Sommarschema v 27 & 28

Nu ligger sommarens gruppträningsschema för vecka 27 & 28 uppe i bokningssystemet. Därefter har vi sommarstängt under två veckor
( v. 29 & v. 30 ) och kommer sedan tillbaka med full kraft och energi till er alla igen vecka 31!

“By all means, never fail to get all the sunshine and fresh air you can”

Joseph Pilates could often be found outdoors performing his exercises or enjoying the neighborhood. We believe that Pilates is not about the one hour a day you spend in the studio, it’s about the other 23 hours you spend performing daily activities better. And though you may have a busy schedule, never fail to reward some time to yourself- because you deserve it.

Boka senast 1 juni för Earlybird-pris!

Under sommarveckorna bjuder vi åter på våra härliga fyra dagars Summerboost-kurser där du blir inspirerad och får träna med glädje, variation och lekfullhet för bästa möjliga effekt.

v. 27 Mind and Heartmeditation
Pål Dobrin.

Den här veckan får du prova på 4 olika meditationstekniker fyra dagar i rad. Introduktion till fokuserad uppmärksamhet och Mindfulness, Kärleksfull vänlighet, Öppen medvetenhet och Insiktsmeditation

v.28 Playful Pilates
Linda Lindqvist, Jasmin Salhi, Orsolya Deesy och Alina Arcari.

Pilates på alla vis genomsyrar denna roliga och varierande kurs. Under fyra dagar får du möjlighet att prova ett axplock av matt-, redskaps och maskinbaserad pilatesträning som bygger styrka, förbättrar din balans och ökar din flexibilitet med lekfulla och effektiva pilatesövningar.

v.31 SKY-Styrka Kondition Yoga
Shirin Djavidi

Med styrka, kondition och yoga för alla som vill bli starka inifrån och ut. Alla delar av kroppen aktiveras för bästa resultat och för att träningen ska bli så rolig och varierad som möjligt. Träningen bygger på att du enbart använder din egen kroppsvikt som motstånd. Det är träning som kan göra i grupp eller själv hemma. All träning anpassas efter gruppen, men vi kliver självklart ur vår komfortzon.

v.32 Garuda Gear
Jasmin Salhi, Magnus Ringberg, Linda Ahlgren och Clara Dymén.

Upplev Garuda  i alla dess former; Matwork, Brick, Foamroller & Barre. Garuda är en metod där man varierar stretching, andning och träning för att kroppen ska utmanas och utvecklas optimalt. Vridningar, tryck och drag kombineras med svepande rörelser för att öppna upp hela systemet. Metoden är inspirerad av yoga, tai chi, pilates och dans.

v.33 Pilates Wheel
Jasmin Salhi, Khristine Achacoso och Linda Ahlgren.

Den här veckan får du träna pilates på ett lekfullt och kreativt sätt med yogahjulet. Pilatesövningar på hjulet utmanar utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen.

Boka din plats innan den 1 juni och få vårt Early Bird-pris på 1500 kr/kurs.

Sommarens pilatesresa 5-8 juli

I sommar åker vi till ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Bara 2 h flygresa från Göteborg får du uppleva äventyr, den magnifika iskonsten, och kulinariska hälsoupplevelser – omgiven av den oslagbara arktiska naturen.

Helgen består av en unik wellness-upplevelse för kropp och själ.

Summer in ICEHOTEL 365

I paketet ingår
Boende tre nätter varav en natt i en konstsvit av snö och is i ICEHOTEL 365
Helpension (frukost, lunch, middag inklusive ismeny och vildmarkssupé)
Aktivitetspaket
Träningspass med Pilates Complete (pilates och garudayoga samt föreläsning)

Program
Torsdag 5 juli
10.00/13.00 ANKOMST/TRANSFER FRÅN KIRUNA FLYGPLATS SAMT INCHECKNING

SAS kl.10.00 /NORWEGIAN 13.00

12.00/14.30 Lunch (Beroende på ankomsttid)

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

13.00-15.30

Egen tid beroende på ankomsttid med flyg

15.30-16.00 Aktivitet

GUIDAD TUR

På vår guidade tur får du en presentation om ICEHOTELs verksamhet och historia. Vi berättar om Jukkasjärvi, Torne älv med det rena vattnet och den fantastiska isen, den kreativa skapandeprocessen av den förgängliga konsten och hur vi bygger vinterhotellet. Turen avslutas inne i ICEHOTEL 365 där du får uppleva den fantastiska iskonsten.

