Kurser & Workshops - för dig som vill gå på djupet

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates/yoga, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Nu är det dags igen för Pilates Complete Summerboost -sommarens bästa träningsinjektion! I år erbjuder vi flera spännande nyheter och även en boka tidigt rabatt om du bokar dig innan 31 maj!

Summerboost v. 27-33

Complete Pilates v. 27

2014.08 - vegafoto - pilates complete - complete

Pilatesträning i sitt esse!

Under denna kompletta pilateskurs utmanar vi kroppens stabilitet, styrka och rörlighet med olika pilatesredskap och pilatesmaskiner. Alltifrån uppmjukande övningar med foamroller och balanserande boll till svettig och pulshöjande reformer tabata, complete apparatus och atletisk matwork. För bra för att missas helt enkelt!

Datum: vecka 27, 4-7 juli, kl.19.30- 20.45
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Jasmin Salhi och Linda Ahlgren
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

Kontaktyoga med Milla v. 28

extension

Yoga på ett helt nytt sätt!

På denna yogakurs utforskar vi flödande yogapositioner tillsammans 2 och 2. Att träna yoga tillsammans med en annan person kan både vara tryggt och skönt samtidigt som partnern också kan bli ett nyttigt störningsmoment när du tar dig in i dina asanas. Rolig, utmanande och fysisk yoga utlovas! Det kan också hända att du blir mer uppmärksam på hur du fungerar i relation till andra människor. Våga prova! Kursen bokas en och en.

Datum: vecka 28, 11-14 juli, kl.18.15- 19.30
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Milla Floryd
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

SOMA MOVE® med Magnus v. 30

vegafoto_pilatescomplete_201212-3

Ny träningsform på PIlates Complete!

SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Klasserna är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus ligger på att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen. På den här kursen arbetar du med något vi kallar ”en möjlighet” där alla de träningsbara aspekterna förenas. Med träningsbar aspekt menas kondition, uthållighet, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination.

Datum: vecka 30, 25-28 juli, kl.19.30-20.45
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Magnus Hagström
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

Yogawings med Milla v. 31

yogawings

Flygande yoga!

Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Samtidigt som du blir utmanad erbjuder Yogawings en trygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova. På den här kursen jobbar vi 2 och 2 och hjälps åt i positionerna. Ibland en i gungan och en på mattan. Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

Datum: vecka 31, 1-4 augusti, kl.19.30-20.45
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Milla Floryd
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

Garuda med Liv v. 32

garuda twist

Garuda är en kombinationen av yoga ( andning och positioner) pilates (corestyrka och fokus) och dans ( hållning & flöde ). Under denna kurs får du möjlighet att upptäcka flera av teknikens hörnstenar; Seated/Standning Matwork, Garuda Dhara (stol), Garuda Chakra (foamroller) och Garuda Mala (barre). En rörligare, smidigare och mer flexibel kropp med ett öppet sinne utlovas efter dessa fyra dagar.

Datum: vecka 32, 8-11 augusti, kl.18.15- 19.30
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Liv Örnerfors
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

Fascia flow med Liselotte v. 33

vegafoto_pilatescomplete_201212-1

Under denna kurs lär du dig om fascians fantastiska förmågor!

Fascia Flow är ett koncept där vi jobbar med rörelser utifrån fascian. Dvs bindväven som binder samman all din muskulatur och där mycket av din sensorik och kroppsuppfattning finns. En praktiskt kurs där du får röra din kropp med kvalitet och medvetenhet med övningar hämtade från pilates, dans och garuda. En upplevelse i hur du gör dina rörelser.

Datum: vecka 33, 15-18 augusti, kl.19.30-20.45
Längd: 4 tillfällen á 75 min.
Instruktör: Liselotte Reivén
Pris: 1500 kr före 31/5 därefter 1750 kr

 

Förmiddagsklubben 60+ NYHET!

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: Ny kursstart i augusti. Mer info inom kort.
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

 

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Extrainsatt kursstart: vecka 22, torsdag 2 juni kl 10.30.
Längd: 5 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Ahlgren. OBS! Kortkurs med enbart pilates, ej mammamage-intro.

Pris: 1400 kr

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Info kommer inom kort. Sofia Lamotte (mammamageinstruktör)

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med MammaBebis Yoga.

Yogawings Explorative

yogawings

Flygande yoga!

Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Samtidigt som du blir utmanad erbjuder YogaWings en trygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova. Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

 Gravidyoga NYHET!

gravidpilates pilates complete

På vår Gravidyogakurs tränar vi efter specialanpassade asanas och avslappningsövningar som förbereder dig såväl fysiskt som mentalt inför graviditeten och kommande förlossning. Gravidyogan ger dig tillfälle att knyta an till bebisen i din mage samt ger dig verktyg för att stressa av och fylla på med ny energi.

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Info kommer inom kort.

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med Gravidpilates-kursen.

 

 MammaBebis Yoga NYHET! 

_MG_2773

Mammabebisyoga för dig och ditt barn där fokus ligger på stärkande asanas för nyblivna mammor. Du praktiserar yoga tillsammans med din bebis och ni får en fin stund med närhet. Här får du och ditt barn tid och möjlighet att bara vara tillsammans. Förutom fysiska asanas som kan hjälpa dig att bygga upp kroppen efter graviditeten, praktiserar vi också andnings- och avspänningsövningar som du kan ta hjälp utav under sömnlösa nätter!   

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Info kommer inom kort.

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med MammaBebis Pilates.

