Global Yoga Power- workshop

IMG_7471

Helgens Global Yoga Power – Personlig Träning har varit intensiv och givande!

18 instruktörer från hela Sverige och Norge är nu djupt förkovrade och fulladdade med inspiration och ny kunskap. Kommande 6 veckor jobbar de nu med hemuppgifter, egen praktisering och studier innan de är licenserade. Det är en tuff resa men alla är vi överens om att det är värt det. Som Karin Boye skrev – visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle våren annars tveka?

FullSizeRender

Posted in Personlig Träning, Pilates Complete, Utbildning & Workshops, workshop, Yoga | Lämna en kommentar

Sista chansen att vara med på Mindfulness med Karolina Ekman!

Sista anmälningsdag 7 februari!

2015.10 - 39. pilates complete bildbyrån samantha lutar sig bak i soffan

Denna vår bjuder vi in till många sköna kurser. Just denna Mindfulnesskurs är en NYHET! hos oss, det är en unik kurs om fyra tillfällen som på ett inspirerande sätt ger dig en god grund och hjälper dig att komma igång med din egen Mindfulnessträning. Kurstillfällena varvar övningar i Mindfulness med teori och givande diskussioner. Mellan träffarna övar du på egen hand med hjälp av kursmaterialet och tar med dig eventuella tankar, frågor och funderingar till träffarna. På så sätt befästs nya synvinklar och värderingar –tankegrunder till ett lyckligare levande.

Om Mindfulness: Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande över det som har hänt och det som kanske kommer att hända. Träning i medveten närvaro ökar vår förmåga att vara närvarande i det som sker just i denna stund. Närvarande med våra tankar, känslor, kroppsliga förnimmelser och sinnen. Träningen förbättrar också vår förmåga att uppmärksamma det som sker i vår omgivning och hjälper oss att reagera och svara adekvat, med medkänsla och klarsynthet. Vi får även ett förbättrat fokus, vilket bidrar till ökad produktivitet, prestation och kreativitet. Avslutningsvis så stärker träning i mindfulness vårt immunförsvar, möjliggör en effektivare återhämtning och bidrar till en bättre balans, lycka och harmoni i livet.

Kursstart: V 6, Torsdag 11 februari  kl. 19.15 (kurstillfällen 11/2, 25/2, 3/3, 17/3)
Längd: 4 tillfällen á 90 min.
Instruktör: Karolina Ekman

Pris: 2500 kr + kursmaterial 245 kr

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. OBS! SENAST SÖNDAG 7/2!

Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Foto: Vegafoto

Posted in Mindfulness, Pilates Complete | Lämna en kommentar

Rapport från STOTT PILATES-instruktörsutbildning i Toronto!

Just nu är en av våra medlemmar ; Alina Arcari i Toronto och utbildar sig till pilatesinstruktör under några månader. Vi kommer att få följa henne då och då under utbildningen gång. Såhär skriver hon efter en vecka!

Nu är första veckan avklarad och det känns bra men överväldigande (framförallt med anatomin och att allt dessutom är på engelska). Hoppas jag snart kommer in i det tänket. Hittills har vi gått igenom de fem grundprinciperna, warm up och några av ”the exercises” (ab prep till half roll back) i matwork manualen. Jag har även lagt märke till vilken fantastisk grund ni har gett mig (och alla andra som tränar hos er).  

Dagarna är fem timmar långa, så vi går 10-15 (med en timmes lunch). De två första timmarna går vår training instructor igenom dagens arbete och de två sista timmarna ska vi träna på varandra. Tisdagar är anatomi dagar, så då är det 4 h anatomi. Utöver det är det observation hours, practice teaching och physical review timmar som ska fyllas (och även läxor). 

Hälsningar från Alina

 

IMG_7099

Posted in Pilates Complete, Pilatesmaskiner | Lämna en kommentar

Följ med Pilates Complete på en tvådagars träningsweekend i vacker slottsmiljö!

pilates thorskogsslott

Skäm bort Er ordentligt genom att varva ner i härlig historisk slottsmiljö med vandringsleder i trolsk urskog. Slottet är omgivet av den unika Engelska parken. Här erbjuds avkoppling för både kropp, själ, gom och öga. På slottet njuter våra gäster av känslan av lyx & flärd.

Pilates Complete är en unik träningsstudio i centrala Göteborg vars ambition är att erbjuda den mest kvalitativa pilatesträningen på marknaden. Ägarna Jasmin Salhi & Linda Erlandsson har tränat, undervisat och levt pilates i mer än 15 år och de älskar att sprida sin pilatespassion till alla som vill lyssna, lära & träna. Tillsammans med Thorskogs slott har de tagit fram en helg med det de älskar mest; passionerad pilatesträning i vacker miljö med god mat!

PILATES COMPLETE på Thorskogs slott – två dagar för dig som tränar eller är nyfiken på den fantastiska träningsmetoden pilates!

Fredag 13 maj
15.00-16.00 Föreläsning & fika – ”Varför pilates?

” Vad är pilates, varför är träningsmetoden så bra & hur kan den hjälpa dig? Här får du svaret på dina frågor.

16.15-17.30 Träning – ”Matwork flow”

En skön pilatesklass där vi tränar styrka, stabilitet & rörlighet i alla plan. Kroppens stelheter försvinner med pilatesövningar skapade för att balansera upp kroppen igen. En perfekt start på helgen!

19.30 – Tvårätters middag

Serveras i slottets salonger.

Övernattning i slottet

Lördag 14 maj
08.30-10.00 Slottsfrukost.

10.00-11.30 Workshop – ”Balance training”

Balans & stabilitet är pilatesteknikens signum och på den här 90 min. workshopen övar vi upp vår balans på ett flera olika sätt. Vad sitter i huvudet och vad sitter i kroppen? Fokus ligger på att få kontakt med de djupa stabiliserande musklerna i kroppen och med det få en bättre kroppskontroll, placering och teknik.

12.00-13.00 Lunchsallad

13.30-14.30 Träning – ” Sculpt & tone”

Pilatesklass med redskapet Flexband som ökar intensiteten i träningen och tonar musklerna på ett effektivt sätt. Uppnå optimala resultat för hela kroppen med mer utmanande övningar!

14.30-15.00 Avslut med gott tilltugg.

Vi samlar våra tankar & erfarenheter från helgen tillsammans.

De sista gästerna tar farväl av Thorskogs Slott och vi hoppas att Er vistelse varit minnesrik.
Datum: 13-14 maj

Instruktörer: Jasmin Salhi & Linda Erlandsson

Pris: 2695 kr per person med boende på slottet. Varmt välkomna!

BOKNING:

info@thorskogsslott.se
+46 (0) 520 – 66 10 00

www.thorskogsslott.se

_MG_3261

Foto: Thorskogs slott och Vegafoto

Posted in Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bilder från kvällens medlemsevent med Lululemon & Magnus Hagström!

Vilken underbar eventkväll vi har haft tillsammans med Lululemon på studion idag! Först en meditationsworkshop där vi satte våra drömmar, mål och planer 10 år framåt! Sedan en svettig glädjeklass i SOMA med Magnus Hagström! Alla deltagare bjöds också på en fin present från Lululemon – sköna tights och härlig tröja! Tack alla för att ni kom<3

Pure love!

Linda & Jasmin

IMG_8710

IMG_8708IMG_8724 IMG_8732

IMG_3010 IMG_3017

Posted in Lululemon, SOMA | Lämna en kommentar