Plats: Meeting Point

16.30-17.30 Föreläsning/träning

INTRODUKTION WORKSHOP

På denna välkomstworkshop får du veta allt om bakgrunden, historiken och fördelarna med Pilates- och Garudaträning. Workshopen startar med en föreläsning och följs av en aktiv del där du får lära dig grundprinciperna för de olika träningsformerna.

Plats: Konferenssalen

Klädsel: mjuka träningskläder, barfota eller mjuka skor

19.00 Middag

ISMENY – MIDDAG PÅ IS

Den internationella köksbrigaden under ledning av köksmästaren Alexander Meier – upplärd på den tvåstjärniga Michelinkrogen Le Béarn i Genève – sätter en kontinental twist på de lokala ingredienserna, hämtade från älvar, berg, myrar och skogar i vår omgivning. Den vackra isen från Torne älv adderar ytterligare ett spännande element till er middag i form av bordsdekorationer, tallrikar eller skålar.

Plats: Restaurangen

Fredag 6 juli
07.00 Frukost

09.00 Träning

PILATES – POSTURE AND POWER

Uppmjukande morgonklass med mattbaserade pilatesövningar som förbättrar din hållning, bygger upp inre styrka och ger dig kraft inför helgen.

Plats: Gräsmattan vid Hembygsgården

Klädsel: mjuka träningskläder, barfota eller mjuka skor

10.00-12.30 Aktivitet

JUKKASJÄRVI BASTURITUAL

Bastubad har en lång tradition i norra Sverige och kontrasterna mellan varmt och kallt sägs ha hälsofrämjande effekter, så ta tillfället i akt och basta enligt konstens alla regler i Jukkasjärvi Kulturbastu. Gör de tio stegen i Jukkasjärvi basturitual och prova på allt från bastubad, tvagning med tjärtvål, dopp i Torne älv och en njutbar stund i de uppvärmda utomhusbadkaren.

Plats: Bastuakademien

Klädsel: personliga badkläder medtages, badrock och handduk finns på plats

13.00-14.00 Lunch

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

15.00-20.00 Aktivitet

VILDMARK + MIDDAG

Välkommen till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss om hur de används i den samiska vardagen. Dagen avslutas med en samiskinspirerad middag där vi får smaka våra egna bär och växter.

Vår samiska guide tar med oss ut i naturen för att samla bär och växter, allt beroende på säsong. Vi får lära oss om hur dessa har använts och fortfarande används i samisk tradition och får även veta mer om växter, natur och djurliv i området.

Kaffet dricks vid öppen eld i naturen och när vi är färdiga åker vi till restaurangen för en avslutande middag. Kocken möter upp och tar hand om det insamlade skafferiet; utifrån det vi har hittat tillreder köket en ibland nyskapande, ibland traditionell måltid baserad på dagens ingredienser. Tips! Ta med egen kamera – vår samiska guide hjälper gärna till att ta bilder från turen.

21.00 Träning

GARUDAYOGA MIDNIGHT SUN

Njut av en unik träningsupplevelse under midnattssolens sken. Garudayoga ger dig mer flexibilitet, ny energi och ökat välmående i både kropp och själ. Ljusterapi på riktigt!

Plats: BEROENDE PÅ VÄDERLEK – vi möts upp vid Meeting Point

Klädsel: Mjuka träningskläder, skor för ev. promenad till vår plats – Garudayogan görs sedan barfota

Lördag 7 juli
07.00 Träning

PILATES BALANCE BOOST

På den här klassen tränar du på balansredskap för att utmana de stabiliserande musklerna i kroppen. Lek med balansen på fler olika sätt; mentalt och fysiskt, avslappnad eller aktiv och i styrka och rörlighet. Perfekt förberedelse inför dagens aktiviteter.

Plats: Konferenssalen

Klädsel: mjuka träningskläder, barfota eller mjuka skor

08.30 Frukost

10.00-17.00 Aktivitet

FORSRÄNNING I TORNE ÄLV alternativt KULTURELL TUR

Känn Torneälvens puls på ett forsränningsäventyr. Färdas genom lugna vatten, utmanande forsar och orörd natur på en forsränningstur. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt – helt orörd.

Forsränning i Torne älv är Jukkasjärvis mest klassiska aktivitet som startade redan under 1970-talet. Turen startar med att vi tar på våtdräkt, hjälm och flytväst och sedan tar en traditionell långbåt oss vidare till raftingflottarna. Vi beger oss ut på en resa på Torne älv, guiden instruerar oss hela vägen, genom både lugna och utmanande vatten.

Längs vägen stannar vi till på ön Puonojokk där vi serveras en lunch över öppen eld, med kaffe och fika efteråt. Guiden pratar om Torneälvens rika historia och vi fortsätter vidare ner längs älven, genom forsar och vackra skogar. Så småningom stannar ni på älvstranden och drar upp båtarna innan vi åker tillbaka till ICEHOTEL i minibuss.

