Cecs workshop för pilatesinstruktörer 15 september

Pilatesmetoden är ständigt i utveckling. Det kommer nya redskap och ny kunskap om träning. Stockholm Pilates Center erbjuder löpande olika typer av workshops riktade mot olika målgrupper t ex privatpersoner och sjukgymnaster. Lördag den 15 september kommer Carita Lesche till oss och Göteborg!

Workshopsen är i första hand i fortbildningssyfte för redan utbildade Pilatesinstruktörer som vill få mer kunskap och inspiration både inom träningsmetoden och senaste rön gällande träning. De kvalificerar också till STOTT PILATES® CEC’s.

Kommande workshops 2018:
Total Barre Amplified, Göteborg 15/9, 10:00-14:30
Fitness Circle® Challenge, Göteborg 15/9, 15:30-17:30

 

Läs mer här och boka din plats senast nu på torsdag den 23e augusti.

 

Foto: Vegafoto

Morning flight med Milla

I höst bjuder vi på fyra härliga specialklasser i Yogawings! Första onsdagen i månaden kan du boka in dig på “Morning flight” – flygande yoga-klass med Milla Floryd.

Höstens första klass är:

Sunshine Flow – Flying Surya Namaskara. Come to salute the sun and flow in different ways thru the air.

Datum: Onsdag 5 september kl. 08.30 -09.30

Därefter följer klasser 3 oktober, 7 november och 5 december.

Pris: 300 kr/ klass

Yogawings, även kallad Anti Gravity-yoga eller Aerial yoga, utövas i  yogagunga som fäster i taket. I gungan utförs sedan olika fysiska yogapositioner som ger ökad styrka och mobilitet samt kan även ge läkande avlastning och avslappning  Klasserna är öppna för alla och du behöver ej ha tidigare erfarenhet ifrån yogawings.

Kom och flyg in dagen med Milla!

 

Boka en eller boka alla.Bokning sker via anmälningsformuläret HÄR!

Foto: Vegafoto

Hösterbjudande – PT & GT

Kicka igång höstens träning på Pilates Complete och ta en del av våra fina hösterbjudanden på gruppträning och personlig träning!

GRUPPTRÄNING

Teckna medlemskap och få en introduktion med hållningsanalys, tester, teknikgenomgång och rådgivning för endast 499 kr (ord. pris 995 kr) när du tecknar Gruppträning 12 mån  599 kr/mån eller Helår 6840 kr.

PERSONLIG TRÄNING

Teckna medlemskap inkl. introduktion med hållningsanalys, tester, teknikgenomgång och rådgivning samt 5 PT – tillfällen för 4995 kr (ord. pris 5720 kr).

Erbjudandet pågår tom 2018-08-31 och gäller endast nya medlemmar. Erbjudandet är personligt och kan ej överlåtas till annan person eller kombineras med andra erbjudanden. För att ta del av kampanjen besök oss på prova på-vecka,  Öppet Hus eller fyll i anmälningsformuläret nedan.

ÖPPET HUS SPECIALARE! Teckna något av våra hösterbjudanden under vårt Öppna Hus den 26 augusti kl 12-16 och få en fin Goodiebag!

 

Har du några frågor? Kontakta oss på info@pilatescomplete.se

 

 

Foto: Vegafoto

 

 

ICEHOTEL Wellness Weekend

Wow! Vilka fantastiska dagar vi upplevde tillsammans med våra deltagare på ICEHOTEL Wellness Weekend i början av juli.

Fyra dagar fullspäckade med pilates och garudaträning, aktiviteter som basturitual, vandring, forsränning och isskulptering. Helgen bjöd på stora kontraster med kall natt i ICEHOTELS fantastiska konstsviter, varma bastubad, uppfriskande bad i Torne älv, värmande träningspass, kylande isskulptering, svettig löprunda mm.

En makalös upplevelse med natur, fantastisk mat. Vi har njutit fullt ut av Wellness!

 

Vill du också njuta av Wellness tillsammans med oss ? Den första veckan i oktober åker vi tillbaka för en hel veckas Wellness tillsammans med Magnus Ringberg. Läs mer om den resan här!

 

Foto: Vegafoto

 

 

 

Pilates Wheel sommarkurs med start nästa vecka

Pilates Complete Summerboost är sommarens bästa injektion. Alla sommarkurser sträcker sig över fyra dagar, måndag till torsdag och är skapade för att du ska få träna med glädje, variation och lekfullhet för bästa möjliga effekt. Den här veckan får du prova på att träna pilates med yogahjulet.

