningar. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. YogaWings erbjuder en trygghet att vara i positioner som kanske inte är möjliga för dig annars. Det här kommer vara de snabbast flygande timmarna du någonsin upplevt på Pilates Complete. Varje gång en klass slutar kommer det kännas som den just börjat.

Kursstart: Vecka 43 Tisdag 25 oktober kl. 18.15.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

 

Pilates Matwork Props

towel

Denna kurs passar både dig som är nybörjare eller har tränat länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och som vill lära dig grundläggande pilates lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES grundprinciper och matworkövningar med olika redskap som bl.a.  flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Kursstart: Vecka 43 Tisdag 25 oktober kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: V 43, Torsdag 27 oktober kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

 

Fascia flow

catstrechfasciaflow

Fascia Flow är ett koncept där vi jobbar med rörelser utifrån fascian. Dvs bindväven som binder samman all din muskulatur och där mycket av din sensorik och kroppsuppfattning finns. En praktiskt kurs där du får röra din kropp med kvalitet och medvetenhet med övningar hämtade från pilates, dans och garuda. En upplevelse i hur du gör dina rörelser.

Datum: V 43, Söndag 30 oktober kl.17.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Liselotte Reivén

Pris: 2250 kr

 

Global Yoga Kids – Yoga för barn

Global_yoga_kids_yogafoto_03_webb.175919

Global Yoga Kids fokuserar på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje. Att bli sedd, berörd och att få röra sig är för barn mycket viktiga behov. Yoga hjälper barn att må bra i kropp och sinne, bli mer medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och hitta lugn och koncentration.

Fördelar med Global Yoga Kids:

  • ett underbart sätt att röra sig
  • man blir stark och smidig och ger lederna maximal rörlighet
  • man får bättre hållning
  • kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga ökar
  • självkänsla byggs upp
  • yoga är ingen tävling
  • barnyoga är roligt och barnens fantasi blir stimulerad
  • utan prestation,
  • möjlighet att lyckas.
  • ger vila och kraft, i både kropp och sinne.

 

Datum: 2 oktober, 6 november och 4 december.

Tid: 2-4 år med förälder kl.09.00, 5-8 år kl 10.00.

Instruktör: Alexandra Isaiu

Pris: 150 kr /tillfälle

 

WORKSHOPS

Global Yoga – Happy Hips

Pilates Complete Johanna Andersson

Höfterna är både basen och taket, länken mellan fötter och huvud som kan föra över energi och kraft när de har rätt gung men vid minsta låsning tappar vi otrolig kraft i båda riktningar. Inte bara fysiskt utan även emotionellt. I denna workshop guidar Johanna dig genom mjuka flöden som utgår från höfterna och flödar hela vägen ut i fötter, huvud och själ så att du kan gunga in i helgen med mer sway och lätthet.

Datum: 20 oktober

Tid: 19.15- 21.15, 90 min klass och 30 min workshop

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr

 

Kontaktyoga

kontaktyoga pilates complete

Yoga på ett helt nytt sätt! På denna nyskapade workshop utforskar vi flödande yogapositioner tillsammans 2 och 2. Att träna yoga tillsammans med en annan person kan både vara tryggt och skönt samtidigt som partnern också kan bli ett nyttigt störningsmoment när du tar dig in i dina asanas. Rolig, utmanande och fysisk yoga utlovas! Det kan också hända att du blir mer uppmärksam på hur du fungerar i relation till andra människor. Våga prova! Workshopen bokas en och en.

Datum: 23 oktober

Tid: 13.00 -16.00, 3h

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 950 kr

 

Restful Yin Yoga – ”for a calm mind and a healthy body”Run free weekend!

De flesta former av yoga som vi praktiserar är ganska fysisk och lägger betoningen på ”att göra” (yang), medan Yin yoga handlar mer om ”att vara”. Vi behöver både yin och yang för att ha balans i vår kropp och i vårt sinne. När vi har den balansen känner vi oss mer tillfreds och upplever att vi mår bättre. Ja, kanske rentav upplever en större grad av lycka.

