Ny Pilates Wheel workshop

På tisdag 20 februari kör vi uppföljaren till förra årets succé-workshop i Pilates Wheel!

På denna nyskapade pilatesworkshop tränar vi pilates med hjulet på ett lekfullt och kreativt sätt. Vi går igenom pilatesövningar med fokus på balans och stabilitet. Övningar som Single leg stretch, Unilateral lunges och Oblique side bends utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen. Med hjälp av hjulet kommer du också åt större öppningar över bröst, höfter och ben och kan släppa anspänningen i tighta muskler på ett effektivt sätt.

Pilatesträning med hjulet passar lika bra för nybörjare som vana pilatesutövare, lika bra för yogis som pilatesälskare. Inga förkunskaper krävs.

Alternativ:

I priset 1150 kr ingår 90 min. workshop, en egen manual och ett vackert designhjul hem; Mandala Black från Yoga Design Lab. Med detta kan du fortsätta din Pilateswheel-träning på egen hand efter workshopen.

I priset 750 kr ingår 90 min. workshop och en egen manual. Väljer du detta alternativ behöver du ta med ditt eget hjul att träna med på workshopen.

För bokning och mer info klicka här

Feel good vibes inför Alla hjärtans dag!

Inför alla hjärtans dag på onsdag ger vi alla som bokar våra februari-workshops en av våra egna Pilates makes me complete – tröjor!

Våra egna tröjor är hållbara på alla sätt det tänkas kan. Det handlar om social hållbarhet såväl som miljömässig sådan. Vi får feel good vibes av tanken på att minimera utsläpp av gifter i naturen såväl som att se till att du som ska bära plagget inte får i dig några farliga ämnen via huden. Visste du att det rekommenderas att plagg som inte är ekologiskt märkta tvättas minst 2 ggr innan de används? Så behandlade är plagg idag. Dessa tröjor är inte det.

När du köper den här tröjan så försäkrar du dig om att hela produktionskedjan skett på det mest hållbara sättet. Tröjorna vi trycker på är märkta med Fair Wear Foundations label. Det betyder att de är säkrade från barnarbete och att alla arbetare får ok avtal, säkra förhållanden att jobba i och en levnadslön. De flesta textilarbetare jobbar med en minimilön som är det lagen kräver, men som inte räcker till det mest grundläggande i livet. Tröjorna är också PETA-approved vilket betyder att inga djur kommit till skada vid produktionen. Våra tröjor hjälper till att se till att arbetarna får en fair lön helt enkelt. Innehållet i tröjorna är ekologisk bomull och hållbart framställd bambu. Kort sagt – hela processen av produktion är transparent och kontrollerad så att bara de bästa förutsättningarna ska existera.
Tröjorna trycks sedan hos MERA profil & Reklam som är det enda företaget i Sverige med certifieringen “Bra miljöval”. De använder ett screentryck utan plast.

Så, snälla mot miljön, snälla mot de som tillverkat dem – och, snälla mot dig.
Det kan vara skönt att veta att arbetare har det bra, att deras barn får gå i skolan, att de som jobbar på plantager slipper jobba i giftig miljö, att utsläppen av giftiga ämnen minskas. Bättre kärlekspresent kan vi inte tänka oss <3

Löpning, pilates, powerwalks & squats över Poseidon!

Telegraf arrangerar många fina event över hela världen och vi har haft äran att jobba tillsammans med dem vid flera tillfällen. Den här veckan har vi tränat en säljkår med pannben gjort av stål! Löpning & powerwalks fick inleda deras långa konferensdagar – en perfekt start för att få både kropp och knopp att vara på topp under hela dagen!

Vill du också komma till oss eller vill att vi kommer till er och tar hand om din personal? Klicka på länken HÄR! och se vad vi kan erbjuda, eller maila oss så skickar vi ett förslag på det bästa upplägget för er!

Låt oss sprida Pilates power till fler!

Personlig träning som friskvård!

Äntligen räknas Personlig Träning som friskvård! Det står nu klart att Personlig träning kommer vara möjligt att köpa med det friskvårdsbidrag anställda kan få från sin arbetsgivare. De nya reglerna gäller sedan den 1 januari 2018. Det betyder att du som vill komma igång med Personlig Träning i Pilates, Garuda eller Yoga/Yogawings hos oss på Pilates Complete har möjlighet att använda ditt friskvårdsbidrag till detta samt till den introduktion med Personlig Tränare som du startar igång med för att komma igång med din träning hos oss.

