Träna dig frisk, stark och smidig med Matthew Griffiths

Månadens medlemsevent innehöll en riktig inspirationsinjektion med träningsprofilen Matthew Griffiths. Alla deltagare bjöds på både träning och föreläsning med essensen; Må bra genom variation. Vikten av att variera sin träning är stor, men betydelsen av att röra på sig varje dag, på olika sätt, i olika riktningar och i varierande tempon är det allra viktigaste för att vi ska må bra. Den vardagliga rörelsen är långt viktigare än att vi går på gymmet och tränar oss starka för att klara tio chins eller kunna hålla den perfekta teasern.

Matthew pratade om hur vi ska leva och ta hand om oss för att må bättre, hur vi ska orka mer och genom det kunna träna så som vi vill. Om vi inte tar hand om oss genom att sova och äta bra, om vi inte har balans i livet så finns det ingen grund att stå på för att nå våra träningsmål. Att lägga grunden för en hälsosam kropp som håller länge ligger i förarbetet och att ha hälsosamma rutiner.
I pilatesträningen tränar vi oss på att få en bra kroppskännedom, att placera och röra kroppen på ett ändamånsenligt sätt, vi rör oss i alla olika plan och tränar rörlighet, styrka och stabilitet genom alla leder. Pilates är ett fantastiskt sätt att träna på för att hålla kroppen i god form och för att hålla den skadefri, yoga är ett annat sätt, löpning ett tredje, simmning ett fjärde, tennis ett femte, dans ett sjätte och så vidare…
Vad som är bra för en person att träna är med all sannolikhet inte lika bra för en annan. Frågan är varför vi tränar och vilket mål vi har med vår träning. Vill vi bli bra på att springa fortare, hoppa högre, bli rörligare i ryggen, ha en smärtfri kropp, ta OS-guld eller bara må bra? Svaret på vilken typ av träning, och vilka specifika övningar som är allra bäst för dig beror dels på vad du vill bli bra på och ännu viktigare vad din kropp klarar av att utföra. Bara för att din vilja säger dig att du vill springa ett marathon på asfalt så kanske din kropp inte vill eller klarar att utföra loppet. Att träna specifikt för att korrigera upp de obalanser som vi har i kroppen är primärt för att behålla en skadefri och välfungerade kropp och också för att nå våra träningsmål.

Vad vill du med din träning? Varför tränar du? Hur förbereder du kroppen för att nå dina mål?
Oavsett mål så är det du som lägger grunden till din hälsa och ditt välmående alla timmar dygnet runt. De timmar du spenderar hos oss på Pilates Complete, på gymmet, hos Matthew eller på din klubb kan aldrig kompensera för alla andra timmar.
Din kropp – ditt ansvar! Och VI som tränare ser fram emot att få hjälpa dig till att nå dina mål starkare, friskare och mer glädjefyllt!

Vi lämnar månadens medlemsevent inspirerade till att fortsätta bidra till en bättre hälsa och ett gott liv.
Stort tack till Matthew och alla nyfikna medlemmar som deltog i kvällens event.

Alla kommande event som händer på och kring Pilates Complete hittar du här, bla är vi medarrangörer för Mama Tummy Day på studion den 25 april då vi lyfter ämnen kring moderskapet som kännas svåra att prata om. Naturligtvis pratar vi också om hur pilatesträning för gravida och nyblivna mammor kan hjälpa till för att snabbare komma tillbaka till en kropp man känner sig bekväm i och för att hålla sig piggare och gladare under småbarnsåren. Varmt välkommen då eller på någon av våra kommande events i vår och sommar.

Tillsammans är vi starka

team pilates complete

Mars månad har varit fylld av stark pilatespower! Den roligaste nyheten är att vi lanserat vår nya hemsida, den är ännu finare och lättare att navigera på än tidigare både med mobil och läsplatta. Besök den, vi lovar att den är värd lite av din tid och dela den gärna med dina vänner. Vi hoppas att ni alla får en riktigt fin påskhelg tillsammans med dem ni älskar och att vi tillsammans kan fortsätta sprida kraften som pilatesträningen och Pilates Complete ger oss under hela april också! Och maj… och juni.. och juli.. och… ni fattar…tillsammans är vi starka och ju mer vi ger desto mer får vi tillbaka!

