Nyhet på hemsidan – videos presenterar varje gruppträningsklass

Har du besökt vår nya hemsida? Nu har den inte bara en ny snygg design och nya krispiga bilder. Nu finns det också beskrivande videos för alla gruppträningsklasser!
Tanken är att du som är ny och inte riktigt vet vad alla spännande ord på gruppträningsschemat som “props”, “reformer” & “complete” betyder kan få hjälp att välja vilken klass du ska gå på. Du klickar enkelt på klassen du är intresserad av och tittar på videon.

För många är det fortfarande okänt hur varierad en modern pilatesträning kan vara. Vi har därför tagit hjälp av vår grymme inhouse fotograf Michael från Vegafoto med att dokumentera vår gruppträning. Som alltid så är det våra riktiga medlemmar du ser i filmerna. Vi vill visa dig hur vår gruppträning verkligen ser ut, inga inhyrda modeller som aldrig tränat pilates, utan starka, friska människor som älskar pilatesträning. Det är dem vi visar och det är dem du möter när du kommer till oss.

Så ta dig gärna några sekunder och titta igenom våra presentationsvideos, längre än så tar det inte. Vem vet, kanske blir även du blir överraskad över variationen vi erbjuder!?

Träna pilates hemma & på kontoret

Att träna pilates hemma är snabbt, enkelt och du kan välja att utföra din träning precis vilken tid du vill. Du behöver inte boka tid, gå utanför dörren eller ens sätta på dig träningskläder!
Just nu finns det nya pilatesvideos på Yogobe. Nyheter är bl.a. 30 min Pilates med Ministability ball, även kallad mördarbollen, och 10 min Office-pilates som du kan göra på kontoret när du behöver en paus.

Du vet väl att du kan träna helt gratis med oss och alla våra grymma kollegor (Johanna Andersson, Johanna Alvin, Matthew Griffiths, Milla Floryd, Monika Björn m.fl. m.fl.) på Yogobe en hel månad? Träna hemma med oss hur ofta du vill och bli starkare, smidigare & mer välbalanserad!

Klicka här för att läsa mer och börja träna med Team Yogobe på Sveriges mest kvalitativa onlineträning.

Träna Reformer hela helgen

Hur många är vi inte som önskar att vi hade en reformermaskin hemma i vardagsrummet? Då kunde man slänga sig i maskinen och träna så ofta man ville…

Är du en av oss som drömmer om ett eget träningsrum ( som faktiskt borde benämnas vardagsrum för det är där man hade varit alla dagar), med en cadillac, reformer och stabilitychair istället för soffbord, tv och soffa? Då kan du få Pilates Complete som ditt eget vardagsrum 23-24 & 30-31 september! Dessa två helger har vi en intensivkurs i den fantastiska pilatesmaskinen reformer. Tove kommer att guida dig igenom grunderna och vidare till fortsättnings-repertoaren under 2 h dessa lördagar och söndagar. Inte riktigt lika lyxigt som eget eget träningsrum, men nästan!

Läs mer om kursen här!

Foto: Vegafoto

Medlemsevent i oktober – matguidning med Hayley

Följ med Hayley på en lärorik tur i mataffären där du lär dig att hitta de bästa alternativen i mathyllan för en hälsosammare livsstil. Du får med dig en lista med vilka bra basprodukter du bör ha i ditt skafferi och vilka du ska undvika om du vill äta ren och näringsrik mat.

Turen går från Pilates Complete och tar sedan ca 60 minuter och guidas av vår Kost och wellnesscoach Hayley Cavicchiolo från Nourished Habits.

Du kan välja på två olika datum.

Tisdag 3 oktober eller tisdag 10 oktober kl. 18.00

Obs! Begränsat antal platser! Först till kvarn! Medlemseventet är kostnadsfritt för dig som är medlem och bokning görs via denna länk Medlemsevent.

 

Extrainsatta Pilatesteknik-klasser

Nu är  höstens gruppträningsschema igång! Och de flesta är tillbaka efter sommarlov och semesteruppehåll och då kan det vara bra att fräscha upp pilatestekniken inför höstens träning. För dig som är ny medlem hos oss på Pilates Complete är det ett perfekt tillfälle att fördjupa dig i grundprinciperna och pilatesteknik.

Du kan läsa mer om pilatestekink och de fem grundprinciperna här. 

Linda Lindqvist leder dig igenom denna extrainsatta teknikklass f med fokus på pilatesteknik,  STOTT PILATES fem grundprinciper och basövningar som ab prep, breaststroke, hundred m fl.

Extra insatta klasser med Pilatesteknik

onsdag 13 september kl. 19.30

onsdag 20 september kl. 19.30

Du bokar din plats här.

Garuda workshops med Jasmin & Linda i höst

Garuda kan tränas på många olika sätt och i höst har Jasmin och Linda två inspirationsworkshops i Garuda.

Först ut är Garuda Dhara med Linda den 27 september – en garuda workshop sittandes på stol. Det är ett riktigt skönt sätt att träna hela kroppen i alla dess riktningar och linjer på ett förenklat sätt. Trots att man sitter ner och tränar så är övningarna jobbigare än man tänker sig och man får arbeta ordentligt runt höfter, ben och bål. Ökad styrka, flexibilitet, kordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående utlovas.

