Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

WORKSHOPS

 

Garuda Reformer workshop

2014-08-vegafoto-pilates-complete-garuda-gluteus

Garuda Reformer workshop där du får träna garudateknik med rytm och flöde och i den fantastiska pilatesmaskinen reformer!  Mer info kommer inom kort.

Datum: 22 februari

Tid: 19.30 – 21.00

Instruktör: Linda Ahlgren

Pris: 650 kr

 

Pilates för män workshop

pilates för män pilates complete

Pilates skapades av en man, Joseph H. Pilates, men är en utmanande träningsform för alla oavsett kön. Denna pilates workshop är dock framtagen för alla män som är nyfikna på pilatestekniken. Mer info kommer inom kort.

Datum: 1 mars

Tid: 19.30 – 21.00

Instruktör: Alina Arcari

Pris: 650 kr

Yoga, Djupavslappning & Gongbad workshop

camilla gong bad pilates complete

Tre-timmars workshop där vi mjukar upp kroppen och sinnet med andningsövningar och skön yoga. Sedan guidas du till avslappning och får ”bada” i gongarnas balanserande vibrationer.  Mer info kommer inom kort.

Datum: 5 mars

Tid: 13.00-16.00

Instruktör: Camilla B. Lindberg

Pris: 950 kr

 

Yogawings workshop

yogawings workshop  pilates complete

Tre-timmars workshop svävandes i yogagungan med Milla!

Spendera en halvdag i luftelementet och flyt genom utmanande sekvenser, restorativa avslappningsövningar och helande meditation stöttad av dina yogavingar i en av världens vackraste studios. På Pilates Complete är det ljust med högt till tak och miljön andas frihet. Precis den känsla jag vill förmedla med min flygande yoga – ljus, rymd och rika andetag fyllda av frihet. Välkommen.

Datum: 11 mars

Tid: 12.00-15.00

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 950 kr

 

Pilates balance & control workshop

wobblies-pilates-complete

Pilates workshop där du får möjlighet att träna upp din balans med olika redskap!  Mer info kommer inom kort.

Datum: 22 mars

Tid: 19.30 – 21.00

Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 650 kr

COMPLETE MOVES  & GARUDA INSPIRATION DAY

complete moves pilates complete

COMPLETE MOVES Lördagen 1 april

Inspirationsträning med Linda, Jasmin och Magnus

Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dagen ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios.

  • Reformer                     Linda och Jasmin
  • Yoga                           Magnus
  • Garuda matwork          Team Linda, Jasmin och Magnus

REFORMER Allsidig och fantastisk träning för hela dig. Bli utmanad och taggad av Linda och Jasmin i deras signatur reformer-klass. Världsklass.

YOGA Magnus yogasekvenser är populära och uppskattade av många yogalärare. Hans upplägg med kunskap i rörelseanalys ger dig aktiv kontroll och en balanserad yogapraktik.

GARUDA Låt dig stärkas av en energifylld team-klass där Linda, Jasmin och Magnus undervisar en garuda matwork. Steg för steg bygger du upp tekniken med precision och förståelse.

Schema: 

  • 14:30-15:45                 klass 1
  • 16:00-17:15                 klass 2
  • 17:30-18:30                 klass 3

NÄR: Lördagen den 1 april 14:30-16:30

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

PRIS: 1.195 kr inkl. moms. I priset ingår tre inspirationsklasser.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

GARUDA INSPIRATION DAY 2017 Söndagen 2 april

Andningsträning och Garuda med James D’Silva

För femte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda. 

PRANAYAMA WORKSHOP Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.

GARUDA BRICK Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.

Schema:

  • 09:30-11:30                 Pranayama workshop
  • 11:30-12:30                 Lunch
  • 12:30-16:30                 Garuda brick (yoga block)

NÄR: Söndagen den 2 april 09:30-16:30

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

PRIS 1: Pranayama workshop 950 SEK

PRIS 2: Garuda brick 1.750 SEK

PRIS 3: Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK

PAKETPRIS: 3.495 SEK om du bokar båda dagar. I priset ingår Complete Moves lördag den 1 april med tre inspirationsklasser samt Garuda Inspiration Day söndag 2 april med Pranayama workshop och Garuda brick.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

KOMMANDE KURSSTARTER JANUARI 2017

Förmiddagsklubben 60+

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: Vecka 4, Måndag 23 januari kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: Vecka 4, Onsdag 25 januari kl. 10.30

Längd: 8 tillfällen á 55 min

Instruktör: Alina Arcari

Pris: 2250 kr

 

Yogawings Restorative

yogawings

Flygande yoga!

Under åtta veckor kommer vi att utforska svävande asanas med fokus på avslappning och vila, d.v. s. restorativa övningar. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. YogaWings erbjuder en trygghet att vara i positioner som kanske inte är möjliga för dig annars. Det här kommer vara de snabbast flygande timmarna du någonsin upplevt på Pilates Complete. Varje gång en klass slutar kommer det kännas som den just börjat.

Kursstart: Vecka 4, Tisdag 24 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr FULLBOKAD!

 

 

Pilates Matwork Props Nybörjare

towel

Denna kurs passar både dig som är nybörjare eller har tränat länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och som vill lära dig grundläggande pilates lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES grundprinciper och matworkövningar med olika redskap som bl.a.  flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Kursstart: Vecka 4 , Onsdag 25 januari kl 18.15
Längd: 8 tillfällen a 5 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Pilates Matwork Props Fortsättning

ankle-tubings

Denna kurs passar både dig som har tränat pilates länge. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på hur du kan variera din träning med pilatesredskap och hur du kan utveckla grundövningarna till att bli mer utmanande. Vi går igenom STOTT PILATES matworkövningar på både essential och intermediatenivå med olika redskap som bl.a. flexband, ministabilityball, wobblies, toningballs och fitnesscircle . Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre koordination, uthållighetsstyrka och rörlighet.

Kursstart: Vecka 4 , Tisdag 24 januari kl 18.15
Längd: 8 tillfällen a 5 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: Vecka 4, Torsdag 26 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Lindqvist

Pris: 2250 kr