Philip BergmannPersonlig Tränare & Gruppträningsinstruktör

Min bakgrund har jag som dansare sedan ca 20 år tillbaka inom både klassisk balett och nutida dans men även som skådespelare och koreograf. Jag har alltid använt kroppen som verktyg och uttrycksinstrument. När jag flyttade till Sverige 2012 från mitt hemland Tyskland vidareutbildade jag mig till Osteopat i Göteborg på Skandinaviska Osteopathögskolan. Efter utbildningen kände jag att jag behövde en fysisk komponent till de behandlingar jag ger för att får bästa möjliga resultat. Den komponenten hittade jag i Pilatestekniken som jag personligen anser är det mest effektiva sätt att förbättra och tränar kroppen på i både för rehab and prehab. …..and for having a good time!

Favoritövning

Personligen gillar jag allting på reformer, framförallt övningar som utmanar styrka och kondition. Ju mer utmanande desto bättre.

Utbildning

STOTT PILATES® Instructor Levels 1 & 2:Intensive Mat-Plus™ Essential, Intermediate, (IMP) och Reformer (IR) och ett flertal STOTT PILATES® workshops i Matwork Interval Training, Level 1, Athletic Conditioning on the Reformer m. fl.

BSc (hons) Osteopath/ D.O.

Bachelor of Fine Arts (Dance).