Plats: Meeting Point

Klädsel: Ull-underställ, sockar, badkläder och tunnare vantar

KULTURELL TUR

Som ett alternativ till Forsränning i Torne Älv har du istället möjlighet att följa med på en guidad kulturell tur i omgivningarna av ICEHOTEL och Jukkasjärvi.

17.00-17.45 Träning

GARUDA STRETCH

Varva ner efter dagens utflykt med Garuda stretch. Fokus ligger på andning och flödande rörelser som hjälper dig att släppa på stelhet och stagnation för en smidigare och mer välbalanserad kropp.

Plats: Utomhus alternativt konferenssalen beroende på väder.

Klädsel: mjuka träningskläder, barfota eller mjuka skor

Summer in ICEHOTEL 365

19.00 Middag

ICEHOTEL är rankad som Kirunas bästa restaurang och topp tre i Swedish Lapland i White Guide 2016, Sveriges ledande och mest heltäckande restaurangguide.

Plats: Restaurangen

Tillval
Chef’s Table – lördag kl 18.30

På lördagkvällen finns det möjlighet att boka plats på vår kulinariska och mycket uppskattade Chef’s Table på Verandan.

Tillsammans med vår Michelintränade kökschef Alexander Meier och restaurangchef tillika sommelier Sofie Nordefors presenterar vi stolt en ny mötesplats på ICEHOTEL i Jukkasjärvi. På Verandan välkomnar vi dig ”hem” till ICEHOTEL och också hem till Sverige. Liksom i alla svenska hem får gästerna gärna ta av sig skorna när de kliver på.

Middagen börjar med en drink eller alkoholfritt alternativ och det finns då även tillfälle att prata med de andra besökarna och personalen. Därefter bjuder vi in till det stora träbordet där alla gäster tar plats och kan välja att umgås i större eller mindre konstellationer. Två kockar ur kökschef Alexander Meiers brigad tillagar och serverar en åtta-tolvrätters meny med tillhörande dryck och berättar om ursprunget och råvarorna.

Läs mer om Chef’s table

Söndag 8 juli
06.30-07.30 Träning

WAKE UP MOVES

Morgonträning där du väcker kroppen med powerwalk/löpning i kombination med stående pilatesövningar med flexband. Träning med flexband är roligt och stärker armar, axlar, skuldra och rygg. En total kroppsträning från topp till tå!

Plats: Meeting Point

Klädsel: mjuka träningskläder och träningsskor.

08.30 Frukost och utcheckning

09.30-11.30 Aktivitet

ISSKULPTERING

Gör som konstnärerna på ICEHOTEL, skapa din egen isskulptur av is från Torne älv.

Gå en snabbkurs i isskulptering, ett måste när du är på ICEHOTEL. Kursen börjar med att instruktören berättar om den kristallklara isen som är skördad från Torne älv. Sedan får du en introduktion i hur verktygen används, ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och isen ta form. Ta chansen att skapa din egen isskulptur av den rena naturisen – något många konstnärer drömmer om.

Plats: Isbaren

Klädsel: Varma kläder

12.00 Round up lunch

ICEHOTEL Wellness Weekend avslutas med gemensam lunch och träff där vi knyter ihop helgen och samlar våra tankar kring träningen, aktiviteterna och våra upplevelser. Du får nycklar till hur du kan fortsätta med din wellness även när du kommit hem.

Plats: Restaurangen

13.15/ 14.15 Transfer till flygplatsen

NORWEGIAN kl.14.25 /SAS 15.35

Om träningspassen
Vad är Pilates?
Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Man arbetar efter fem grundprinciper för att göra träningen så säker och effektiv som möjligt. Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner.

Pilatesträningens främsta fördelar:

Säker och effektiv träning.
Förbättrar balans, koordination och hållning.
Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.
Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).
Framgångsrik som rehabilitering efter skador
Vad är Garuda?
Garuda är en träningsform inspirerad av yoga, pilates, dans & chi gong. Träningen innehåller enkla rörelser som gradvis byggs på till längre serier. Fokus ligger på att röra sig i olika tempo, rytm och med stor variation; sittande, stående och i liggande positioner. Tekniken innehåller vridningar, sidoböjningar och stretch där målet är att släppa på onödiga spänningar i kroppen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Garudaträningens främsta fördelar:

Ökad rörlighet, flexibilitet & koordination
Förbättrad andning och cirkulation.
Balanserar styrka och smidighet.
Formar kroppen och förebygger skador ( så att du klarar av fysiska utmaningar bättre).
Ger rörelseglädje!
Pris: 12 500 kr per person
Gäller helgen 5 – 8 juli, 2018. Priset är baserat på del i dubbelrum.