 

Pilates Matwork Nybörjarkurs

towel

I denna kurs vänder vi oss främst till dig som är nybörjare eller aldrig har provat pilates. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge och som vill lära dig grundläggande pilatesteknik lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES uppvärmning samt essential- samt intermediateövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning. Vi använder den egna kroppen som redskap och provar på småredskap som flexband och fitnesscircle.

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör:Info kommer inom kort.

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Info kommer inom kort.

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med Gravidyoga-kursen.

 

Pilates Reformer Nybörjarkurs

2014.08 - vegafoto - pilates complete - reformer

Lär dig STOTT Pilates grundprinciper samt hur du använder din pilatesteknik med maskinen Reformer. Vi tränar styrka rörlighet och balans i grundläggande pilatesövningar på Reformern. Fokus ligger på att bygga grundstyrka, få bättre kroppsmedvetenhet och placering. Kursen innehåller: STOTT Pilates fem grundprinciper, Grundläggande teknik, Uppvärmning, Essentialövningar.

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Info kommer inom kort

Pris: 2250 kr

 

Mindfulness  

2015.10 - 39. pilates complete bildbyrån samantha lutar sig bak i soffan

En unik kurs om fyra tillfällen som på ett inspirerande sätt ger dig en god grund och hjälper dig att komma igång med din egen Mindfulnessträning. Kurstillfällena varvar övningar i Mindfulness med teori och givande diskussioner. Mellan träffarna övar du på egen hand med hjälp av kursmaterialet och tar med dig eventuella tankar, frågor och funderingar till träffarna. På så sätt befästs nya synvinklar och värderingar –tankegrunder till ett lyckligare levande.

Om Mindfulness: Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande över det som har hänt och det som kanske kommer att hända. Träning i medveten närvaro ökar vår förmåga att vara närvarande i det som sker just i denna stund. Närvarande med våra tankar, känslor, kroppsliga förnimmelser och sinnen. Träningen förbättrar också vår förmåga att uppmärksamma det som sker i vår omgivning och hjälper oss att reagera och svara adekvat, med medkänsla och klarsynthet. Vi får även ett förbättrat fokus, vilket bidrar till ökad produktivitet, prestation och kreativitet. Avslutningsvis så stärker träning i mindfulness vårt immunförsvar, möjliggör en effektivare återhämtning och bidrar till en bättre balans, lycka och harmoni i livet.

Kursstart: Nytt datum inom kort
Längd:
Instruktör:

Pris:

 

Global Yoga Kids -Yoga för barn NYHET!

 

GlobalYoga-logo-stacked

 

 

Global Yoga Kids fokuserar på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje. Att bli sedd, berörd och att få röra sig är för barn mycket viktiga behov. Yoga hjälper barn att må bra i kropp och sinne, bli mer medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och hitta lugn och koncentration.

Fördelar med Global Yoga Kids:

  • ett underbart sätt att röra sig
  • man blir stark och smidig och ger lederna maximal rörlighet
  • man får bättre hållning
  • kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga ökar
  • självkänsla byggs upp
  • yoga är ingen tävling
  • barnyoga är roligt och barnens fantasi blir stimulerad
  • utan prestation,
  • möjlighet att lyckas.
  • ger vila och kraft, i både kropp och sinne.

Nu erbjuder vi fristående prova på-tillfällen i yoga för barn under kommande datum: 22 maj och 29 maj.

2-4 år kl. 09.00

5-8 år kl. 10.00

9-12 år kl. 11.00

Längd: varje träningstillfälle är 45 minuter
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 150 kr/tillfälle

 

Garuda Chakra NYHET!  

A46A2559

Garuda kan tränas på många olika sätt och på den här kursen utövar vi Garuda Chakra dvs Garudaträning på foamroller. Sköna serier som ger ny vitalitet, en mjuk och smidig känsla i kroppen samtidigt som det är en effektiv stabilitets- och balansträning. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne. Rullen är ett perfekt redskap för att få en ökad cirkulation genom tryck och massage av fascian.

Kursstart: Ny kursstart i augusti.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Mer info inom kort.

Pris: 2250 kr

 

FÖRELÄSNINGAR

Onsdag 22 juni är vi glada över att presentera en fantastiskt fin föreläsning om Livsglädje med Magnus Hagström!

magnus hagström pilates complete

Livsglädje – vägen till minskad stress

Känner du dig stressad och som att livet bara snurrar för fort? Du hinner inte med det du vill göra utan det är mest en massa ”måsten”! De flesta i dagens samälle stressar för mycket och ger sig själva för lite tid att göra det de verkligen älskar att göra. Går dessa båda sidor att få ihop?

Under den här föreläsningen kommer Magnus Hagström att prata om hur du kan tänka och handla för att du ska kunna minska stressen i ditt liv och istället börja leva din dröm!

Datum: 22 juni

Tid: 19:30 – 21:00

Plats: Pilates Complete, Kastellgatan 1, vån 2.

Pris: 250 kr eller 450 kr inklusive Magnus bok ” Snabbare, starkare löpare”.

Bokning: info@pilatescomplete.se Uppge om du vill boka föreläsningen med eller utan bok samt namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Om Magnus:

Magnus är personlig tränare och coach som älskar att se andra människor utvecklas, både fysiskt och mentalt. Efter många års erfarenhet som tränare och idrottare vet han hur viktigt det är med balansen i livet för att utvecklingen både fysiskt och mentalt ska komma. Han strävar efter att skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning, det ska vara glädjefullt och leda till välmående. Ingenting är förbjudet eller fel bara du mår bra av det. Du väljer själv hur du vill leva och vad du vill göra!

Hemsida: www.performancebyhagstrom.se

Instagram: performancebyhagstrom

Facebook: Performance by Hagström