Black Friday på Pilates Complete!

Pilates Complete goes black med pressade priser på pilatespower med stort P!

Påbörja dina julklappsinköp hos oss, när du under en enda dag kan köpa pilatestights, medlemskap, klippkort & personlig träning till oslagbara priser.
OBS! Håll utkik här och på sociala medier på fredag. Dessa erbjudanden gäller endast på fredag den 24 november och kan inte förbokas, reserveras eller efterbeställas.

Vi önskar dig en smart & stilsäker Black Friday-shopping!

Foto: Ronjoy Gogoi

Årets mysigaste event!

Som alltid firar vi in julhelgerna med ett riktigt mysigt glöggmys tillsammans med våra medlemmar! Vi önskar alla Pilates Complete -medlemmar varmt välkommen till december månads medlemsevent på Pilates Complete Fredag 1 december kl 17-19.

Du som varit medlem hos oss länge vet att just glöggmyset vill man inte missa! Du som är ny medlem bjuder vi in med extra värme till att komma och mysa med oss och lära känna och dina träningskompisar bättre.

Under glöggmyset hinner vi prata med varandra om vår pilatespassion, skratta och umgås. Kompletta pilatesnördar som vi är, ser vi fram emot att utmana dig i vårt årliga Pilatesquiz där du kan testa dina pilateskunskaper och vinna fina vinster. Vi presenterar vårens nyheter och premiäröppnar vår julshop där du kan handla dina klappar i stämningsfull miljö. Självklart har vi extra bra priser i shopen hela kvällen och bjuder på glögg och julgott!

Glittrande hälsningar, Jasmin & Linda med hela Team Pilates Complete

Klicka här för att boka plats för Dig och 1 vän senast 29 november.

Foto: Vegafoto

Hungerprojektet – den goda auktionen 2017

Vi är med och bidrar till Den Goda Auktionen! Mellan den 16–23 november har du möjlighet att buda på Pilates Complete Medlemskap och Gruppträning helår från oss i Den Goda Auktionen!

Var med och stöd Hungerprojektet – en värld utan hunger genom Den Gode auktionen 2017 som är en onlineauktion till förmån för Hungerprojektet. Här kan du göra en god gärning genom att buda på olika exklusiva upplevelser. Alla pengar från auktionen går till Hungerprojektets arbete att stärka kvinnor som bygger långsiktig och hållbar förändring för samhällena de lever i Afrika, Asien och Latinamerika!

Läs mer och följ auktionen här!

Månadens recept- Blomkål och macadamiasoppa med citron

Månadens recept från vår näringsfysiolog och wellnesscoach Hayley är en värmande och mättande soppa med goda smaker som passar bra i novembermörkret.

Ingredienser:

 • 1 stort blomkålshuvud delat i buketter
 • 1 stor hackad lök
 • 2 klyftor krossad vitlök
 • 3 msk macadamia eller olivolja
 • 1 kopp laktosfri grädde (ex kokosgrädde)
 • 2 koppar kycklingbuljong
 • 150 gr hackade Macadamianötter, chopped
 • ¼ kopp citronjuice
 • Zest från 1 citron
 • Havssalt och svartpeppar för smaksättning

Extra tillbehör: Knaperstekt pancetta eller bacon, hackad gräslök eller dragon och extra rostade macadamianötter.

Gör så här:

 1. Hetta upp oljan i en mediumstor kastrull. Stek lök, vitlök, citronzest tills de mjuknar.
 2. Tillsätt sedan blomkål, nötter,kycklingbuljong och grädden och låt sjuda i ca 20 minuter.
 3. Tillsätt citronjuice och mixa med en stavmixer eller i en blender till en slät soppa.
 4. Smaksätt med salt och peppar.
 5. Hacka upp pancetta, nötter och gräslök och strö över soppan och njut!

** Buon appetit! ** In glowing health and vitality, Hayley Cavicchiolo

Missa inte matworkshopen “Winter Warmers” med Hayley den 26/11

 

Välkommen till en matworkshop med Hayley Cavicchiolo där hon lär dig laga värmande, näringsrika och energigivande soppor som hela familjen älskar!