Viktig information
Priset är baserat på del i dubbelrum.

I paketet ingår inte resa till och från Kiruna. Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet avseende aktiviteter, träningspass och eller antal instruktörer beroende på storleken på gruppen.

Evenemanget kräver ett minimum antal deltagande och vi reserverar oss rätten att ställa in om vi har för få anmälda vid deadline 31 maj. I händelse att man redan har bokat sin plats och evenemanget blir inställt pga för få anmälningar får man full återbetalning.

Om tränarna:

Jasmin Salhi

Jasmin är personlig tränare och instruktör i pilates, garuda och barre med bakgrund i dans, teater och artisteri. Hon är en driven entreprenör med stor passion för träning och hälsa och driver tillsammans med Linda Ahlgren träningsstudion Pilates Complete.
Hennes kall är att leda sina klienter till ökad kroppsmedvetenhet och då även till en bättre hållning, en stark och flexibel kropp som är i balans. Träningen skall kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp.

Linda Ahlgren

Linda är tränare och inspiratör inom pilates, garuda och yoga. Hon har sin bakgrund inom dans och idrott och inspireras av kroppens fantastiska kapacitet till förändring. Linda jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige och utvecklar kreativa träningsprogram för både företag och privatpersoner. Äger och driver Pilates Complete tillsammans med Jasmin Salhi.

Pilates Complete drivs av Jasmin Salhi & Linda Ahlgren. Det är en unik träningsstudio med vacker och inspirerande miljö i centrala Göteborg som erbjuder variationsrik gruppträning, kvalitativ personlig träning och spännande kurser i pilates, yoga, garuda och barre. www.pilatescomplete.se

Se även ICEHOTELL Wellness Week tillsammans med Magnus Ringberg 1-7 oktober 2018.

För mer information och bokning läs här eller kontakta ICEHOTEL via:

Mail: info@icehotel.com
Telefon: 0980-66899 vardagar 09:00-16:00

ICEHOTEL, sommar fotografering.

Foto: ICEHOTEL

Pilates på Prana festivalen 8-9 september – Få 15% rabatt & boka tidigt pris innan 1 juni

Vilken sommar vi har, helt underbart 🙂 Vi ser dock redan fram emot slutet av sommaren och Pranafestivalen den 8-9 september! Vi kommer att finnas på plats på bananpiren med reformerklasser, stora montrar och event-klasser i matwork och props.
Innan 1 juni är det billigare och köpa biljett till Prana Festival och med koden: PILATESCOMPLETE får du också 15% rabatt!

Läs mer om Prana här:

https://www.pranafestival.org/
https://www.facebook.com/PranafestivalSweden/
https://www.instagram.com/pranafestival/

Viktig information till dig som tränar hos oss på Pilates Complete!

Ny personuppgiftslag from idag 25 maj.

I och med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) börjar tillämpas inom EU idag den 25 maj så vi ger ut denna information till dig som är tränar på Pilates Complete.

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, använder och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna informera dig om vad som händer hos oss på Pilates Complete, ge dig personliga erbjudanden samt för du ska kunna ta del av våra digitala tjänster för tecknande av medlemskap, bokning av grupp-, personlig och övrig träning (såsom kurser, workshops och event).

Du har rätt att veta vilka uppgifter vi har om dig. Du har även rätt att begära att dina uppgifter ska rättas eller raderas och att dina uppgifter inte ska användas för direktmarknadsföring. Om du vill veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår uppdaterade Integritetspolicy och uppdaterade medlemsvillkor på vår hemsida eller ta del av det utskick som sänds till din epost-adress under dagen.

Tveka inte att höra dig till oss om du har några som helst frågor eller funderingar kring detta!

 

Pilates Complete Summerboosts is back! Missa inte Early bird-pris innan 1 juni!

Under sommarveckorna bjuder vi åter på våra härliga fyra dagars Summerboost-kurser där du blir inspirerad och får träna med glädje, variation och lekfullhet för bästa möjliga effekt.

v. 27 Mind and Heartmeditation
Pål Dobrin.

Den här veckan får du prova på 4 olika meditationstekniker fyra dagar i rad. Introduktion till fokuserad uppmärksamhet och Mindfulness, Kärleksfull vänlighet, Öppen medvetenhet och Insiktsmeditation

v.28 Playful Pilates
Linda Lindqvist, Jasmin Salhi, Orsolya Deesy och Alina Arcari.

