Några platser kvar på helgens workshops – Total Garuda med Magnus Ringberg och Vuxen Akrobatik med Jailton Carneiro

Den här helgen är helt fullspäckad med fantastisk träning!

 

I morgon lördag håller Magnus Ringbergs sin Total Garuda mellan kl 15.30-17.30.

Pris : 750 kr

Anmälan: info@pilatescomplete

 

På söndag undervisar Jailton Carneiro Vuxen akrobatik mellan kl. 10.00-12.00.

Pris : 650 kr

Anmälan : info@pilatescomplete.se

 

Läs mer om workshopsen här! Det finns några få platser kvar på båda.

 

Trevlig helg!

önskar

Team Pilates Complete

 

acroyoga april pilates complete

Posted in Instruktörer, Kurs, Pilates, Träning, Utbildning & Workshops, Utomhusträning, Yoga | Lämna en kommentar

Träna utomhus hos oss i sommar!

trana_utomhus

Pilates Complete öppnade i augusti 2010 – tänk att det snart gått fem år sedan vi startade!!!! Det går fort när man har roligt…  I vår och sommar kommer vi att ha ännu roligare då vi för första gången har hela TVÅ privata terrasser för utomhusträning vid det grönskande Skansberget! Vi har redan tjuvstartat utomhusträningen några gånger med PT på den nya terrassen och det var ljuvligt…

reformer ute

Så snart vädret tillåter kommer vi att börja träna ute, även om det inte varit strålande sol idag så är det inte långt borta! Ta gärna med dig en extra tröja och/byxa till din träning redan nu för snart är solen och värmen här och då startar vi igång både klasser, kurser, workshops och PT utomhus så snart vi kan!

Snapshot: Vegafoto

Posted in Garuda, Pilates, Pilates Complete, Träning, Utomhusträning, Yoga | Lämna en kommentar

Lugna nervsystemet genom att vara upp och ner!

I helgen deltog vi, Linda & Jasmin, på Global Yogas Inversionworkshop ( inversions är positioner där man är upp och ner) under ledning av Johanna Andersson & Elaine Rydberg. Det var en utmanande, lärorik och väldigt lekfull helg där vi tränade på att vara upp och ner på många olika sätt. Yogapositioner som huvudstående, underarmsstående, handstående, bryggor och mycket mer låg på schemat och tillsammans med instruktörer från hela Sverige gav vi allt vi hade.

Många inverterade positioner är väldigt effektfulla på bild och roliga att dela med sig av men den största fördelen med att vara upp och ner är faktiskt att de påverkar vårt autonoma nervsystem positivt. De minskar stress genom att det parasympatiska nervsystemet aktiveras mer (det system som ibland kallas rest & digest), alla positioner med armarna ovanför huvudet påverkar hormonhalten i kroppen och speciellt testosteronet – så om man har något viktigt att förbereda sig för så rekommenderas sådana övningar för att öka beslutsamheten.

Både i pilates och yoga finns många välgörande övningar som man kan göra utan att vara en avancerad yogi, akrobat eller cirkusartist. Att vara upp och ner kan ses som en kur för att höja energin och balansera nervsystemet. Du kan vara säker på att fler inversions kommer att dyka på Pilates Complete från och med nu!

globalyoga  på pilates complete 4 FullSizeRender

En yogaguru som heter BKS Iyengar har sagt: ”Håll armhålorna öppna så drabbas du aldrig av nedstämdhet!”

inversion yoga pilates complete

Posted in Inspiration, Instruktörer, Pilates Complete, Utbildning & Workshops, Yoga | Lämna en kommentar

Workshop: Yoga Tune Up® med Annelie Alexander

Yoga tuneup

Ta chansen att prova på Yoga Tune Up®, en starkt växande träningsform i USA och Kanada. Yoga Tune Up® innehåller en kombination av självmassage/myofascial release,  yoga och andra funktionella övningar. Syftet är att återställa balans, förbättra styrka samt förebygga värk eller skador. Workshopen är en introduktion till Yoga Tune Up® och till självmassage med hjälp av YTU-bollar.

Annelie Alexander är i vanliga fall verksam söder som Stockholm. Hon har över 20 års erfarenhet av att arbeta med träning för individer och grupper. Annelie delar gärna med sig av sina anatomiska kunskaper i syfte att hjälpa andra att ”leva bättre i sina kroppar”.

Yoga Tune Up® uppskattas av både onda kontorsryggar, stela motionärer och vana yogis. Inga förkunskaper krävs!

Workshopinnehåll:
– Introduktion till enkla och effektiva självmassageövningar för att mjuka upp muskler och bindväv.
– Dynamiska & statiska övningar eller yogapositioner som förbättrar funktionell styrka och rörlighet.
– ”Power smoothie”  från MovEat – gjorda på ekologiska råvaror & fullproppade nyttiga näringsämnen. (Uppge om du önskar ”strawberry sensation” eller chocolate heaven” när du anmäler dig.)

 

Datum: Lördagen den 2/5
Längd: kl. 13.00–16.00
Instruktör: Annelie Alexander
Pris: 750 kr

Bokningsregler

Bokning av föreläsning sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, personnr ,telefonnummer samt e-postadress. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via e-post.

Posted in Behandling, Pilates Complete, Träning, Utbildning & Workshops, Yoga | Lämna en kommentar

Tränar ditt företag tillsammans? Välj Pilates Complete!

foretag_friskvard_orange

Ny forskning visar att de som tränar på arbetstid presterar bättre på jobbet. De är också mindre sjuka och upplever att de har mer ork under arbetsdagen. Träning ökar produktiviteten och gör dig, dina anställda och medarbetare mer effektiva på jobbet! Långsiktiga hälsoeffekter av träning gör också att sjukdagarna blir färre.

Pilates ger en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp! Vi erbjuder företagsklasser veckovis, enstaka föreläsningar, workshops och provapå-träning i en privat och kreativ miljö. Kom till oss och träna tidig morgon innan arbetsdagen, förläng lunchen en dag i veckan eller varför inte avsluta veckan på bästa sätt med en gemensam fredagsträning innan helgen? Unikt för alla klasser på Pilates Complete är att den leds av välutbildade och licenserade instruktörer som känner stor passion för Pilates och som älskar att dela med sig av sin kunskap om hälsa och träning.

Välkommen att boka in en gratis provapå-klass hos oss tillsammans med dina anställda eller dina kollegor! Maila vår administratör Linnea Carling på linnea@pilatescomplete.se för att boka in en tid.

 vegafoto - pilates complete - complete

 

Foto: Vegafoto

Posted in Företag, Friskvård, Pilates Complete, Träning | Lämna en kommentar