Hösten och vintern kan ofta vara en tid på året då det kan vara svårare att behålla en god hälsa och sitt välbefinnande, Efter sommarens lediga dagar kommer vardagen med mer arbete, stress och den mörka årstiden med kallare och gråare väder kan påverka vår motivation och vår energi.

Hayley har därför utvecklat en matworkshop för att optimera din hälsa och ditt välbefinnande inför kommande höst och vinter. Ett perfekt tillfälle att upptäcka hälsofördelarna i närande, goda och värmande maträtter som boostar ditt immunsystem och ger dig mer energi inför kommande vintersäsong.

Mer information och bokning av om workshopen här

Pilates – Min träning sedan sommaren 2010.

Dessa veckor lägger vi lite extra fokus på pilates för män i och med Fars dag, då vi tycker att det är alldeles för få män som upptäckt fördelarna med pilates som träningsmetod. Här delar en av våra mest dedikerade medlemmar och tillika vår fotograf Michael Jönsson med sig av sin träningsresa med pilates.

Nu är det drygt 7 år sedan jag började träna på Pilates Complete. Dessa rader vill jag dela med mig till er män som vill pröva pilates:

Skapa först rörlighet och teknik. Därefter är kroppen mottaglig för belastning. Många män har otroligt dålig kroppsmedvetenhet och koll på sin teknik. Genom pilates kommer du närmare din egen kropp, sinne och själ. Hoppas fler män upptäcker det kvalitativ sätt att ta hand om kropp och knopp. Akilleshälen är att så många övningar inte ser fysiska ut och flertalet män vill träna ”tungt/tufft”. Men jag säger som Sylvester Stallone ”Pilates maybe sounds cute but it aint’t cute at all”.

Det som är det mest fascinerande med pilates är att ju längre tid du tränat ju jobbigare och mer utmanande blir övningarna. Jag tränar mer och mer kvalitativt ju äldre jag blir. Jag har nu blivit 50 år och pilates har verkligen hjälpt mig att träna kvalitativt. När träning blir en livsstil så får du kontinuitet. Du går och tränar för att du vill, inte för att du måste. Ordet träning är för många laddat med prestation, måsten, tider, vikter… För min del handlar det om när kropp och knopp är i balans.

Vill runda av med ett citat från längdskidåkaren Johan Hellner “Det viktiga är inte hur många timmar man gör i träningen, utan det handlar mycket om att göra det så bra som möjligt de timmarna man är ute och tränar”.

Ses på mattan!

Michael Jönsson

Fars Dags-erbjudande

I samband med Fars dag på söndag har vi ett fint Fars Dags-erbjudande för alla män. Ge bort den bästa presenten till din pappa, man, bror, pojkvän, kollega eller killkompis eller unna dig själv en fin gåva.

Fars Dags-erbjudande: 1 introduktion inkl.  hälsoprofil, hållningsanalys, tester av din rörlighet, styrka och balans samt genomgång av STOTT PILATES® grundprinciper

samt 2 personliga träningstillfällen.

Pris: 2500 kr (ord.pris 2875 kr)

Erbjudandet gäller tom 2017-11-12 och skall nyttjas före 2017-12-31. Endast ett erbjudande per man. Boka ditt Fars Dag -erbjudande genom info@pilatescomplete.se

Oslagbar träning för män

Vi fortsätter att sprida kunskap om varför män borde träna pilates och garuda.  Läs vår medlem Peters upplevelse av den personliga träningen hos oss på Pilates Complete.

Pilates/Garuda är ett oslagbart sätt att kombinera styrka, smidighet och balans i min träning. Det har inte minst visat sig i skidåkningen som har blivit så mycket bättre jämfört med tidigare då jag tränade mer traditionellt styrka/core. Har haft mina bästa åk någonsin senaste året! Samma positiva effekt har även visat sig på tennisbanan då kroppskontroll, balans och smidighet innebär mycket bättre träff och bollkontroll. Dessutom är den förebyggande effekten för en krånglande rygg en stor bonus för mig. – Peter Kullberg

Real men do pilates

Pilatesträning växer i Sverige, men vi ser fortfarande att fler kvinnor än män tränar pilates. Tittar vi utåt i världen tränas pilates av både män och kvinnor och är ofta en kompletterande träningsmetod för många elitidrottare i sporter som fotboll, golf , tennis etc. Här på hemmaplan är träningsmetoden ännu relativt okänd mark för många och då framför allt för män.