Garudaworkshop nummer två är Garuda Foundation med Jasmin den 12 november, det är en grundläggande workshop i Garudatekniken med fokus på liggande övningar på golvet där alla övningar är skapade för att känna in kroppen och dess arkitektur samt skapa en öppen, stark och flexibel kropp. Workshopen passar både dig som aldrig tidigare provat och som är nyfiken på Garudatekniken men också dig som tränat Garuda längre och vill få en djupare förståelse för tekniken.

Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Garuda ger ny vitalitet, kraft och låter kroppen hitta expansion och centrering. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Inspireras tillsammans med oss i höst. Du bokar din plats på workshopsen här!

Foto: Per Norberg

Skön och välgörande Aromamassage

Från september kan du nu även boka en skön och välgörande aromamassage på Pilates Complete. Vår nya samarbetspartner Kristin Cavicchiolo  är certifierad Aromaterapeut och erbjuder avslappnande och mjuk massage för både kropp och ansikte.

“Under massagen använder jag eteriska oljor och skräddarsyr en blandning av oljor som passar just dig och ditt behov för dagen. De eteriska oljorna har flera välgörande och positiva egenskaper och absorberas snabbt in i huden. Aromamassage ger ofta en känsla av välbefinnande och har en utrensande effekt på kroppen, påverkar blodcirkulationen och kan stärka immunförsvaret.”

Varmt välkommen att boka din behandling!

Öppningserbjudande under september och oktober månad 15 % rabatt på 60 minuter aromamassage-behandling!

Aromamassage 60 min 595 kr   (ord.pris 700 kr)

Kontakt & bokning

Kristin Cavicchiolo – Senses Aromatherapy

0768 290 008

sensesaroma@gmail.com

Bokning kan göras lördag 9/9 samt 23/9  samt 7/10 och 21/10.

Heroica Life Popup-shop i studion i september

Efter gårdagens lyckade medlemsevent där vi hade äran att få besök av Kate från Heroica Life och Alex från Yuhme med efterföljande mingel, shopping och träningsprat så är vi taggade för månadens Popup-shop med Heroica Life-kläder.

I samband med vårt nya samarbete med Heroica Life kommer du att kunna shoppa träningskläder från Herocia Life på Pilates Complete under hela september. Heroica Life Popup-shop kommer att sälja olika sportkollektioner och märken varje vecka i september med träningsmärket Vie Active som start denna vecka. Kläderna går alltså endast att köpas i studion under respektive vecka.

Följande sportkollektioner finns i shopen:

4-10 september                Vie Active

11-17 september                Gibson Girl

18-24 september              Yoga Design Lab and Yuhme

25 sept – 1 oktober           Filippa K soft sport

Heroica Life inspirerar och stärker kvinnor genom träning och livsstil. Deras mål är att ge kvinnor möjligheten att få träningstips, de senaste premiumprodukterna och aktuella träningsevenemang, allt med en feminin touch.

Varmt välkommen in och prova, känna och klämma på kvalitativa, snygga och bekväma träningskläder! Om du vill träffa Kate från Heroica Life  för frågor eller annat kring märkena finns hon hos oss på Tisdagar kl. 18-19.15 och Fredagar 11.30-12.30.

Garuda Barre -nyhet på gruppträningsschemat

Höstens nyhet på vårt gruppträningsschema är Garuda Barre.

På våra Garudaklasser fokuserar vi på flöde, rytm och variation. Du lär dig grundläggande Garudateknik  och att hitta avslappning och precision i varje rörelse för ny vitalitet, kraft och ökad flexibilitet. På den här klassen som är en blandning av yoga, pilates och dans.  tränar vi med den egna kroppen samt använder redskapet Garuda Brick som ger en ökad intensitet och bättre form. Förutom dessa tekniker ingår nu även Garuda Barre. Garuda Barre är sköna, flödande garudasekvenser vid balettstången som kompletterar den mattbaserade träningen på golvet. Då Garudaträningen går ut på att hela tiden variera övningar för en elastisk kropp kommer klasserna ibland innehålla en liten del vid balettstången och ibland en hel klass med Garuda Barre.

Movement is our prayer!

Pilates Complete-Garuda from Pilates Complete on Vimeo.

NYHET! Medicinsk massage & zonterapi på Pilates Complete

Från och med september månad har vi en ny samarbetspartner i vårt fina behandlingsrum!

Varje söndag finns Massage- och Zonterapeut Melinda Buzas på plats för att ge djupgående behandlingar.Melinda är diplomerad medicinsk massör och reflexolog med lång erfarenhet och erbjuder behandlingar (massage och zonterapi) för varje kunds enskilda och specifika önskemål och behov.

Melinda om sina behandlingar:

“Mitt mål är att lösa upp blockeringar och få ditt energiflöde i balans för att få kroppens självläkande kraft att fungera. Genom behandlingen återställs därmed den normala funktionen i respektive organ och ger en förbättrad harmoni i både kropp och själ.”

Varmt välkommen att kontakta Melinda med förfrågningar och/eller din bokning på: 0707226882 eller melinda@adore.nu

Massage:
30 min – 350 kr

40 min – 450 kr

60 min – 600 kr

Zonterapi:
40 min – 500 kr

Lyx paket: 100 min (massage 60 min samt zonterapi 40 min) – 900 kr