Pilates på alla vis genomsyrar denna roliga och varierande kurs. Under fyra dagar får du möjlighet att prova ett axplock av matt-, redskaps och maskinbaserad pilatesträning som bygger styrka, förbättrar din balans och ökar din flexibilitet med lekfulla och effektiva pilatesövningar.

v.31 SKY-Styrka Kondition Yoga
Shirin Djavidi

Med styrka, kondition och yoga för alla som vill bli starka inifrån och ut. Alla delar av kroppen aktiveras för bästa resultat och för att träningen ska bli så rolig och varierad som möjligt. Träningen bygger på att du enbart använder din egen kroppsvikt som motstånd. Det är träning som kan göra i grupp eller själv hemma. All träning anpassas efter gruppen, men vi kliver självklart ur vår komfortzon.

v.32 Garuda Gear
Jasmin Salhi, Magnus Ringberg, Linda Ahlgren och Clara Dymén.

Upplev Garuda  i alla dess former; Matwork, Brick, Foamroller & Barre. Garuda är en metod där man varierar stretching, andning och träning för att kroppen ska utmanas och utvecklas optimalt. Vridningar, tryck och drag kombineras med svepande rörelser för att öppna upp hela systemet. Metoden är inspirerad av yoga, tai chi, pilates och dans.

v.33 Pilates Wheel
Jasmin Salhi, Khristine Achacoso och Linda Ahlgren.

Den här veckan får du träna pilates på ett lekfullt och kreativt sätt med yogahjulet. Pilatesövningar på hjulet utmanar utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen.

Boka din plats innan den 1 juni och få vårt Early Bird-pris på 1500 kr/kurs.

Chanting circle with Kevin James Caroll

Den 16 juni välkomnar Kevin James tillbaka till Pilates Complete & Göteborg för en vacker sång & bhajanskväll i samarbete med Leo Silversol.

Chanting Heartsongs, Mantra & Kirtan is a powerful way to reconnect to the heart.
When we are in connection with our heart, we naturally reflect its harmony in our emotions, thoughts, words and deeds..
Our heart has its own consciousness and is a doorway to consciousness unobstructed by thoughts and conditioning.
Connected to our heart we find that we are naturally the person that we can spend a lifetime attempting to imitate. We are all the things we call good, without trying or needing to follow outer influences, just simply utilizing the intelligence of our heart.

För att läsa mer om Kevin klicka här.

För bokning och mer info klicka här.

Varmt välkommen!

Pilates på Inspire i Köpenhamn

Fredag den 7 september undervisar Jasmin & Linda två längre workshops i pilates på träningskonventet Inspire i Köpenhamn.

För två år sedan gav de Reformerklasser och propsklasser på Inspire, Danmarks största träningskonvent. Då delade de också scenen med Magnus Ringberg på hans Garudaklass och även i år finner man Magnus på Inspire.

Den första helgen i september är startskottet för höstens träning och många är sugna på att inspireras och komma igång efter sommaren.
Följ med oss till Köpenhamn eller välj att inspireras på hemmaplan, för resten av helgen 8-9 september finns Linda, Jasmin & hela Team Pilates Complete på nylanserade Prana festivalen klicka här för att läsa mer om Prana! Ett helt nytt koncept med all tänkbar träning på bananpiren. Mer info om det i kommande blogginlägg – håll utkik efter extra bra pris och rabattkod!

Dessa workshops undervisar Linda & Jasmin den 7 september i Köpenhamn, för att se hela Inspire-schemat klicka här!

Pilatesinspiration with redondoball and foamroller with Jasmin Salhi and Linda Ahlgren

Challenge your balance and train the deep stabilizing muscles in your body in this pilatesworkshop with focus on balance, stability and core strenght. In this workshop you will train with the props Redondoball/ mini stability ball and with Foamroller.
In a playful way you will learn how to train the basic pilates exercises with Redondoball and foamroller and improve your co-ordination, gain strength and mobility, and shape your body in an efficient way.

Reformer Props with Redondoball and Fitness Circle with Jasmin Salhi and Linda Ahlgren

Obtain optimum results for all parts of the body with the Pilatesmethod in the reformer. In this reformerbased workshop you will increase your strength and mobility and stamina. To spice up the workout you will challenge your balance and stability with extra props as Fitness Circle and Redondoball.

Meditera med Pål Dobrin 3 juni på Pilates Complete

Söndag den 3 juni bjuder vi åter in meditationsläraren Pål Dobrin för ytterligare en workshop, denna gång med tema Självmedkänsla.

Hur ser relationen till dig själv ut? Är du din egen värsta kritiker eller din egen bästa vän?