Yin yogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara.

Restful Yin yoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen. Känner du dig trött, stressad, bär på många tankar som snurrar, har smärtproblematik eller känner dig stel kan den här workshopen hjälpa dig på många plan. Genom denna aktiva meditation där du dels får arbeta med ditt inre och med din närvaro, dels med bindväven, kommer du få precis det du behöver för dagen.

Den här workshopen kommer vara uppbyggd på sådant vis att jag börjar med att berätta om Yinyogan – vad som är viktigt att tänka på och ha med sig när man praktisera den här formen av yoga. Jag kommer också prata lite grand om vår fascia, vår bindväv, och vilken påverkan den har på hur vi mår i vår kropp. Har man värk i en axel, kan det t.ex. bero på att bindväven är för torr och stel vid knäet. Därefter kommer vi gå ner på mattan där du får njuta av ett skön, välbehövligt yinyoga-pass.

Varmt välkommen in i den magiska yin yoga-världen!

Datum: 6 november

Tid: 17.00-19.00

Instruktör: Åsa Nyvall

Pris: 750 kr

 

Run free weekend!

En glädjefylld löpar- och pilateshelg med Performance by Hagström & Pilates Complete. Detta är den energiinjektion vi alla så väl behöver mitt i mörkaste november. Löpning & pilatesträning så att du kan springa fritt utan hinder! 

 hundered-reformerrun free weekend pilates completemagnus hagström pilates completeskating pilates complete

LÖRDAG 19 november

12.00 – 12.30 VÄLKOMMEN 

12.30-13.30 LÖPNING – Free your mind and the rest will follow 

Vill du förbättra ditt löpsteg och ta din löpning mot nya mål? Med hjälp av små förändringar i din tanke, teknik, rörlighet och styrka, kan du få löpningen att kännas både lättare och roligare. Löpskolan är för alla: för dig som är nybörjare på löpning, dig som motionär och dig som tävlar. Huvudsaken är att du vill förbättra och effektivisera din löpning.

14.00-14.30 FÖRELÄSNING – Varför pilates?

Kort genomgång av pilatesteknikens grundprinciper och främsta fördelar för löpare.

14.30-15.30 KLASS – Feel the pilates power!

Kontrollerade coreövningar och utmanande rörlighetsträning i en riktigt kraftfull pilatesklass med olika redskap och den fantastiska maskinen reformer! Längre muskler, mjukare bindväv och djupare andetag utlovas efter denna timme.

15.30 – 16.00 PAUS

 16.00-17.00 LÖPNINGFun for speed

Vill du bli snabbare, starkare och få bättre condition. Då är intervaller en av de effektivaste sätten för detta. Att träna intervallträning är inte alltid lätt, det ska vara jobbigt och du ska få en hög puls. Här går vi igenom hur du gör detta på ett effektivt och säkert sätt dessutom så praktiserar vi detta oxå. Så räkna med ett svettigt och pulshöjande pass!

SÖNDAG 20 november 

09.00-10.00 KLASS –  Release and let go 

För att kunna vara stark, explosiv och uthållig måste man också kunna vara mjuk, elastisk och flexibel. Vi startar dag 2 med en skön pilates matworkklass där vi släpper på alla onödiga anspänningar och istället bygger upp en smidig kropp fri från stelhet.

10.00-10.30 PAUS

10.30-11.30 – LÖPNINGFree falling 

Vågar du falla fritt? Släpp kontrollen och låt naturen ha sin gång, kroppen vet hur den ska springa speciellt när den kommer till sin naturliga miljö.