Vill du fortsätta träna tillsammans med oss hela påskhelgen finner du oss på Yogobe!
Med rabattkod: PILATESCOMPLETE30 får du 30 dagars gratis onlineträning när du skapar nytt konto.

GLAD PÅSK!
önskar hela
Team Pilates Complete

Foto: Vegafoto

Rörlighetsträning för tonåringar

lova praktik i garuda apparatus 2017 pilates complete

Den här veckan har vi haft Lova hos oss på praktik. Lova går i sexan och spelar mycket fotboll, hon tränar och spelar match flera gånger i veckan och gillar att vara aktiv. Under veckan hos oss har hon fått träna Garuda både i gruppträningsform och PersonligTträning i Garuda apparatus, hon har också provtränat i alla olika pilatesmaskiner för att få en känsla för träningsformen pilates och för framförallt för att hon var nyfiken och ville få en ny träningsupplevelse.

Många tonåringar upplever att de är stela för att de sitter stilla så många timmar i skolan och efter skolan väntar många gånger flera timmars pluggande till läxor och prov hemma. Vi tycker att all träning är bra för tonåringar (likväl som för oss vuxna)a, men tycker att det finns för lite rörlighetsträning för barn och tonåringar. Stela ungdomar kommer med all säkerhet att bli till vuxna med smärtproblematik och vill verkligen slå ett slag för att inför mer garuda, pilates och liknande träningsformer i skolorna. Tänk om alla skolungdomar kunde få tillgång till en enkel rörelsebank som en av deras lärare ledde dem igenom under 5-10 minuter under dagen! Det skulle göra underverk för våra barn. Precis som Lova, är vi säkra på att tonåringar skulle tycka om pilatestekniken och att det skulle minska deras stelhet runt axlar, rygg och nacke framförallt. Vi hoppas att få möjlighet att sprida pilatesträningen på ett bra sätt till fler barn och ungdomar i framtiden.

Såhär säger Lova om sina dagar hos oss:
“Jag tycker att har varit jätte roligt att få praoa här på Pilates Complete. Det finns många saker här som jag aldrig har provat innan:) Jag tror även att detta skulle kunna hjälpa många inom fotbollen för att kunna bli och vara mer rörlig i kroppen. Jag skulle jättegärna komma tillbaka hit och träna med er. Det hade nog varit jätteroligt:)” // Lova 😀

Stort tack Lova för att du var hos oss!

Videon från Complete Moves är uppe

Complete Moves Linda Jasmin och Magnus Pilates Complete

Den första april höll vi vår första Complete Moves dag tillsammans med Magnus Ringberg. Konceptet handlar om att få mer kunskap och inspiration kring pilates, yoga och garuda, tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. Dagen bjöd på Reformerträning med Jasmin och Linda, Yogaträning med Magnus och en Team-klass i Garuda. Målet var att alla deltagare skulle bli utmanade och taggade till att utveckla sin egen träning och samtidigt få tips om rörelseanalys för en mer balanserad yogapraktik.

Magi att få bidra till friare kroppar med större precision och förståelse för träning! Stort tack till alla deltagare och samarbetspartners för dagen. Fler Complete Moves – dagar planeras redan. Håll utkik!

