Pilatespassionerad träning för en starkare smidigare och mer välbalanserad kropp!

I söndags ägnade vi fyra timmar till pilates i alla former under eventet ”Pilates passion”. Som de passionerade pilatesentusiaster vi alla är på Pilates Complete vill vi kunna en hel del om kroppen, självklart som instruktörer men också som utövare. Ex. kan kunskapen om var muskler fäster få dig som utövare att förstå vilka hävstänger vi arbetar med, hur benstrukturen påverkar din hållning mm Om man som pilatesutövare vet mer om kroppen så kan man visualisera vad som händer när man tränar och det blir på så vis lättare att träna ”rätt”.

single leg lift pilates complete

Utan grundläggande kunskap om hur kroppen fungerar härmar du det du ser utan att förstå varför eller hur du gör det. Med mer kunskap om kroppen rör du dig med en annan förståelse och respekt för dig själv och de begränsningar du kanske känner.

boll boll2

Många kallar pilates för intelligent träning som ger exceptionella resultat! Man arbetar väldigt noggrant och det viktigaste är hur man håller kroppen och att man andas på rätt sätt, inte hur långt man kommer i en rörelse, hur mycket vikt man lägger på eller hur många repetitioner man gör.

STOTT PILATES som vi på Pilates Complete jobbar mest med har 5 grundprinciper som ligger till grund för träningen. Man kan se det som 5 redskap som man kan använda för att få ut maximalt av sin träning och kunna hålla kroppen  och alla leder i en neutral position.

Anledningen till att vi pilatesinstruktörer är så noggranna med grundprinciperna och hur man ska placera kroppen är inte för att du ska ha en så snygg hållning som möjligt ( det är en positiv bieffekt), nej vi söker efter en placering där alla leder är i sitt perfekta neutrala läge så kan alla muskler arbeta funktionellt och på allra bästa sätt. Detta leder till att alla övningar blir så effektiva som möjligt och det ger ett snabbare resultat och framförallt en säkrare träning  där man undviker snedställningar, överbelastningar vilket många gånger leder till smärta eller skador– intelligent träning helt enkelt.

STOTT PILATES fem principerna är andning, bäckenets placering, bröstkorgens placering, skulderbladens rörelse och stabilisering samt huvudets och nackens placering – alla grundprinciper ska utföras tillsammans för att nå bästa resultat.

Dessa grundprinciperna är något som man egentligen kan använda sig av i all träning, Om man har lärt sig dessa grundprinciper och tränat pilates ett tag så att de sitter någorlunda naturligt så håller man faktiskt kroppen på det här sättet även när man utför andra rörelser som att gå, stå, sitta eller träna andra träningsformer. När tekniken sitter kan man välja att fokusera mer på den mentala aspekten under träningen, och framförallt upptäcka att man orkar mycket mera och blir uthålligare även i sin vardag.

Inte helt fel eller hur?

duo pilates complete

Tack alla ni som deltog i vår workshopdag ”Pilates passion”!

Posted in Events, Flexband, Föreläsningar, Pilates, Pilates Complete, Pilatesboll, workshop | Lämna en kommentar

Har du använt ditt friskvårdsbidrag för 2015?

samantha och matta

Har du ännu inte nyttjat ditt friskvårdsbidrag för 2015? Eller får du friskvårdskuponger från ditt arbete som ligger outnyttjade så kan du använda dem hos oss på Pilates Complete! Det är inte för sent! Du kan använda dem till vår gruppträning, kurs eller workshop!

Träna hos oss

Pilates Complete är en unik träningsstudio i Göteborg. Den enda i sitt slag som erbjuder komplett pilatesträning och Garuda med både maskiner och redskap. Vi erbjuder även kurser i Pilates, Yoga, Yogawings, Mindfulness och specialkurser för dig som är gravid eller precis fått barn.

Hos oss möter du likasinnade, hämtar inspiration, får livsglädje och fyller på med ny energi!

