Välkommen till Pilates Complete kroppsterapeut Philip Bergmann!

Vi har en ny kroppsterapeut hos oss from september!

magnus ringberg

Philip Bergmann ger behandling i manuell terapi och massage. Han går även sitt fjärde och sista år på Skandinaviska Osteopathögskolan.  Med 20 år som professionell dansare bakom sig har han en stor kroppskunskap och erfarenhet som han har god användning för i sina behandlingar.

”För mig är kroppen oändligt spännande. Den består av så många element – bindväv, muskler, leder och ligament men också nervsystemet, blodcirkulation och inte minst vårt psyke – och alla dessa olika delar ska fungera som en enhet.  Ska man prata om hälsa så handlar det om att sätta alla dessa delar i bästa möjliga förhållande till varandra. I mina behandlingar utgår jag från kroppen som en helhet där att alla delar är lika viktiga för att hjälpa kroppen att hitta sin rätta balans. Därför kallar jag kliniken Body Complete.”

Philip finns i vårt fina behandlingsrum på tisdagar och onsdagar, kom gärna förbi och prata med honom lite. Har du ont i kroppen, känner stelhet eller begränsningar i kroppen är du varmt välkommen in för att fråga och veta mer om hur han kan hjälpa dig på bästa sätt. Eller boka en tid med honom på bokadirekt.se

 

Posted in Behandling, Pilates Complete | Lämna en kommentar

Välkommen till Pilates Complete!

Mini stabilty ball outdoortraining

Vi är så otroligt stolta över vår vackra och unika träningsstudio Pilates Complete på Kastellgatan 1 i Göteborg! Vi älskar ljuset, rymden , de vackra fönstren, de härliga uteplatserna med klippväggar och grönskande träd. En fantastisk oas för träning och kontemplation!

Att vi varje dag pratar om att stabilisera vår inre korsett gör lokalerna än mer passande då huset kallas Korsettfabriken eftersom det i början av 1900-talet låg just en sådan här!

Följ med på en tur på Pilates Complete! Välkommen!

Stora studion

I Stora Studion erbjuder vi gruppträningsklasser. På Pilates Complete får du energigivande och variationsrika pilates,yoga och garudaklasser.Teknik och kontroll på mattan, utmanande balansklasser med wobblies, foamroller och boll. Styrka och rörlighet på våra pilatesmaskiner, och konditionsträning på jumpboard och bosu.

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic03

I Lilla Studion har vi mindre grupper, kurser och möjlighet att jobba mer funktionellt på golvet med olika redskap tillsammans med våra PT-klienter.

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic04I vår kompletta PT-studio kan du träna i pilatesmaskiner som reformer, cadillac, stability chair,V2 max m fl. Vi erbjuder också skön träning i Garuda Apparatus.

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic02

I vår sköna lounge kan du landa efter klassen, kursen eller PT- tillfället, ta en kopp the och  lite frukt/nötter och passa på och prata med de andra Pilates Complete-medlemmarna. Här möter du likasinnade, hämtar inspiration, får livsglädje och fyller på med ny energi!

 

Foto: Vegafoto

 

 

Posted in Pilates Complete | Lämna en kommentar

Team Pilates Complete öppnade dörrarna till höstens mest effektiva träning igår!

Igår höll vi Öppet Hus för alla som ville komma och se vår studio, provträna i maskinerna eller smaka på hälsosamma godsaker!

3

IMG_0293

Lucas från Happy M Kitchen fanns på plats i studion och bjöd på ekologiska, kallpressade juicer från de allra finaste råvaror man kan hitta, och inte minst gudomligt goda chokladbrownies!!! Har du ännu inte besökt Happy M Kitchen så är det hög tid! Du finner dem på Vasagatan i gamla Wasa Allés lokaler.

IMG_0307 IMG_6494

Gratis provapå-klasser fanns hela dagen för alla som ville och vågade prova ny träning! Bland annat bjöd Milla Floryd på flygande Yoga! Vill du vara med och träna Yogawings så startar vi en ny kurs vecka 44 – kika in här för att läsa mer!

IMG_0297

IMG_0289

Linnea, Lisbeth, Tove & Martina guidade alla besökare på bästa sätt! De rosa jackorna går inte att ta miste på: TEAM PILATES COMPLETE är på plats!

IMG_0301

IMG_0295

Johanna utmanade deltagarna på ett effektivt och lekfullt bollpass! Vädret visade sig från sin bästa sida och vi hade lyxen att få träna utomhus på vår nyaste terrass ännu en gång!