Vi erbjuder Personlig träning i Pilates, Garuda och Yoga Vi på Pilates Complete sätter stort värde vid kvalitativ träning. Personlig träning ger dig nya möjligheter då träningen anpassas enbart efter dina behov och din målsättning. Vi lägger tillsammans med dig upp en plan och du får individuella råd samt ett skräddarsytt träningsprogram. Din Personliga tränare vägleder, stödjer och uppmuntrar dig att våga utmana dig själv och nå din fulla potential. Få ut maximalt av din träning och nå dina mål på ett snabbare och effektivare sätt! Investera i dig själv genom Personlig träning så hjälper vi dig att förbättra din teknik och få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.

Foto: Vegafoto

Nu är bokningen öppen för Complete Moves & Garuda Inspiration Day 2018!

Äntligen har vi öppnat bokningen för Complete Moves & Garuda Inspiration Day 2018!
Som vanligt är det begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Vi ser fram emot två fantastiska dagar tillsammans med er på Pilates Complete. Varmt välkomna!

Complete Moves 26 Maj
Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dag ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios. Kom och träna, svettas, skratta och inspireras tillsammans med Linda, Jasmin och Magnus.

Reformer
Allsidig och fantastisk träning för hela dig. Bli utmanad och taggad av Linda och Jasmin i deras signatur reformer-klass. Världsklass.

Yoga
Magnus yogasekvenser är populära och uppskattade av många yogalärare. Hans upplägg med kunskap i rörelseanalys ger dig aktiv kontroll och en balanserad yogapraktik.

Garuda
Låt dig stärkas av en energifylld team-klass där Linda, Jasmin och Magnus undervisar en garuda matwork. Steg för steg bygger du upp tekniken med precision och förståelse.

Schema:

14:30-15:45 class 1: yoga eller reformer
16:00-17:15 class 2: yoga eller reformer
17:30-18:30 class 3: garuda matwork

Bokning:
http://www.pilatescomplete.se/event/complete-moves/

Garuda Inspiration Day 27 maj 2018
För sjätte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda.

Schema:
09:30-12:30 garuda barre workshop
12:30-13:30 paus
13:30-14:30 garuda bricks
14:45-16:00 garuda standing

Workshop- bands & barre
Lär dig mer om garudatekniken, i barre och bands, i en nära och personlig workshop med James.
Vid barren kan man använda tryck och drag från överkroppen som skapar möjlighet för förlängning
till övriga delar i kroppen. Banden används för att utmana styrkan och stabiliteten. Ta del av James kreativa
och unika övningsbank.

Klass -Bricks/blocks
Yogablocken integreras i garudatekniken och du får skapa kontakt med muskler som du aldrig känt eller inte använt på
länge. Perfekt för dig som också utövar yoga.

Klass -Matwork standing
Stående, svepande och flödande sekvenser. James signaturklass som har inspirerat tränare och deltagare över hela världen.

Bokning:
http://www.pilatescomplete.se/event/garuda-inspiration-day-2018/

Botanisera bland vårens inspirerande workshop

Pilates-wheel, Känslo-workshop, Pilates för löpare och mycket mer! Vårvinterns workshops ligger nu uppe på vår hemsida, titta in HÄR! och inspireras, dröm dig bort till din toppform och bläddra igenom din kalender för att se vilka datum som passar dig att delta.

Hoppas att vi ses på en eller flera av våra inspirationsboosts de närmaste månaderna!

Foto: Vegafoto

Nyhet! Mer Garuda på studion tillsammans med Clara

Garuda är en väldigt fin träningsmetod som tränar hela dig. Syftet är inte att göra dig så stark som möjligt utan snarare så rörlig och elastisk som det går. Med nyfunnen mjukhet i kroppen kommer du att märka att du också kan lyfta tyngre och orkar röra dig längre än tidigare trots att du inte tränat specifik styrketräning eller konditionsträning. Garudaträningen varieras med olika redskap och maskiner men framförallt utförs övningarna med olika belastning i olika tempon och rytmer, i olika positioner och riktningar vilket gör att din kropp blir anpassningsbar och klarar av nya utmaningar utan att du får ont eller blir stel.