Kanske beror det på att pilates ofta beskrivs som en lugn och lättare träningsmetod som i första hand passar kvinnor. Många män har en uppfattning om att träningen inte kommer att vara tillräckligt tuff för dem eller tycker sig vara alltför stela för att klara av övningarna.

Pilates är för alla! Det är en effektiv träningsmetod som kombinerar styrke-, stabilitets- och rörlighetsträning och balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Metoden är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att man får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med ca 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Pilates kan tränas med egna kroppen, med olika småredskap som boll, stabilitetskuddar, theraband mm.  och i speciella pilatesmaskiner som reformer, stability chair etc. Man kan träna både i ett lugnt tempo men även i mer atletiskt och snabbare tempo. Målet med pilatesträning är att få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.

Många män skulle må bättre av att träna pilates, då de ofta är starka och  explosiva men också stela. Stelheten kan ibland leda till smärta eller överbelastning i vissa muskelgrupper. Genom pilatesträning kan man öka sin kroppsmedvetenhet och på så vis även få en bättre teknik och en snabbare effekt av den träning man gör.

Pilatesträningens främsta fördelar

 • Ökar djup styrka och smidighet – För att kunna generera maximal kraft under kontroll behövs en stabil core. En stark core balanserar upp muskulaturen och ger ett friare rörelsemönster. Pilates engarerar djupt liggande muskler som leder till mer stabila och kraftfulla rörelser.
 • Förbättrar balans och koordination – Genom träning på rörliga underlag tränas finkänslighet och kroppskontroll upp. Träningsmetoden förbättrar din muskelkontroll och corestabilitet som är relaterade till förbättrad balans och koordination.
 • Förbättrar hållningen – Pilatesträning ger en godare hållning vilket reducerar risken för obalanser som ofta är orsaken till smärta. Pilates bygger upp inre styrka och balans så att du kan röra dig mer ändamålsenligt i vardagen.
 • Ökar fokus och kroppsmedvetenhet – I dagliga rörelser används ofta muskler som är mer dominanta än andra. Pilates lär dig att uppmärksamma din kropp och dess rörelsemönster och medvetet aktivera rätt muskulatur. Genom grundprinciperna lär du dig att andas genom varje rörelse och koncentrera dig på rätt placering för en säker och effektiv träning.
 • Höjer prestationen i andra sporter

 

Så här säger några av våra manliga medlemmar om pilates:

Jag älskar pilates. Pilates är funktionellt och tekniken hjälper mig att hitta styrka i rätt muskelgrupper för en bra hållning. Pilates är ett bra komplement då man i många övningar isolerar muskelgrupper som man inte aktiverar så mycket i klassisk styrketräning. Det är också kul att utmana rörlighet, motorik och balans, sådant som män nog generellt behöver mer än kvinnor.  Pilates kan vara sjukt jobbigt om man tränar med rätt PT eller går på rätt pass. Bygger stryka, kropp och fysik på ett grymt nice sätt. Har svårt att hitta rätt ord.. överlag känns pilates ”smartare” än crossfit och gym. Det är något man tränar för att hålla livet ut. .- Per Norberg

Skapa först rörlighet och teknik. Därefter är kroppen mottaglig för belastning. Många män har otroligt dålig kroppsmedvetenhet och koll på sin teknik. Genom pilates kommer du närmare din egen kropp, sinne och själ. Hoppas fler män upptäcker det kvalitativa sättet att ta hand om kropp och knopp. Akilleshälen är att så många övningar inte ser fysiska ut och flertalet män vill träna ”tungt/tufft”. Men jag säger som Sylvester Stallone ”Pilates maybe sounds cute but it aint’t cute at all”.  – Michael Jönsson

Läs mer om Michaels pilateresa på söndagens blogg!

I samband med Fars dag på söndag har vi ett fint Fars Dags-erbjudande för alla män. Ge bort den bästa presenten till din pappa, man, bror, pojkvän, kollega eller killkompis eller unna dig själv en fin gåva.

