Medlemsevent april – Yoga teknik

Månadens medlemsevent – Yoga teknik med Johanna Alvin

johanna alvin pilates complete

”Vad betyder det egentligen att hitta längd i ryggen i nedåtgående hund? Vad pratar instruktören om när det ska skapas avstånd mellan axel och öron i kobran? Var ska det kännas?”

Detta och mycket mer kommer vi titta på under april månads medlemsevent som är en teknikklass där Johanna Alvin ger dig grunderna i de yogapositioner vi flödar i allra mest under klasserna. Mycket prat, skratt och hands on – justeringar präglar denna timma för att du ska få ut så mycket som möjligt av din yogapraktisering. Välkommen!

Datum: Torsdag den16 april

Tid: kl.17.00-18.00

Instruktör: Johanna Alvin

Medlemseventet är gratis för Pilates Complete-medlemmar och bokas på: info@pilatescomplete.se

Obs! Först till kvarn, begränsat antal platser!

Som Pilates Complete-medlem får du inspirerande medlemsevent varje månad helt utan extra kostnad! Ex. roliga klasser med gästinstruktörer, givande föreläsningar, vernissage och mingel.

Foto: Vegafoto

Posted in Events, Gruppträning, Pilates Complete, Teknik, Yoga | Lämna en kommentar

Garuda Inspiration Day 2015

gid20152

Fina bilder tagna av fotograf Björn-Eric Abrahamsson från vår inspirationsdag i Garuda med James D´Silva på Clarion Post Hotel den 15 mars.

james närbild

Garuda är skapad av James D´Silva, James har arbetat som professionell dansare och koreograf över hela USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han även vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egna unika holistiska träningsform Garuda.

gid2015

Resultaten man får av Garuda är slående! Ökad styrka, flexibilitet, kordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

prayer

”Put your mind back in touch with your body, and start experiencing what Garuda can do for you.”

james 2

james1

james4

Garuda – The Intelligent way to exercise.side

james bakgrund

Vi tackar alla deltagare för detta år och hoppas att vi ses igen nästa år!

grupp

James, Jasmin, Linda och Magnus

Foto: Björn-Eric Abrhamsson

Posted in Okategoriserade | Lämna en kommentar

Två cirkus- och akrobatikworkshops söndag den 19 april!

cirkus akrobatik pilates complete

Cirkus/akrobatik Vuxen – workshop

Vi erbjuder en speciellt framtagen cirkusakrobatik-workshop för vuxna! Det du bara sett på cirkus tidigare får du nu lära dig på riktigt, allt från grundläggande tekniker till mer avancerade tricks. Workshopen inkluderar träning i trapets, tyg, rep, jonglering, slackline och akrobatik!  Instruktör är Jailton Carneiro som har varit nio år på turné med det fantastiska världskända kompaniet Cirque du Soleil.

Datum: Söndag 19 april 2015 kl. 10-12
Längd: 120 min.
Instruktör: Jailton Carneiro
Pris: 650 kr

cirkus akrobatik pilates complete

Cirkus/akrobatik tonårs-workshop

Vi erbjuder en speciellt framtagen cirkusakrobatik-workshop för tonåringar! Det du bara sett på cirkus tidigare får du nu lära dig på riktigt, allt från grundläggande tekniker till mer avancerade tricks. Workshopen inkluderar träning i trapets, tyg, rep, jonglering, slackline och akrobatik!  Instruktör är Jailton Carneiro som har varit nio år på turné med det fantastiska världskända kompaniet Cirque du Soleil. Workshopen är anpassad för ungdomar 12-16 år.

Datum: Söndag 19 april 2015 kl. 13-15
Längd: 120 min.
Instruktör: Jailton Carneiro
Pris: 650 kr

OBS! Anmälan görs av målsman, ansvarsintyg skickas i samband med bekräftelsen. Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Bokningsregler

Bokning av kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer samt e-postadress. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail.

OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Posted in Cirkus & Akrobatik, Pilates Complete, Träning, Utbildning & Workshops | Lämna en kommentar

Vackra bilder från Garudaworkshopen med James D´Silva på Pilates Complete

Ronjoy Gogoi fanns på Pilates Complete och fotograferade när James D´Silva höll sin privata workshop. Ronjoy blev så inspirerad av rörelserna att det blev två olika och otroligt vackra bildserier, idag presenterar vi några bilder från den första serien här på bloggen. TACK Ronjoy, James, Magnus och alla deltagare för en fantastisk dag!

IMG_1488

A46A2431  IMG_1536

A46A2512    IMG_1591

IMG_1626

IMG_1641

 

A46A2565

A46A2626

A46A2636  A46A2670

A46A2682  A46A2697

A46A2714 A46A2731   A46A2757

A46A2794

A46A2802

IMG_1754

A46A2761

A46A2804-2

Posted in Garuda, Pilates Complete, Utbildning & Workshops | Lämna en kommentar

Hanna Lindblad tränar pilates för att bli bättre på scenen!

Hanna Lindblad spelar huvudrollen Alex i musikalen Flashdance som går för fulla hus i Göteborg just nu!

hanna flashdance

För att bygga upp sin kropp efter hundratals föreställningar med samma musikal i Stockholm tränar hon pilates och garuda på Pilates Complete.  Läs om hur en av Sveriges bästa dansare och artister upplever pilatesträningen hos oss och missa inte att gå och se henne i Flasdance som spelas tom 4 april på The Theatre.

hanna flashdance

Hanna berättar:

” Jag upplever att pilatesträningen har gett mig ett starkare center, en aktiv kärna i kroppen som gör att jag får kontakt med mina muskler i alla rörelser jag gör. 

Man märker att kroppen blir sliten när man gjort en show 140 ggr, nu när jag tränar PT med Linda har jag verkligen fått hjälp att hitta in i min djupaste muskelkorsett och jag känner att jag bär min kropp annorlunda i dansen. Pilatesträningen är absolut skadeförebyggande träning för mig som gör att jag kan fortsätta uppträda på högsta nivå, med mindre risk att skada mig, men sen är det så himla kul också! Man har aldrig en aning om vad Linda ska hitta på och träningen kan varieras otroligt mycket. 

Det är hela tiden mycket information när man tränar pilates om när man ska aktivera musklerna och hur man ska placera kroppen, men det går samtidigt så långsamt att man hinner känna efter ordentligt. Pilates är som en upptäcktsfärd i kroppen och jag känner extremt tydligt var jag har min styrka och även var jag är mindre stark. Det är väldigt spännande och den perfekta komplementerande träningen till dansen, ingen prestige heller. 

Jag upplever att träningen på Pilates Complete även ger mig en mental paus för jag fyller på depåerna både mentalt och fysiskt när jag kommer till studion. Jag blir 100 gånger bättre på scenen när jag tränar pilates!” 

HAnna Lindblad tränar på pilates complete

Hanna Lindblad garuda pilates complete

 

Fotograf: Mats Bäcker, 2 Entertain, Hanna Lindblad & Pilates Complete

 

Posted in Garuda, Personlig Träning, Pilates, Pilates Complete | Lämna en kommentar