Självmedkänsla som traditionellt sett är första steget i utvecklande/träning av medkänsla. Just medkänslan riktad till oss själva kan vara värt att fokusera lite extra på.

De tekniker och förhållningssätt som presenteras här har potentialen att förändra liv genom att mjuka upp irritation och illvilja och minska nedstämdhet och självkritik.

Denna workshop kombinerar andningstekniker och visualiseringsövningar med gruppsamtal och reflektion för att skapa välmående.

Tänk om du kunde sträva mot att uppnå din djupaste önskningar och dina högsta mål utan att begå våld på dig själv på vägen. Vi utforskar hur vi kan förändra vårt förhållningssätt baserat på en förståelse för hur sinnet fungerar och vad det innebär att vara människa.

Varmt välkommen.

Om Pål:
Pål Dobrin har studerat för en rad olika meditationslärare, både inom Vipassana och Shamata traditionerna. Sin första tysta Vipassana meditationsretreat gjorde han som 19-åring i Kathmandu, Nepal. Meditationen har varit en livslång följeslagare med närmare två år i tysta retreats de senaste 20 åren. Pål är certifierad lärare i Cultivating Emotional Balance (CEB) som planerades vid Mind & Life Institute i samspel mellan världsledande experter inom Neurovetenskap, Psykologi och Tibetansk Buddhism. CEB är forsknings- och mindfulnessbaserad, sammanför västerländsk Psykologi med Österländsk visdom och har som syfte att hjälpa människor uppnå ökad balans i livet. Utöver detta har Pål också utvecklat the CARE-course för Chalmers CSE – Finding Joy at work through CARE som innehåller träning i Fokus, Känslofärdigheter och Medkänsla på jobbet. Pål är även ansvarig och huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för verksamma inom skola och ideella föreningar.

Utvecklande av Medkänsla och Altruism är två hjärtefrågor som genomsyrat det mesta i hans vuxna liv. Pål utvecklar idag metod och appar för träning av Fokuserad Uppmärksamhet, Känslokännedom och Mindfulness för barn, ungdomar och vuxna genom sitt företag Empaticus. Han har en bakgrund inom biståndsarbete och har bl.a läst programmet för Internationell Kris- och Konflikthantering vid Umeå Universitet.

Träna pilates och garuda på ICEHOTEL i sommar

Välkommen till en träningshelg utöver det vanliga! Spendera en helg i träningens och hälsans tecken på ICEHOTEL i Jukkasjärvi, coachad av Jasmin Salhi och Linda Ahlgren från Pilates Complete. Upplev äventyr, den magnifika iskonsten, och kulinariska hälsoupplevelser – omgiven av den oslagbara arktiska naturen.

Helgen består av en unik wellness-upplevelse för kropp och själ, med guidning av kända instruktörer med hög internationell standard. Investera i din hälsa 2018.

I paketet ingår

 • Boende tre nätter varav en natt i en konstsvit av snö och is i ICEHOTEL 365
 • Helpension (frukost, lunch, middag inklusive ismeny och vildmarkssupé)
 • Aktivitetspaket med isskulptering, basturitual, forsränning mm
 • Träningspass med Pilates Complete (pilates och garudayoga samt föreläsning)

Program

Torsdag 5 juli

10.00/13.00 ANKOMST/TRANSFER FRÅN KIRUNA FLYGPLATS SAMT INCHECKNING

SAS kl.10.00 /NORWEGIAN 13.00

12.00/14.30 Lunch (Beroende på ankomsttid)

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

13.00-15.30

Egen tid beroende på ankomsttid med flyg

15.30-16.00 Aktivitet

GUIDAD TUR

På vår guidade tur får du en presentation om ICEHOTELs verksamhet och historia. Vi berättar om Jukkasjärvi, Torne älv med det rena vattnet och den fantastiska isen, den kreativa skapandeprocessen av den förgängliga konsten och hur vi bygger vinterhotellet. Turen avslutas inne i ICEHOTEL 365 där du får uppleva den fantastiska iskonsten.

 

16.30-17.30 Föreläsning/träning

INTRODUKTION WORKSHOP

På denna välkomstworkshop får du veta allt om bakgrunden, historiken och fördelarna med Pilates- och Garudaträning. Workshopen startar med en föreläsning och följs av en aktiv del där du får lära dig grundprinciperna för de olika träningsformerna.

 

19.00 Middag

ISMENY – MIDDAG PÅ IS

Den internationella köksbrigaden under ledning av köksmästaren Alexander Meier – upplärd på den tvåstjärniga Michelinkrogen Le Béarn i Genève – sätter en kontinental twist på de lokala ingredienserna, hämtade från älvar, berg, myrar och skogar i vår omgivning. Den vackra isen från Torne älv adderar ytterligare ett spännande element till er middag i form av bordsdekorationer, tallrikar eller skålar.