Foto & film: Per Norberg Photoagency

Garuda Inspiration Day 2017

Garuda Inspiration Day pilates complete

Idag delar vi med oss av årets Garuda Inspiration Day som vi arrangerade för femte året i rad tillsammans med Magnus Ringberg. Garuda Inspiration Day har blivit ett väldigt uppskattat träningsevent för alla hälsointresserade göteborgare med träningsprofilen James D´Silva.
Tidigare år har vi haft eventet på Calrion Hotel Post men i år valde vi att utbildas av Garudavärldens guru nummer ett i våra egna lokaler. Stämningen blev mer intim och möjligheten till diskussioner, frågor och hands-on korrigeringar blev fler. Vi är väldigt glada över att dagen åter igen blev fullbokad och att så många väljer att resa till Göteborg för ny kunskap och vidareutbildning. I Garuda hittar man likheter med de tekniker man är van att utöva, både traditionell yoga, pilates, tai chi qi gong och dans.
Årets nyhet var en Pranayama workshop som James undervisade för första gången. En viktig del i garudaträningen är att man använder olika andingstekniker och vi fick lära oss hur garudaadningen kan användas för att öppna upp kroppen på olika vis. Garuda-andningen kan man använda oavaett om man tränar pilates, yoga eller garuda. Ett mer öppet och långt andetag med en kort paus var essensen och dagens citat var: “Think of the breath as your companion of life. When it is not there you are not here anymore”

Stort tack till fotograf Per Norberg för fantastiska bilder från dagen – flera bilder kan ni hitta på vår facebooksida!

Stort tack också till alla generösa samrbetspartners för era fina gåvor till goodiebagen!
På Kanelen
Go Cococo
Yoga World
M Picaut
Brogyllen
Hildur.se
Yogobe
Mighty Leaf

Idag lanserar vi vår nya hemsida!

Pilates Complete - Gruppträning

Efter mycket arbete är vi nu glada över att äntligen få lansera vår nya hemsida med mer bilder från vår vackra studio och enklare översyn över vår verksamhet med gruppträning, personlig träning, kurser och workshops.

Du kan också ta del av alla roliga medlemsevent, events och vad som händer om oss och kring oss på Pilates Complete samt enkelt hitta hur du följer oss på sociala medier såsom Instagram, Facebook och Spotify där du kan lyssna på vår specialdesignade musik.

Sidan är nu också responsiv så att du enkelt kan gå in och läsa, inspireras och förkovra dig via både mobil, läsplatta och dator, vilket du helst föredrar. Om du vill veta mer om oss så kan du nu också signa upp dig för vårt nyhetsbrev direkt från hemsidan.

Stort tack till Lucia och Frej på Walden&Vega för ett fint samarbete och Vegafoto för vackra foton!

Vi önskar dig varmt välkommen in på Pilates Completes nya hemsida!

Enjoy!

Några få platser kvar på Pranayama och Garuda Brick WS med James D’Silva på söndag!

_MG_2042_GARUDA_WEB_RESVi har några få platser kvar på söndagens Garuda Inspiration Day!

För femte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda! Garudaworkshopsen passar lika bra för dig som är yogalärare eller yogautövare som pilatesälskare.

PRANAYAMA WORKSHOP  söndag 2 april 09:30-11:30 

Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.

[vimeo video_id=”159941255″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

GARUDA BRICK söndag 2 april 12:30-16:30

Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.

PRIS 1: Pranayama workshop 950 SEK

PRIS 2: Garuda brick 1.750 SEK

PRIS 3: Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

Foto: The Garuda studio

Inspiration på Friskis & Svettis Guldvecka

friskis 2017-03-26I helgen besökte vi Friskis & Svettis i Kungsbacka på deras Guldvecka och gav en inspirationsklass i Foamroller. Det blev en lekfull och härlig klass där deltagarna var fullt fokuserade på att hålla balansen på rullen. Tack till alla er som deltog!

Foamrollern är ett fantastiskt redskap för att träna upp stabilitet och djupt liggande muskulatur. En kombination av styrka, smidighet och balansträning.

jasmin

Är du nyfiken på foamroller-träning? Då kan du träna med oss på Yogobe.com.

Testa denna klassen för att utmana din balans!

Om du tidigare inte provat online-tjänsten Yogobe så bjuder vi dig på en fri prova på- månad. Använd koden PILATESCOMPLETE30 när du skapar ditt konto så får du 30 dagars fri prova på!