MåBra och Yogaworld skriver om oss!

Tidningarna MåBra & Yogaworld uppmärksammar Pilates Complete i samband med att vår studio blivit utsedd till världens vackraste!

MåBra skriver om hur mycket en inspirerande miljö gör för motivationen! Såhär skriver de:

”Nog för att nya träningskläder och ett peptalk kan göra underverk för motivationen, men vem hade inte blivit peppad på att träna i de här vackra lokalerna?”

Och visst måste man hålla med? Vi njuter av att träna, inspirera och motivera er i den mest kvalitativa pilatesträningen på marknaden i världens vackraste pilatesstudio! Bättre än så kan det inte bli!

Läs hela blogginlägget från MåBra här!

Yogaworlds läsare tipsas testa vår träning om man vill hitta ett nytt träningskoncept i kreativ och skön miljö:

”Tycker du att alla studios ser lite tråkiga och fantasilösa ut? Tänk då om – nu har världens åtta vackraste pilatesstudios utsetts och en svensk studio finns givetvis med på listan.”

Läs hela blogginlägget från Yogaworld här!

 

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic02 vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic03Vegafoto pilates complete Vegafoto

Foto: Vegafoto

 

Posted in Pilates, Pilates Complete | Lämna en kommentar

En helt vanlig dag i bilder

Såhär härligt har vi det en helt vanlig dag på Pilates Complete!

IMG_1790 IMG_1793 IMG_1797 IMG_1803 IMG_1818 IMG_1826IMG_1808 IMG_1843

Posted in Pilates Complete | Lämna en kommentar

Extrainsatt kursstart i pilates för nyblivna mammor

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebisVi har satt in extra kursstart i pilates för nyblivna mammor med bebisar med start den 2 juni!

Pilatesträning är idealisk träning för nyblivna mammor då tekniken går ut på att stärka och tona de djupt liggande musklerna i bland annat bålen, och återfå hållningen . Pilates återbygger kroppen utan att stressa ligament och leder.

Förutom att pilatesträningen ger en starkare och mer välbalanserad kropp blir träningen ett tillfälle att interagera med bebisen samt att träffa andra mammor.

Under graviditeten och förlossningen har muskulaturen i kroppen försvagats och stretchats ut. Vissa ställen av kroppen har tajtats till och behöver återfå rörlighet.

En av de viktigaste sakerna när man skall återfå styrka och en god hållning igen är att bli medveten om vad som händer i kroppen och hur man rör sig. Därefter kan man bygga upp ”kärnan” igen samt öka styrkan och flexibiliteten. Inom Pilatestekniken har vi principer som är utvecklade för att få en så säker och effektiv träning som möjligt och målet med MammaBebisträningen är att varje kvinna skall träna efter sina egna fysiska förutsättningar på så hög nivå som hon klarar av, under maximal säkerhet.

Träningen kan börja ca 4-8 veckor efter födseln och efter kejsarsnitt ca 12 veckor efter födseln. Det är bra att börja med promenader och lätt träning och sedan öka träningsnivån efter hand.

Hormonet relaxin som utsöndras under graviditeten och som gör skelett och ligament mjuka, kan finnas kvar långt efter födseln och gör kroppen instabil. Därför är det viktigt att undvika  tung styrketräning och stretch i ytterlägen samt träning av adductorer (insida lår) då bäckenet behöver dras samman igen.

Vissa kvinnor drabbas även av delad rectus abdominis (dvs den raka bukmuskeln har delat sig och bildat en ”skåra” under graviditeten) Denna kan kännas långt efter födseln och man bör då undvika att göra för mycket upprullningar.

Vi på Pilates Complete ser det som en ynnest att kunna hjälpa nyblivna mammor att återfå kontakten med sin kropp, få dem att känna styrka och stabilitet samt en ökad självkänsla!

Go mamas!!! :-)

 

MAMMABEBIS PILATES

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Kursstart: vecka 22, torsdag 2 juni kl 10.30.

Längd: 5 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Ahlgren. OBS! Kortkurs med enbart pilates, ej mammamage-intro.

Pris: 1400 kr

Anmälan sker till info@pilatescomplete.se

 

 

Foto:vegafoto

Posted in Gravid/mammabebis, Pilates, Pilates Complete, Postnatal träning | Lämna en kommentar

Föreläsning med Magnus Hagström 22 juni

magnus hagström pilates complete

Onsdag 22 juni är vi glada över att presentera en fantastiskt fin föreläsning om Livsglädje med Magnus Hagström!

 

Livsglädje – vägen till minskad stress

Känner du dig stressad och som att livet bara snurrar för fort? Du hinner inte med det du vill göra utan det är mest en massa ”måsten”! De flesta i dagens samälle stressar för mycket och ger sig själva för lite tid att göra det de verkligen älskar att göra. Går dessa båda sidor att få ihop?

Under den här föreläsningen kommer Magnus Hagström att prata om hur du kan tänka och handla för att du ska kunna minska stressen i ditt liv och istället börja leva din dröm!

Datum: 22 juni

Tid: 19:30 – 21:00

Plats: Pilates Complete, Kastellgatan 1, vån 2.

Pris: 250 kr eller 450 kr inklusive Magnus bok ” Snabbare, starkare löpare”.

Bokning: info@pilatescomplete.se Uppge om du vill boka föreläsningen med eller utan bok samt namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Om Magnus:

Magnus är personlig tränare och coach som älskar att se andra människor utvecklas, både fysiskt och mentalt. Efter många års erfarenhet som tränare och idrottare vet han hur viktigt det är med balansen i livet för att utvecklingen både fysiskt och mentalt ska komma. Han strävar efter att skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning, det ska vara glädjefullt och leda till välmående. Ingenting är förbjudet eller fel bara du mår bra av det. Du väljer själv hur du vill leva och vad du vill göra!

Hemsida: www.performancebyhagstrom.se

Instagram: performancebyhagstrom

Facebook: Performance by Hagström

Posted in Föreläsning, Inspiration, Pilates Complete, Träning | Lämna en kommentar

Pilates på slottet!

Helgen som gick spenderade vi på Thorskogs Slott! Ett helt dygn fyllt av pilates på alla sätt, föreläsning, workshop, klasser och framförallt pilatesprat i massor.

prat

Vi njöt av att sprida kunskapen om pilates till flera som aldrig provat träningsformen tidigare, av god mat i vacker miljö och framförallt kändes det lyxigt att ha möjligheten att spendera mer tid tillsammans både före och efter träningen för att hinna diskutera allt från himmel till jord ( mest blev det pilates ;)). Ibland behövs inte så lång tid för att man ska känna att man kommit bort från vardagen en stund och fått sina energidepåer påfyllda, ett dygn med härliga pilatesentusiaster där vi tillsammans fått dyka ner i hjärtat av tekniken var magiskt! Vi planerar redan en ny träningshelg i höst, håll utkik…

Tack alla ni som kom och deltog och naturligtvis ett stort tack till Thorskogs Slott!

IMG_1751

FullSizeRender  IMG_1647

IMG_1673

IMG_1750  IMG_1753

IMG_1635IMG_1754

1

2

Posted in Flexband, Föreläsning, Friskvård, Hälsoboost, Inspiration, Pilates Complete | Lämna en kommentar