 


Fredag 6 juli

07.00 Frukost

09.00 Träning

PILATES – POSTURE AND POWER

Uppmjukande morgonklass med mattbaserade pilatesövningar som förbättrar din hållning, bygger upp inre styrka och ger dig kraft inför helgen.

10.00-12.30 Aktivitet

JUKKASJÄRVI BASTURITUAL

Bastubad har en lång tradition i norra Sverige och kontrasterna mellan varmt och kallt sägs ha hälsofrämjande effekter, så ta tillfället i akt och basta enligt konstens alla regler i Jukkasjärvi Kulturbastu. Gör de tio stegen i Jukkasjärvi basturitual och prova på allt från bastubad, tvagning med tjärtvål, dopp i Torne älv och en njutbar stund i de uppvärmda utomhusbadkaren.

 

13.00-14.00 Lunch

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

15.00-20.00 Aktivitet

VILDMARK + MIDDAG

Välkommen till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss om hur de används i den samiska vardagen. Dagen avslutas med en samiskinspirerad middag där vi får smaka våra egna bär och växter.

Vår samiska guide tar med oss ut i naturen för att samla bär och växter, allt beroende på säsong. Vi får lära oss om hur dessa har använts och fortfarande används i samisk tradition och får även veta mer om växter, natur och djurliv i området.

Kaffet dricks vid öppen eld i naturen och när vi är färdiga åker vi till restaurangen för en avslutande middag. Kocken möter upp och tar hand om det insamlade skafferiet; utifrån det vi har hittat tillreder köket en ibland nyskapande, ibland traditionell måltid baserad på dagens ingredienser. Tips! Ta med egen kamera – vår samiska guide hjälper gärna till att ta bilder från turen. 

21.00 Träning

GARUDAYOGA MIDNIGHT SUN

Njut av en unik träningsupplevelse under midnattssolens sken. Garudayoga ger dig mer flexibilitet, ny energi och ökat välmående i både kropp och själ. Ljusterapi på riktigt!

 


Lördag 7 juli

07.00 Träning

PILATES BALANCE BOOST

På den här klassen tränar du på balansredskap för att utmana de stabiliserande musklerna i kroppen. Lek med balansen på fler olika sätt; mentalt och fysiskt, avslappnad eller aktiv och i styrka och rörlighet. Perfekt förberedelse inför dagens aktiviteter.

 

08.30 Frukost

10.00-17.00 Aktivitet

FORSRÄNNING I TORNE ÄLV alternativt KULTURELL TUR

Känn Torneälvens puls på ett forsränningsäventyr. Färdas genom lugna vatten, utmanande forsar och orörd natur på en forsränningstur. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt – helt orörd.

Forsränning i Torne älv är Jukkasjärvis mest klassiska aktivitet som startade redan under 1970-talet. Turen startar med att vi tar på våtdräkt, hjälm och flytväst och sedan tar en traditionell långbåt oss vidare till raftingflottarna. Vi beger oss ut på en resa på Torne älv, guiden instruerar oss hela vägen, genom både lugna och utmanande vatten.

Längs vägen stannar vi till på ön Puonojokk där vi serveras en lunch över öppen eld, med kaffe och fika efteråt. Guiden pratar om Torneälvens rika historia och vi fortsätter vidare ner längs älven, genom forsar och vackra skogar. Så småningom stannar ni på älvstranden och drar upp båtarna innan vi åker tillbaka till ICEHOTEL i minibuss.

 

KULTURELL TUR

Som ett alternativ till Forsränning i Torne Älv har du istället möjlighet att följa med på en guidad kulturell tur i omgivningarna av ICEHOTEL och Jukkasjärvi.

17.00-17.45 Träning

GARUDA STRETCH

Varva ner efter dagens utflykt med Garuda stretch. Fokus ligger på andning och flödande rörelser som hjälper dig att släppa på stelhet och stagnation för en smidigare och mer välbalanserad kropp.

 

 

19.00 Middag

ICEHOTEL är rankad som Kirunas bästa restaurang och topp tre i Swedish Lapland i White Guide 2016, Sveriges ledande och mest heltäckande restaurangguide.

Tillval 

Chef’s Table – lördag kl 18.30

På lördagkvällen finns det möjlighet att boka plats på vår kulinariska och mycket uppskattade Chef’s Table på Verandan.