11.30-12.30 LUNCH

 12.30-13.30 KLASS – Balance is key 

Lek med din balans och träna de djupa stabiliserande musklerna till att fånga upp dig när du faller. Glasklart fokus, lite mod och ett öppet sinne krävs för att bemästra helgens sista pilatesklass där vi testar gränserna med balanskuddar, pilatesbollar och flexband. Målet är en välbalanserad kropp som är lika stark som rörlig.

13.30 – 14.00 AVSLUT 

Datum: 19-20 november

Tid: Lördag 19 nov. kl. kl. 12.00- 17.00, Söndag 20/11 kl. 09.00-14.00

Plats: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg.

Instruktörer: Magnus Hagström, Jasmin Salhi & Linda Ahlgren

Pris: 1495 kr

Bokning: Anmälan till Run free weekend sker via info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

 

Global Yoga – Strong yet Soft

Johanna Andersson Pilates Complete

Yoga som redskap och praktik bär på en enorm potential. Att bygga både styrka och mjukhet i leder, bindväv, muskler men också mentalt och emotionellt. I denna workshop tittar vi närmare på övningar/tekniker så att du kan sätta ihop din egen dagliga praktik att fortsätta hemma med en lång tid framöver (målsättningen är att hålla denna praktik vid liv ända in i våra sista dagar på denna jord ).

Datum: 24 november

Tid: 19.15- 21.15, 60 min klass och 60 min workshop

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr

 

Meditation, workshop om hur du får mer tid för sådant du gillar samt yinyoga med Åsa Nyvall

Upplever du att din tid inte räcker till? Att dagarna fylls av måsten och att det är svårt att hinna njuta av sådant som du tycker om att göra?

Kanske höjs pulsen ytterligare en aning nu när december månad närmar sig med snabba steg… Alla paket som skall inhandlas, julfester och glöggmingel att gå på, barnens avslutningar att delta på, all mat som skall tillagas och hemmet som skall pyntas och göras vackert till advent. Och helst skall allt detta göras med rosiga kinder och ett leende på läpparna.

Ja, känner du igen dig så är den här dagen verkligen något för dig. En dag där du får fylla på med energi, koppla av och dessutom få verktyg i hur du på ett bättre sätt kan disponera din tid för att få in mer av sådant du tycker om och längtar efter att göra – samtidigt som de så kallade måstena också får plats. Låter det omöjligt? Lite för bra för att vara sant? Ja, kanske – men det är möjligt. Kom så får du se.

Vi kommer starta dagen med en lugn, skön meditation för att få komma ner i varv och släppa stress och annat vi bär på. Därefter startar workshopen där du kommer få arbeta praktiskt med ditt livspussel och få konkreta tips på hur du kan gå tillväga för att skapa mer utrymme för trevligheter, men ändå få dina måsten gjorda. Tanken är att du skall lämna dagen med en plan framåt som känns rimlig och behaglig kring ditt liv och din kalender. Vi avslutar dagen med en stunds yinyoga. En lugn och skön yoga med stillsamma positioner nere på mattan. Det är som en aktiv meditation där du får landa i alla dina intryck under dagen och dessutom ge din kropps bindväv det som den behöver efter att ha suttit stilla en stund.

Det här kommer bli en magisk dag! En oas i en intensiv tid. Varmt välkommen!

Datum: 4 december

Tid: 13.00-16.00

Instruktör: Åsa Nyvall

Pris: 950 kr

Global Yoga – Chakra Harmoni

Pilates Complete Global Yoga savasana

Chakra – 7 ”hjul” längs din ryggrad som eftersträvar balans men oftast snurrar några av dem lite trögt eller på tok för snabbt. De interagerar även med varandra på ett delikat och intressant sätt. Genom att lyssna och känna kan vi balansera och skapa harmoni genom våra chakra. I denna workshop får du först skriva och jobba med tanken för att sedan släppa tankarna och fokusera på känslorna med kroppen som redskap.

Datum: 8 december

Tid: 19.15 – 21. 15, 45 min workshop och 75 min klass

Instruktör: Johanna Andersson

Pris: 850 kr