På denna kurs får du träna pilates på ett lekfullt och kreativt sätt med hjulet. Pilatesövningar på hjulet utmanar utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen. Om du tidigare tränat med balansredskap som boll, foamroller eller wobblies blir Pilates Wheel ett nytt sätt att utmana din balans och stabilitet. Med hjälp av hjulet kommer du också åt större öppningar över axlar, bröst, höfter och ben och kan släppa anspänningen i tighta muskler på ett effektivt sätt.

Pilates Wheel passar lika bra för nybörjare som vana pilatesutövare, lika bra för yogis som pilatesälskare. Inga förkunskaper krävs.

Dag 1 Introduktion till hjulet

Första mötet. Vi går igenom din positionering och hur du bäst placerar hjulet under din träning. Grundläggande uppvärmning med basala övningar för en och effektiv träning. Målet är att få kontroll genom alla rörelser och koordinera kroppen på bästa sätt för optimal form och resultat.

Dag 2 Core control

Andra dagen handlar om bålstyrka. Här utvecklar vi pilatesrepertoaren till en än mer utmanande övningsbank med större rörelseutslag, längre hävstänger och ensidigt belastande övningar. Magmusklerna får jobba ordentligt och du kommer garanterat att tänka på dagens träning när du vaknar nästa morgon.

Dag 3 Balance and stability

Dags att stå upp! Vi fortsätter programmet med stående övningar som utmanar din balans och stabilitet på hjulet. En rolig variation på de klassiska pilates- och yogaövningarna med stundtals riktigt utmanande benserier. Kursens peak-klass som involverar en del inversions och bygger uthållighetsstyrka både mentalt och fysiskt.

Dag 4 Soft release

Sista kursdagen släpper vi taget. Stora öppningar och välgörande stretch kombineras med mer dynamisk rörlighetsträning för en smidig, välbalanserad och bekväm kropp. Hjulets form hjälper dig att komma djupare in i positionerna och mjuka dig upp där det behövs som allra bäst! Ett riktigt avslappnade avslut på veckan.

Kursledare är Jasmin Salhi, Linda Ahlgren och Khristine Achacoso.

Jasmin och Linda driver och äger Pilates Complete där de verkar som tränare, inspiratörer och konsulter inom området träning och hälsa. Khristine Achacoso är en del av Team Pilates Complete och är liksom Jasmin och Linda fullt certifierad STOTT PILATES® instruktör med ett flertal workshops och vidareutbildningar i pilates.

Följande tider gäller: Måndag 13 augusti kl.19.30, Tisdag 14 augusti kl. 18.00 ,Onsdag 15 aug kl.19.30  samt Torsdag 16 aug kl.18.00.

Medtag eget yogahjul. För dig som inte har ett eget hjul, har du möjlighet att köpa ett vackert designhjul; Mandala Black från Yoga Design Lab. Pris: 749 kr.

Boka din plats här!

Öppet Hus 26 augusti kl 12-16

Vi bjuder in dig att besöka våra vackra träningslokaler på Kastellgatan 1 söndag den 26 augusti mellan kl.12-16.

Träffa vårt Team Pilates Complete med instruktörer, personliga tränare, kursledare och terapeuter.

Rådfråga om träning och behandlingar.

Testa personlig träning! Provträna i pilatesmaskiner i vår PT-studio.

Gratis prova på-klasser i reformer, pilates props och yogawings.

Utöver detta kan du teckna träning och ta del av vårt hösterbjudande samt tävla om fina vinster!

NYHET! Alla som tecknar träning under Öppet Hus-dagen får en fin goodiebag!

Missa inte vår Prova på-vecka med gratis prova på gruppträningsklasser 20-26 augusti för dig som inte tränat hos oss tidigare och som är nyfiken på våra pilates,garuda, yoga och barreklasser!

Prova-på-klasser denna dag är:
Klasserna öppnas för bokning den 19 augusti.
För att boka din plats på någon av våra provapå-klasser gå in här.