Tillsammans med vår Michelintränade kökschef Alexander Meier och restaurangchef tillika sommelier Sofie Nordefors presenterar vi stolt en ny mötesplats på ICEHOTEL i Jukkasjärvi. På Verandan välkomnar vi dig ”hem” till ICEHOTEL och också hem till Sverige. Liksom i alla svenska hem får gästerna gärna ta av sig skorna när de kliver på.

Middagen börjar med en drink eller alkoholfritt alternativ och det finns då även tillfälle att prata med de andra besökarna och personalen. Därefter bjuder vi in till det stora träbordet där alla gäster tar plats och kan välja att umgås i större eller mindre konstellationer. Två kockar ur kökschef Alexander Meiers brigad tillagar och serverar en åtta-tolvrätters meny med tillhörande dryck och berättar om ursprunget och råvarorna.

Läs mer om Chef’s table


Söndag 8 juli

06.30-07.30 Träning

WAKE UP MOVES

Morgonträning där du väcker kroppen med powerwalk/löpning i kombination med  stående pilatesövningar med flexband. Träning med flexband är roligt och stärker armar, axlar, skuldra och rygg. En total kroppsträning från topp till tå!

 

08.30 Frukost och utcheckning

09.30-11.30 Aktivitet

ISSKULPTERING

Gör som konstnärerna på ICEHOTEL, skapa din egen isskulptur av is från Torne älv.

Gå en snabbkurs i isskulptering, ett måste när du är på ICEHOTEL. Kursen börjar med att instruktören berättar om den kristallklara isen som är skördad från Torne älv. Sedan får du en introduktion i hur verktygen används, ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och isen ta form. Ta chansen att skapa din egen isskulptur av den rena naturisen – något många konstnärer drömmer om.

 

12.00 Round up lunch

ICEHOTEL Wellness Weekend avslutas med gemensam lunch och träff där vi knyter ihop helgen och samlar våra tankar kring träningen, aktiviteterna och våra upplevelser. Du får nycklar till hur du kan fortsätta med din wellness även när du kommit hem.

13.15/ 14.15 Transfer till flygplatsen

NORWEGIAN kl.14.25 /SAS 15.35


Om träningspassen

Vad är Pilates?

Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Man arbetar efter fem grundprinciper för att göra träningen så säker och effektiv som möjligt. Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner.

Pilatesträningens främsta fördelar:

 • Säker och effektiv träning.
 • Förbättrar balans, koordination och hållning.
 • Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.
 • Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).
 • Framgångsrik som rehabilitering efter skador

Vad är Garuda?

Garuda är en träningsform inspirerad av yoga, pilates, dans & chi gong. Träningen innehåller enkla rörelser som gradvis byggs på till längre serier. Fokus ligger på att röra sig i olika tempo, rytm och med stor variation; sittande, stående och i liggande positioner. Tekniken innehåller vridningar, sidoböjningar och stretch där målet är att släppa på onödiga spänningar i kroppen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Garudaträningens främsta fördelar:

 • Ökad rörlighet, flexibilitet & koordination
 • Förbättrad andning och cirkulation.
 • Balanserar styrka och smidighet.
 • Formar kroppen och förebygger skador ( så att du klarar av fysiska utmaningar bättre).
 • Ger rörelseglädje!

Om tränarna:

Jasmin Salhi

Jasmin är personlig tränare och instruktör i pilates, garuda och barre med bakgrund i dans, teater och artisteri. Hon är en driven entreprenör med stor passion för träning och hälsa och driver tillsammans med Linda Ahlgren träningsstudion Pilates Complete.
Hennes kall är att leda sina klienter till ökad kroppsmedvetenhet och då även till en bättre hållning, en stark och flexibel kropp som är i balans. Träningen skall kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp.

Linda Ahlgren

Linda är tränare och inspiratör inom pilates, garuda och yoga. Hon har sin bakgrund inom dans och idrott och inspireras av kroppens fantastiska kapacitet till förändring. Linda jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige och utvecklar kreativa träningsprogram för både företag och privatpersoner. Äger och driver Pilates Complete tillsammans med Jasmin Salhi.

Pilates Complete drivs av Jasmin Salhi & Linda Ahlgren. Det är en unik träningsstudio med vacker och inspirerande miljö i centrala Göteborg som erbjuder variationsrik gruppträning, kvalitativ personlig träning och spännande kurser i pilates, yoga, garuda och barre. www.pilatescomplete.se

Se även ICEHOTELL Wellness Week tillsammans med Magnus Ringberg 1-7 oktober 2018.

För mer information och bokning läs här eller kontakta ICEHOTEL via:

Mail: info@icehotel.com
Telefon: 0980-66899 vardagar 09:00-16:00