Fars Dags-erbjudande: 1 introduktion inkl.  hälsoprofil, hållningsanalys, tester av din rörlighet, styrka och balans samt genomgång av STOTT PILATES® grundprinciper

samt 2 personliga träningstillfällen.

Pris: 2500 kr (ord.pris 2875 kr)

Erbjudandet gäller tom 2017-11-12 och skall nyttjas före 2017-12-31. Endast ett erbjudande per man. Boka ditt Fars Dag -erbjudande genom info@pilatescomplete.se

 

Foto: Vegafoto

Yogakonst

Under november månad kan du njuta av vacker fotokonst och yogabilder hos oss på Pilates Complete. Ett fotoprojekt som Milla Floryd gjort i samarbete med fotograf Anna Rosén. 

Idén till bilderna kom från ett behov av nya bilder till hemsida och marknadsföring. Inspirationen till att göra dem med så mycket färg kommer från den Indiska högtiden Holi. När jag efter fotograferingen fick bilderna från fotograf Anna Rosén så var de liksom för fina för att användas så som det ursprungligen var tänkt. En vän gav mig idén att ställa ut bilderna till försäljning – men det kändes inte rätt. Syftet med fotografierna var aldrig att jag skulle tjäna pengar på dem. Efter ett besök med systersonen på Nordens Ark var det bestämt. Bilderna ska säljas och vinstsumman ska skänkas till arbetet med att bevara utrotningshotade djur.

Jag är innerligt tacksam för att Pilates Complete är medskapare till att göra detta möjligt genom att kostnadsfritt skänka utrymme där bilderna kan visas upp. – Milla

Fotografierna är till salu och vinsten på försäljningen av bilderna går till Nordens Ark och deras arbete med utrotningshotade djur. Fotografierna är 30 x 40 cm, finns endast i 5 exemplar/motiv och 4 exemplar/motiv säljs oinramade. Det 5 exemplaret säljs i den ramen de är utställda i.

Fotografierna kostar 630 kr/styck.De inramade exemplaren kostar 730 kr/st.

Varmt välkommen att besöka studion för att se fotografierna. Om du vill beställa någon av fotografierna är du välkommen att kontakta Milla.

 

Medlemsevent – Ayurvedaföreläsning

På november månads medlemsevent  vill vi inspirera dig till mer energi, ett mer harmoniskt liv och till att få mer balans i livet. Lördagen den 25 november kl. 12.00 föreläser Susanne Vikman om Ayurveda och hjälper dig att lyssna på din kloka kropp, din inre essens. Med nya goda rutiner i vardagen kan du påverka ditt mående till det bättre.

Vad är Ayurveda?
Ayurveda betyder på sanskrit ”läran om livet” och är en 5000 år gammal indisk vetenskap.  Ayurveda beskriver universum och så även människan bestående av fem element: jord, eld, luft, rymd och vatten som delas in i: ”Vata” (luft, rörelse, rymd), ”Pitta” (eld, transformation) och ”Kapha” (jord, vatten, stabilitet).

Hur kan jag få hjälp av Ayurveda?
Vilket element domineras du av och vad behöver du för att må bra? Beroende på vilket element som är drivande i dig så kan du vidta åtgärder och rutiner som skapar mer av harmoni i ditt liv bl a med hjälp av örter och kostråd.

Om Susanne:
Susanne jobbar i sitt eget bolag Essens Coaching där hon erbjuder ayurvedisk hälsokonsultation. Med inspiration ifrån ayurveda kan du skapa mer hälsa och harmoni i vardagen och du får du enkla, naturliga, egenvårdsråd för ditt välbefinnande. Du kan boka tid för Ayurvedisk hälsovägledning hos Susanne på lördagar hos oss på Pilates Complete.

“I ayurveda som ger mig inspiration, kraft och hälsa menar man att allt består av de fem elementen jord, eld, luft, rymd och vatten. Så även vi människor. Om du vet vad du har för konstitution ja då kan du också finna verktyg för mer balans för dej själv.” 

 

Datum: Lördag 25 november kl. 12.00

Bokning: Medlemseventet är kostnadsfritt för dig som Pilates Complete-medlem och bokas via hemsidan.