12:15
Reformer
45 min


13:15
Reformer Boost
45 min

14:15
Boll
45 min

15:15
Yogawings
45 min

Foto: Vegafoto

Därför är pilatesträning så unik – variationen är oändlig

Pilates är känd som en kontrollerad och välkoordinerad träning med fokus på precision och kontroll. Att justera kroppens rörelsemönster och vara uppmärksam på små detaljer gör en stor skillnad i det resultat man får och gör i förlängningen att kroppen förändras till det bättre. Man kommer åt de delar som inte är så starka eller rörliga och balanserar upp den svagaste länken som finns att hitta i kroppen för att göra den så välfungerande som möjligt.
Dels kan man förändra sättet man rör sig på och hållningen man har, men man kan också förbättra sin kondition och bygga starkare muskler te efter. Pilatesträningen bygger på några grundprinciper som styr hur man tränar, dvs var man hämtar kraften ifrån och var var slappnar av i rörelserna. De guidar oss också in i de rörelsebanor som är nyttiga för oss att röra oss igenom. Ofta sådana banor som vi är ovana vid.
I pilates varierar man tempo, rörelser, övningar och repetitioner, men en sak som man varierar mest är vilka redskap man tränar med. Små pilatesredskap som viktbollar, rullar och band förändrar vilken effekt man får av sitt träningsprogram. Ett relativt nytt redskap som kommer från yogan är hjulet. Vi har valt att kalla det för pilateswheel. Hjulet varierar pilateträningen så att den blir både mer lekfull och kreativ. Pilatesövningar på hjulet utmanar utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen. Om du tidigare tränat med balansredskap som boll, foamroller eller wobblies blir Pilates Wheel ett nytt sätt att utmana din balans och stabilitet. Med hjälp av hjulet kommer du också åt större öppningar över axlar, bröst, höfter och ben och kan släppa anspänningen i tighta muskler på ett effektivt sätt. Pilates Wheel passar lika bra för nybörjare som vana pilatesutövare, lika bra för yogis som pilatesälskare.

Vill du testa att träna pilates med hjulet startar sommarens sista kurs på måndag 13 augusti kl.19.30.
Läs mer om den här eller hör av dig till oss om du har frågor kring pilatesträning med hjul, band, ring, rulle eller ancle tubings! Variationen är oändling. Välkommen att variera din träning tillsammans med oss!

Välgörande onsdags-massage

Det finns få saker som är så välgörande som en massage! Vi skulle vilja skriva att det alltid är superskönt, men ibland gör det ju sådär gottont. Gottont är bra ändå, då vet man att det finns spänningar som släpper och att det kommer att känns skillnad i kroppen efteråt.

Nytt from denna månad är att vi erbjuder massage på onsdagar – från tidig morgon till sen kväll kan du boka en massage eller zonterapi med Melinda. Melinda är diplomerad medicinsk massör och reflexolog med lång erfarenhet att lösa upp blockeringar och få kroppens självläkande kraft att fungera igen.

Ett tips är att boka upp en stående tid precis som många gör med sin PT, fast kanske varannan vecka eller en gång i månaden. Tränar du hos oss på onsdagar rekommenderar vi att du tränar först och tar din behandling sen – då får du en riktig helrenovering. Har du möjlighet så lägg in en fri timme efteråt, det gör att du kan tillgodose dig all kärlek din kropp fått extra bra.

Läs mer och boka här!

Foto: Vegafoto

Pilates, Löpning, Yoga, Crossfit & Meditation en hel helg!

Den 8-9 september fylls Bananpiren av träning i alla former. Pilates, yoga, crossfit, löpning, meditation, föreläsningar och utställare inom allt som har med träning att göra!

Pilates Complete finns med både som utställare och som presentatörer. Vi vill visa bredden på modern pilatesträning, få fler att bli intresserade för träningsformen och få dem att upptäcka vad den har att ge.

Oavsett om du behöver bli rörligare, smidigare eller vill få en bättre hållning och ett friare rörelsemönster har pilatesträningen något för dig. Kom och besök oss i montern och boka plats på någon av våra eller våra fantatsiska tränarkollegors klasser under helgen.

Missa inte att använda koden PILATESCOMPLETE för att få 15% rebatt på priset. Om du bokar dig idag ( lägre pris innan 1 augusti) så blir det extra billigt!

Hoppas att vi ses där!

Se alla lärare som undervisar på festivalen här!
Se schemat här!
Boka plats här!

Dags att boka in höstens vidareutbildning!

Vi erbjuder PILATES WORKSHOPS I GÖTEBORG den 15 september.
Den här gången är det dags för Barre & Fitness circle

Total Barre Amplified, Göteborg 15/9, kl. 10:00-14:30

Barre workouts have the potential to be both vigorous and enjoyable. Bring the energy of music to a challenging workout brought to you by the Merrithew™ team. Built on the Total Barre® class template, this workout introduces elements of athletic conditioning and performance training to individual exercise segments of the full-body workout. Powerful music selections propel the intensity-driven routines to amplify the results and energize every participant.

Fitness Circle® Challenge, Göteborg 15/9, kl. 15:30-17:30
Inject energy and challenge into any Matwork routine with the versatile Fitness Circle® resistance ring. In this workshop, developed by the Merrithew™ team, you will learn how this popular exercise accessory can add targeted resistance and focus to both the upper and lower body. This invigorating workout guarantees to challenge strength, flexibility and core stability. Learn innovative cues and functional corrections to ensure safety and effectiveness.

Läs mer och boka dig HÄR!

Foto: Vegafoto