Vill du träna Garuda hos oss så kan du välja mellan att gå på klass, kurs eller personlig träning. Clara Dymén är ny i team pilates complete men har jobbat med garuda länge. Hon undervisar personlig träning i garudamaskinen på torsdagförmiddagar och även garudakursen som startar på söndag. Clara håller en del garudaklasser på gruppträningsschemat, exempelvis den extrainsatta klassen kl 13.00 nu på söndag.

Känner du dig nyfiken? Tveka inte, garuda är för alla.

Läs mer nedan eller hör av dig till oss med frågor om garudatekniken eller specifikt träningsupplägg. Lättast når du oss via mail: info@pilatescomplete.se

Läs mer om: Garuda KURS
Läs mer om: Garuda PT
Läs mer om: Garuda KLASS

Träna hos oss varje söndag!

Ni är många som vill träna hos oss på helgerna, det är vi väldigt glada för och för att fler av er ska få träna på de träningsformer som inte finns på så många ställen utöver Pilates Complete har vi lagt in Reformer & Garudakurser under 8 veckor med start nu på söndag.

På Garudakursen får du utforska stora delar av Garudans fantastiska värld. Du kommer att jobba med den egna kroppen i stående, sittande och liggande sekvenser (Garuda Matwork Seated & Standing ) men även med inslag från Garuda Graha (yogablock), Garuda Barre och Garuda Chakra (foamroller) för mer variation och intensitet. Garudametoden bygger på rytm, flöde och variation. Kroppen ges möjlighet att hitta både expansion och centrering

På reformerkursen får du träna med den fantastiska pilatesmaskinen SPX Max Reformer. Den här kursen passar både dig som tränat pilates länge men som kanske aldrig testat maskinerna, och dig som är helt nybörjare. Fokus ligger på att forma om och stärka upp kroppen med grundläggande STOTT PILATES® övningar.

Övningarna utförs både sittande, liggande och stående och kan varieras i oändlighet. Reformermaskinen är en kombinationsmaskin med rörliga enheter, den kan både hjälpa till att förenkla övningar när det behövs genom fjädrat motstånd men kan också utmana styrkan i hela kroppen genom tyngre belastning. Optimal styrke-, stabilitets- och rörlighetsträning för både atleter och ovana utövare. Pilatesträning när den är som allra roligast helt enkelt.

Vill du vara med på någon av kurserna?
Maila oss eller boka plats HÄR senast i morgon onsdag den 24 januari.

Foto: Vegafoto

I morgon startar Gravid & mammabebis pilates!

Nu är det dags igen! I morgon startar våra mysigaste kurser i gravidpilates och mammabebispilates, två av våra mest populära kurser som är lika mysiga som superbra. Just under den här perioden i början av mammalivet är det extra mycket värt att få guidning, råd och tips om hur man bör träna både före och efter graviditeten.

Skulle du vilja vara med på någon av kurserna så har vi några få platser kvar på båda;
Mammabebis kl 10.30
Gravid pilates kl 18.15

Hör av dig till oss eller boka din plats här för:
GRAVID
MAMMA

Foto: Vegafoto

Januarikampanj! Träna pilates hela våren för 2995 kr

Träna på våra gruppträningsklasser hela våren för endast 2995 kr!

Unikt Grupptränings-erbjudande hela januari! Från och med måndagen den 8 januari har du möjlighet att teckna gruppträning för endast 2995 kr. (ord. pris 4290 kr).

Januarikampanjen gäller 20180108-20180131 vid tecknande av Gruppträning from 20180115 tom 20180701 (Våren 2018). Endast 1 erbjudande/ person. Januarikampanjen kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gruppträningen gäller endast den angivna perioden och kan ej ändras.
Alla som tränar på Pilates Complete är medlemmar. Pilates Complete Medlemskap är obligatoriskt (995 kr) och tillkommer vid tecknande av Januarikampanj om medlemskap inte redan innehas. Pilates Complete Medlemskap (995 kr) inklusive 55 min. personlig Introduktion med hälsoprofil, hållningsanalys, tester samt genomgång av STOTT PILATES 5 grundprinciper.

För att ta del av kampanjen besök oss på vår Prova-på-vecka v 2, Öppet Hus söndag den 14 januari kl. 12-16 eller anmäl dig via formuläret nedan med faktureringsuppgifter samt personnummer. Tecknande av Januarikampanj är bindande. Faktura för Januarikampanj mailas med 10 dagars betalningsvillkor.

Läs mer om Gruppträning och schema här!
Läs mer om Pilates Complete Medlemskap här!

Foto: Vegafoto