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic03

Passa på att boka din introduktion under december månad och kom igång med din träning redan innan jul!  Under introduktionen träffar du en av våra Personliga Tränare där hälsoprofil, hållningsanalys samt tester och genomgång av pilatesteknikens grundprinciper ingår för att hitta det bästa träningsupplägget just för dig.

För mer information eller frågor maila oss på info@pilatescomplete.se så hjälper vi dig att komma igång med din träning!

 

Foto: Vegafoto

 

Posted in Garuda, Gruppträning, Pilates, Pilates Complete, Yoga | Lämna en kommentar

Bilder från helgens Cecs-workshop med Carita Lesche

I helgen har STOTT PILATES-instruktörer från Sverige och Norge varit hos oss och vidareutbildat sig i nya matwork-sekvenser. Varje år måste alla licenserade STOTT PILATES-tränare vidareutbilda sig för att behålla sin licens och denna gång var det dags för intervallträning och atletisk pilates.

Vill du träna efter de senaste rönen – kom på våra matworkklasser fram till jul!

pilates complete

a - kopia  b - kopia c d - kopia  e f    i j

 

Posted in Okategoriserade | Lämna en kommentar

För bra för att vara sant?

pilates complete göteborg Pilatesträning är en perfekt träningsmetod att komplettera din andra träning med. Pilates kan hjälpa dig att ex. ta dig vidare till nya nivåer när du utövar yoga, hjälpa dig att bli smärtfr- från ryggproblemi, göra dig rörligare om du känner dig stel på baksida lår, hjälpa dig att förbättra ditt löpsteg & din golfsving, få dig att slappna av i dina spända axlar och mycket mer! Det låter som en universalmetod och nästan för bra för att vara sant – kan det verkligen vara så?

I pilates utgår vi alltid från bäckenets position. Ett stabilt bäcken kommer från en aktiv bål och bäckenbottsmuskulatur, ett balanserat bäcken stöttar ländryggen och ger benen och fötterna sin rätta linjerna och position. Ett ostabilt bäcken visar sig både på ryggrad, nacke och ben. Obalanser kring bäckenet skapar dysfunktionella rörelsemönster som resulterar i onödiga spänningar och i förlängningen stelhet och smärta.

Vill du veta mer om pilates och varför det är så bra? Då ska du komma på vår workshop – Pilates Passion med Linda & Jasmin på söndag!

Datum: Söndag 22/11 kl 13-17

Bokning: info@pilatescomplete.se

Pris: 950 kr

 

Foto: Vegafoto

Posted in Föreläsning, Pilates, Pilates Complete | Lämna en kommentar

Sista chansen till att boka plats på vår Pilates Passion- workshop på söndag

2015.10 - 34. pilates complete bildbyrån sitter i fönstret

En djupdykning i Pilatesteknikens värld med föreläsningar, klasser och pilatesprat!

Vi har tagit fram en dag fylld av det vi älskar mest – passionerad pilatesträning! En workshopdag för dig som tränar, instruerar eller är nyfiken på den fantastiska träningsmetoden pilates!

13.00-14.00 Klass: Stay neutral – Stärkande och uppbyggande klass
med pilatespositioner för perfekt placering och precision.

Paus & pilatesprat

14.15-15.00 Föreläsning: Vad är pilates? Historien bakom pilates och
teknikens utveckling och framväxt över hela världen.

Paus & pilatesprat

15.15-16.15 Klass: Pilates power passion – En riktig genomkörare med
kraft och flöde!

Paus & pilatesprat

16.30-17.00 Föreläsning: Hur kan pilates hjälpa mig? På den här
föreläsningen går vi djupare in i varför pilatesträning är så bra!

Datum: Söndag den 22 november kl. 13.00 -17.00

Instruktör: Jasmin Salhi, Linda Erlandsson

Pris: 950 kr

Bokning: info@pilatescomplete.se

Foto: Vegafoto

Posted in Okategoriserade | Lämna en kommentar