IMG_0296   IMG_0300

Presentationer och demonstrationer av pilatesträning med redskap, pilates cardio och vår delade passion för pilates avlöste varandra under dagen!

IMG_6499

IMG_0282

IMG_6508Pilates Complete är numer kompletterat med två fantastiska In house-terapeuter! Osteopat Kristina Hagberg och Philip Bergmann på Body Complete. De fanns båda på plats för att berätta om hur deras respektive behandlingsmetoder kan hjälpa er som tränar hos oss. Kristina finns fortsatt på studion måndagar och fredagar och Philip tisdagar och onsdag förmiddagar. Lättast bokar du en tid genom bokadirekt.se

IMG_6504IMG_6506

 

Mammamageinstruktör och naprapat är Sofia Lamotte från Citykliniken – hon kommer att finnas med på våra Mammabebiskurser from nu för att ge alla nyblivna mammor ännu mer kunskap om hur de kan träna säkert efter graviditet och födsel. Mammamageträningen är ett perfekt hemmaträningsprogram till mammabebis-pilateskurserna 1 gång i veckan!

IMG_6514

 

TUSEN TACK ALLA SOM KOM ! Vi ser fram emot en härlig träningshöst tillsammans med er!

Posted in Behandling, boll, Gruppträning, Inspiration, Instruktörer, Pilates, Pilates Complete | Lämna en kommentar

Hösterbjudande i morgon 30/8 på Öppet Hus kl. 12-16

HÖSTERBJUDANDE! Bli medlem och teckna Gruppträning 12 mån/helår eller Personlig Träning 10 klipp och få en gratis plats på Pilates Completes workshopdag ”Pilates Passion” – en djupdykning i Pilatesteknikens värld med föreläsningar, klasser och pilatesprat (värde 950 kr).

2014.08 - vegafoto - pilates complete - sidebend

Vad är Pilates Passion?

Workshopdag ”Pilates Passion” – en djupdykning i Pilatesteknikens värld med föreläsningar, klasser och pilatesprat!

Vi har tagit fram en dag fylld av det vi älskar mest – passionerad pilatesträning! En workshopdag för dig som tränar, instruerar eller är nyfiken på den fantastiska träningsmetoden pilates!

13:00- 14:00 Klass: Stay neutral – Stärkande och uppbyggande klass med pilatespositioner för perfekt placering och precision.

Paus & pilatesprat

14:15-15:00 Föreläsning – Vad är pilates? Historien bakom pilates och teknikens utveckling och framväxt över hela världen.

Paus & pilatesprat

15:15-16.15 Klass: Pilates power passion – En riktig genomkörare med kraft och flöde!

Paus & pilatesprat

16:30-17:00 –  Föreläsning: Hur kan pilates hjälpa mig? På den här föreläsningen går vi djupare in i varför pilatesträning är så bra!

Instruktörer: Jasmin Salhi, Linda Erlandsson

Datum: Söndag den 22 november kl. 13.00 -17.00

2014.08 - vegafoto - pilates complete - presentation turkos

 

Erbjudandet gäller endast under v 35, 2015-08-24– 2015-08-30 och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Erbjudandet gäller endast vid tecknande av Pilates Complete Medlemskap (975kr) och Gruppträning 12 mån (579 kr/mån) / Helår ( 6600 kr) med start 2015-08-31 eller Personlig Träning 10 klipp (8250 kr). Erbjudandet gäller endast nya medlemmar och kan ej överlåtas till annan person.

Erbjudandet gäller enbart en plats på workshopdagen Pilates Passion 2015-11-22. Platsen kan ej bytas mot annan workshop eller träning eller ersättas på annat sätt.

Foto: Vegafoto

Posted in Föreläsning, Pilates, Pilates Complete, Utbildning & Workshops | Lämna en kommentar

SAVE THE DATE !!! GARUDA INSPIRATION DAY March 19th & 20th 2016

Äntligen kan vi släppa nyheten att datumet  är bestämt för den fjärde Garuda Inspiration Day med James DSilva i Göteborg!

garudainspirationday 2016

Vi är glada över att presentera att Pilates Complete och Magnus Ringberg tillsammans arrangerar Garuda Inspiration Days 19-20 mars 2016! Boka in datumen i kalendern och håll utkik efter mer information – den kommer inom kort!

 

Posted in Convent, Events, Garuda, Pilates, Pilates Complete, Träning, Utbildning & Workshops, Yoga | Lämna en kommentar